Οι ακριβότερες λάτιν μεταγραφές

Οι ακριβότερες λάτιν μεταγραφές

bet365

Τα 94 εκατ. ευρώ φέρνουν τον Γκονσάλο Ιγουαΐν πολύ ψηλά στις κορυφαίες μετακινήσεις όλων των εποχών για παίκτες από τη Νότια Αμερική. Ποιοι άλλοι βρίσκονται στην τιμητική λίστα.

Η Γιουβέντους τίναξε τη μπάνκα με την απόκτηση του Γκονσάλο Ιγουαΐν. Τα 94 εκατ. ευρώ, η ρήτρα του δηλαδή που πλήρωσε στη Νάπολι, καθιστούν τη μεταγραφή του την πιο ακριβή όλων των εποχών για την Ιταλία και τρίτη ακριβότερη στον κόσμο. Τι συμβαίνει όμως με τους Λατίνους; Σε ποια θέση βρίσκεται η μετακίνηση του και ποιες είναι οι κορυφαίες ever για παίκτες από τη Νότια Αμερική;


5. Κακά
Το 2007 είχε κατακτήσει την «Χρυσή Μπάλα», αλλά και το 2009 αν και ελαφρώς πεσμένος, ήταν στα ντουζένια του. Στη Ρεάλ δεν υπολόγισαν σοβαρά το πρόβλημα που είχε στο γόνατο και την πάτησαν. Πλήρωσαν 65 εκατ. ευρώ για τον Βραζιλιάνο μεσοεπιθετικό, αλλά δεν τους βγήκε σε καμία περίπτωση. Οταν το 2013 αφέθηκε ελεύθερος με εντολή του Ζοσέ Μουρίνιο, είχε μετρήσει μόλις 29 γκολ και 32 ασίστ σε 120 αγώνες για όλες τις διοργανώσεις. Χαμηλά νούμερα δηλαδή για την ποιότητα του.


4. Χάμες Ροδρίγκες
Εκανε σούπερ Μουντιάλ στα γήπεδα της Βραζιλίας και γοήτευσε τη Ρεάλ, που είδε στο πρόσωπο του και μία μηχανή που έκοβε χρήμα στην Λατινική Αμερική. Η Μονακό πάλι βρήκε την ευκαιρία και πλούτισε. Μέσα σε ένα χρόνο από τα 35 εκατ. ευρώ που είχε δώσει στην Πόρτο, ζήτησε και πήρε από τους Μαδριλένους 75 εκατ. Η πορεία του Κολομβιανού στη Μαδρίτη είναι αμφιλεγόμενη. Εχει 25 γκολ και 28 ασίστ σε 78 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις, μα ουδέποτε κατάφερε να καπαρώσει θέση βασικού.


3 Λουίς Σουάρες
Πιο επιτυχημένη δεν θα μπορούσε ποτέ να υπάρξει μία μεταγραφή. Αν και υπήρχε η τρίμηνη τιμωρία του για τη δαγκωνιά στον Τζόρτζο Κιελίνι, η Μπαρτσελόνα δεν δίστασε στιγμή να πληρώσει 82 εκατ. ευρώ στη Λίβερπουλ. Οταν όμως Ουρουγουανός φορ άρχισε να παίζει, ήταν ασταμάτητος και μετρούσε το ένα ρεκόρ πίσω απ' τ' άλλο, κατακτώντας παράλληλα κάθε πιθανό τίτλο. Με 84 γκολ και 46 ασίστ σε 96 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις είναι αναμφίβολα κορυφαίος και έχει βγάλει κάθε σεντ από τα λεφτά που δόθηκαν.


2. Γκονσάλο Ιγουαΐν
Ο 28χρονος Αργεντινός φορ αναρριχήθηκε στην 2η θέση του σιναφιού του. Η ρήτρα του είτε ήταν στα 90 εκατ. ευρώ, είτε στα 94 είναι το ίδιο υψηλή. Η Γιουβέντους πλήρωσε τη Νάπολι και ξεκινάει τώρα η περιπέτεια του στο Τορίνο. Στην τριετία του πάντως στο Σαν Πάολο» είχε πυροβολήσει για τα καλά με 71 γκολ και 16 ασίστ σε 104 ματς για όλες τις διοργανώσεις. Τώρα το κατά πόσο θα τα βγάλει τα λεφτά του, είναι πάρα πολλά για να το καταφέρει εύκολα.


1. Νεϊμάρ
Τώρα πόσο τον έχει αγοράσει, δεν θα το μάθουμε ποτέ. Με όλα αυτά τα σκάνδαλα και τις προμήθειες που συνόδευσαν τη μετακίνηση του από τη Σάντος στη Μπαρτσελόνα, σίγουρα ξεπέρασε τα 100 εκατ. ευρώ. Αλλωστε είναι κάτι που έχει αφήσει να εννοηθεί και ο πρόεδρος των Καταλανών, Τζουζέπ Μαρία Μπαρτομέου. Ισως μάλιστα να πρόκειται και για την πιο ακριβή μεταγραφή όλων των εποχών γενικότερα, αλλά οι Καταλανοί δεν θέλουν ν' αποκαλύψουν το ακριβές νούμερο. Στα τρία χρόνια του στο «Καμπ Νόου» ο Νεϊμάρ έχει δικαιώσει για τα καλά με 84 γκολ και 34 ασίστ σε 135 ματς σε όλες τις διοργανώσεις.

 

Τελευταία Νέα