Top-5: Wonderkids που θα μας λείψουν

Top-5: Wonderkids που θα μας λείψουν

bet365

Η πραγματικότητα στερεί από τους παίκτες του Football Manager σταθερές αξίες και ο Γιώργος Κοντογεώργης γράφει για 4+1 wonderkids που πήραν μεταγραφή.

Κάθε φορά που θέλεις να ξεκινήσεις μια νέα περιπέτεια σαν παίκτης του FM, υπάρχουν κάποια πράγματα που οφείλεις να κάνεις ειδικά αν πάρεις ένα μικρό κλαμπ και θέλεις να το κάνεις μεγάλο στο μέλλον. Ακόμα και αν το budget σου είναι πολύ χαμηλό, αξίζει να πουλήσεις όποιον μπορεί να φέρει ρευστό στα ταμεία και να αποκτήσεις ταλέντα που είναι σίγουρα λεφτά για το μέλλον. Και το παιχνίδι έρχεται σε επαφή με την πραγματικότητα αφού δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που γνωρίζουμε έναν παίκτη χάρη στο FM, το οποίο η αλήθεια είναι ότι στις περισσότερες περιπτώσεις πέφτει μέσα. Τουλάχιστον έτσι φαίνεται από αυτά που βλέπουμε στην τρέχουσα μεταγραφική, κατά τη διάρκεια της οποίας 4 wonderkids άλλαξαν φανέλα, κάνοντας το βήμα παραπάνω στην καριέρα τους.

Αντριγια Ζίβκοβιτς
Ακόμα και αν δεν χρειάζεσαι εξτρέμ, είναι κρίμα να χάσεις τον Ζίβκοβιτς. Το συμβόλαιο του αριστεροπόδαρου άσου λήγει σε έναν χρόνο απ’ όταν όταν μπαίνεις στο παιχνίδι και μπορείς να τον πάρεις ακόμα και με ένα εκατ. ευρώ. Το θέμα είναι να κινηθείς γρήγορα γιατί είναι πιθανό να σκάσει τσουνάμι προτάσεων. Παίζει περισσότερο στα δεξιά αλλά και αριστερά και αποτελεί σίγουρη λύση ακόμα και για τις μεγάλες ομάδες. Από το επόμενο FM τα αρρωστάκια του game δεν θα μπορούν να τον κάνουν δικό τους, τουλάχιστον άμεσα, αφού η Μπενφίκα τον πήρε ελεύθερο από την Παρτιζάν στην οποία έπαιζε από το 2013 και πέρυσι ξεχώρισε και στο Europa League.

Εμάνουελ Μαμάνα
Στα 19 του, ο Εμάνουελ Μαμάνα είναι μια λύση με την οποία θα βγεις κερδισμένος. Κεντρικός αμυντικός από την Ρίβερ Πλέιτ, έχοντας από μικρός εξαιρετικά marking, tackling, heading και όλα τα physical στατιστικά. Ειδικά αν έχεις πάρει μεγάλο κλαμπ και πας καλά, φτάνει στην Εθνική Αργεντινής και την αξία του στα 30 εκατ. ευρώ. Στην πραγματικότητα ο Μαμάνα ακούστηκε για Νάπολι, Φιορεντίνα, Μίλαν όμως τελικά πραγματοποίησε το υπερατλαντικό ταξίδι για χάρη της Λιόν, η οποία έδωσε στην Ρίβερ 7.5 εκατ. ευρώ. Στο FM μπορείς να τον αποκτήσεις και με λιγότερα από αυτά αρκεί να μην χάσεις χρόνο στο ξεκίνημα της σεζόν.

Μάρκο Πιάτσα
Ενας από τους παίκτες που παρουσίασαν τον εαυτό τους στο Euro 2016 είναι ο Μάρκο Πιάτσα. Ο ύψους 1.85μ. άσος, αγωνιζόταν στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ και πλέον είναι περιουσιακό στοιχείο της Γιουβέντους. Ο 20χρονος κόστισε 23 εκατ. ευρώ στην Γηραιά Κυρία και επιβεβαίωσε και αυτός το FM στο οποίο ήταν wonderkid. Στον Πιάτσα αρέσει να παίζει στα αριστερά σαν εξτρέμ και να συγκλίνει και είναι μεγάλο ταλέντο με γκάζι, ντρίμπλα, σέντρα, αντοχή. Με λίγα μπροστά, μερικά ακόμα σε δόσεις και μελλοντικά bonus, το wonderkid από την Κροατία μπορεί να έρθει και σε μια ομάδα χαμηλού σχετικά πρεστίζ με συνολικά 8 εκατ. ευρώ.

Ρενάτο Σάντσες
Εκανε το «μπαμ» που ξάφνιασε πολλούς στην αρχή της μεταγραφικής όταν και ακούστηκε για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αλλά τελικά πωλήθηκε στην Μπάγερν Μονάχου από την Μπενφίκα αντί 35+45 εκατ. ευρώ. Ο Πορτογάλος έγινε βασικός κατά τη διάρκεια του Euro 2016 από τον Φερνάντο Σάντος και το potential του είχε φανεί από το Football Manager όταν πριν κλείσει τα 18 ήταν ανάμεσα στα wonderkids. Η τιμή του box-to-box μέσου όταν ξεκινά το παιχνίδι είναι κοντά στα 13 εκατ. ευρώ και αν δεν θέλεις να τα σκάσεις άμεσα μπορεί στο μέλλον να τον βρεις ακόμα και transfer listed.

Σίμε Βρσάλικο
Στα 23 του δεν μπορείς να τον πεις wonderkid, όμως είναι ένας παίκτης σε μικρή ηλικία πάνω στον οποίο μπορείς να βασιστείς στο FM και που αυτό το καλοκαίρι πήρε μεταγραφή. Ο Βρσάλικο ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που η Σασουόλο βρέθηκε στην Ευρώπη ύστερα από μόλις 3 χρόνια στην Serie A και αφού συνέχισε να βελτιώνεται η Ατλέτικο Μαδρίτης τον αγόρασε αντί 18 εκατ. ευρώ από τους Neroverdi. Στο FM παίζει δεξί και αριστερό μπακ και είναι εντυπωσιακός και στις δύο φάσεις του παιχνιδιού. Θα τον έχεις στη διάθεσή σου μόνο αν πάρεις Σασουόλο ή αν έχεις μεγάλο κλαμπ και μπορείς να δώσεις περίπου 15 εκατ. ευρώ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Κοντογεώργης
Γιώργος Κοντογεώργης