Σβαϊνστάιγκερ, ο... Θεός των Γερμανών!

Σβαϊνστάιγκερ, ο... Θεός των Γερμανών!

bet365

Ο Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ είπε «αντίο» στην Εθνική και η Γερμανία... δάκρυσε. Οι συμπατριώτες του όμως θα έχουν πάντα συντροφιά τις απίθανες ιστορίες που έγραψε με τα «πάντσερ»!

Tα φώτα πέφτουν, αλλά το χειροκρότημα θα είναι πάντα ζεστό γι αυτόν! Οπως τον Ιούνιο στη Λιλ που ήρθε από τον πάγκο και σκόραρε αμέσως κόντρα στην Ουκρανία. Ο επίλογος δεν είχε χαμόγελα, αλλά το βιβλίο της καριέρας του εντυπωσιακό. Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ αγαπά να παίζει ποδόσφαιρο, γι αυτόν είναι κάτι περισσότερο από ένα επάγγελμα. Στο γήπεδο ακτινοβολεί η επιθυμία του να κερδίζει, με την Εθνική Γερμανίας και τη Μπάγερν τα κατάφερε περίφημα.

Το πρωί της Παρασκευής ο «Σβάινι» ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την Εθνική. Τι και αν δεν μπορεί να προφέρει το όνομά του με επιτυχία, ο πλανήτης τον γνωρίζει καλά! Σήμερα τον χειροκρότησαν ακόμα κι αυτοί που του έχουν ασκήσει έντονη κριτική. Είναι από τις πιο σεβαστές μορφές, αφού οι Γερμανοί τονίζουν πως με αυτόν ήρθε η ανάκαμψη του ποδοσφαίρου στη χώρα. Σωστό; Η ιστορία αυτό έδειξε!

Από την πρεμιέρα του το 2004 με τα «Πάντσερ» μέχρι το καλοκαίρι στα γήπεδα της Γαλλίας, το παραμύθι που έγραψε ο «Σβάινι» ήταν υπέροχο, έχει να διηγηθεί πολλές όμορφες ιστορίες, ωστόσο η αγαπημένη του είναι το Παγκόσμιο πρωτάθλημα στα γήπεδα της Βραζιλίας! Οι Γερμανοί τον αποκαλούν και... «θεό του ποδοσφαίρου», επειδή προσπαθούσε πάντα να μετατρέψει τις αδυναμίες του σε δυνατά σημεία. Ο Λαμ που είναι καλύτερος ποδοσφαιριστής δεν πήρε ποτέ αυτή την αγάπη από τον κόσμο.

Το γερμανικό ποδόσφαιρο ωρίμασε σε αυτή τη δεκαετία, όπως ωρίμασε και ο «Σβαϊνστάιγκερ». Ο... παχουλός νεαρός εξτρέμ μετατράπηκε στο «μηχανάκι» των Γερμανών, οι οποίοι από το 2010 κι έπειτα άρχισαν να παίρνουν μεγάλες νίκες, όπως αυτές κόντρα σε Αγγλία και Αργεντινή, Ναι, η Γερμανία ήταν ξανά σπουδαία!

Bastian Schweinsteiger muss niemandem mehr etwas beweisen

Τέσσερα χρόνια το ποδόσφαιρο της χώρας έζησε την κορύφωση, ο «Σβάινι» δεν ήταν ο παίκτης που έδωσε το τρόπαιο, αλλά ο ήρωας της ομάδας. Εκατομμύρια Γερμανοί τον αποθέωσαν και οι φωτογραφίες με το αίμα να κυλά στο έδαφος και να σηκώνει την κούπα δεν θα ξεχαστούν ποτέ! Τι ματς κι εκείνο...

Ναι, πολλοί τόνισαν πως έπρεπε να πει αντίο στο γήπεδο του Ρίο, αλλά ποιος μπορεί να τον κατηγορήσει... Οι τραυματισμοί τον πρόδωσαν και το χέρι στον ημιτελικό με τη Γαλλία ήταν... μαχαίρι στην καρδιά. Ο αρχηγός... έπεσε, αλλά οι Γερμανοί δεν ξεχνούν! Ο Λεβ δεν μετάνιωσε ποτέ για την επιλογή του, αφού τον πιο πιστό στρατιώτη, ακόμα και πληγωμένο τον κρατάς στη μάχη. «Θέλω να τον ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε. Η συμπεριφορά του ήταν άψογη. Ανα πάσα στιγμή καταλάβαινες πως έδινε τα πάντα για την ομάδα, ήταν ταυτισμένος με τις αξίες και τους στόχους μας. Πήρα πολλά από αυτόν και θέλω να τον ευχαριστήσω» είπε ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της Γερμανίας.

Ποια είναι η επόμενη μέρα για τον τεράστιο ποδοσφαιριστή; Το να πει αντίο στο ποδόσφαιρο θα είναι ένα τεράστιο πλήγμα στον εγωισμό του κι ένα πικρό τέλος που ποτέ δεν ονειρευόταν! Η μεγάλη του επιθυμία είναι να ζήσει με τον αδελφό του, Τόμπιας στη Νέα Υόρκη, αλλά πρώτα να πει το αντίο έτσι όπως πρέπει, με συμμετοχή σε ένα μεγάλο σύλλογο! Στη Γιουνάιτεντ καρπώνεται 180.000 την εβδομάδα, αλλά ο Μουρίνιο τον έχει ήδη στείλει στην... εξέδρα. Το γνωρίζει αυτό και είναι έτοιμος για παραχωρήσεις! Η Βόλφσμπουργκ, η Ντόρτμουντ και η Σάλκε μπορούν να κάνουν κίνηση, αλλά ο ίδιος δεν μπορεί να σκεφθεί να παίζει εκτός Βαυαρίας. Ο Ρουμενίγκε πάντως φρόντισε να στείλει το... μήνυμα «Αν γυρίσει πίσω θα είναι μόνο για έναν σύλλογο, τη Μπάγερν».

Πάντως, αυτοί που τον ξέρουν του τονίζουν πως πρέπει να αφήσει την Ευρώπη, γιατί θα λυγίσει... Η ευαισθησία στους τραυματισμούς θα τον «πληγώσει». Ενα λαμπερό γήπεδο στο MLS είναι η ιδανικότερη λύση σε σχέση με την ταραχώδη ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική καθημερινότητα. Στην Αμερική μπορεί να βρει... φίλους και να προσθέσει στη συλλογή του ακόμα μια κούπα.

 

Τελευταία Νέα