Δεν θα κάνει μεταγραφές ο Πεπ;

Gazzetta team
Δεν θα κάνει μεταγραφές ο Πεπ;

bet365

Συμβόλαια που δεν λύνονται, περισσότεροι ξένοι και FFP. Ο Το «FFT» του gazzetta.gr εξηγεί γιατί η Σίτι δεν έχει δώσει ακόμα στον Γκουαρδιόλα τα εργαλεία για να φτιάξει την ομάδα του.

Ωραία, ο Πεπ Γκουαρδιόλα πήγε στη Σίτι. Και ενώ άπαντες περίμεναν ότι θα υπήρχε ολική αναμόρφωση του ρόστερ, δεν κινείται τίποτα στο «Ετιχαντ». Μόνο οι Ιλκάι Γκουντογκάν και Νολίτο έχουν μετακομίσει στο Μάντσεστερ και ο δεύτερος είναι περισσότερο για να προσφέρει λύσεις και όχι ο βασικός που θα κάνει τη διαφορά. Τι συμβαίνει όμως; Γιατί οι Πολίτες δεν κάνουν μεταγραφές; Θα αποκτηθούν σούπερ σταρ ή ο Καταλανός κόουτς θα πρέπει να δουλέψει με αυτούς που βρήκε εκεί, του κάνουν δεν του κάνουν; Αυτά και άλλα πολλά βρίσκουν απαντήσεις με μία ματιά στο τι συμβαίνει με αυτούς που είναι για να φεύγουν, αλλά δεν σκοπεύουν να το κάνουν...

Ουσιαστικά πρόκειται για επτά παίκτες που διανύουν το τελευταίο έτος του συμβολαίου τους και οι οποίοι δεν θέλουν να το κουνήσουν από εκεί, επειδή έχουν αρκετά οφέλη, κρατώντας τη συγκεκριμένη στάση. Πρόκειται για τους Χεσούς Νάβας, Γιάγια Τουρέ, Κλισί, Σανιά, Φερναντίνιο, Καμπαγιέρο και Σαμπαλέτα. Αυτούς ο Γκουαρδιόλα θα προτιμούσε να μην τους είχε. Ωστόσο, όταν όλοι τους υπέγραψαν τα συμβόλαια τους, η Σίτι έβαλε ένα μπόνους σε περίπτωση που το ολοκλήρωναν. Ηθελε να τους δώσει έξτρα κίνητρο και τώρα θα πληρώσει άσκοπα αρκετά περισσότερα εκατ. ευρώ.

Το πρόβλημα λοιπόν έχει να κάνει με δύο πλευρές. Το ένα είναι οι μη Αγγλοι. Η Premier League επιβάλει ως ανώτατο όριο μη γηγενών τους 17 παίκτες άνω των 21 ετών. Αυτή τη στιγμή η Σίτι έχει 18. Οπότε όχι μόνο δεν μπορεί να πάρει άλλον, αλλά πρέπει και να διώξει κάποιον. Το άλλο φυσικά είναι το Financial Fair Play. Οι Πολίτες είχαν προβλήματα την προηγούμενη διετία με την οικονομική συνέπεια τους αναφορικά με τις νόρμες της UEFA και το πλήρωσαν με πρόστιμο και διάφορους περιορισμούς. Εάν δεν πουλήσει και δεν απελευθερωθεί από βαριά συμβόλαια που έχει να πληρώσει, η Σίτι δεν θα μπορέσει να αγοράσει. Απλά και ξεκάθαρα.

Και για τους επτά που αναφέραμε (ειδικά για Νάβας, Σμπαλέτα, Τουρέ), υπάρχουν προτάσεις, αλλά είτε είναι εξαιρετικά χαμηλές, είτε οι ποδοσφαιριστές κάθονται πάνω στις συμφωνίες τους και περιμένουν να περάσει η σεζόν και έπειτα ως ελεύθεροι να διαπραγματευτούν από πιο ισχυρή θέση τις απολαβές στις νέες τους ομάδες. Τι μπορεί λοιπόν να κάνει το club, ώστε να διευκολύνει τη δουλειά του νέου προπονητή του; Οπως φαίνεται, μόνο με το ν' αγοράσει Αγγλους θα βρει μία κάποια λύση.

Και φτάνουμε στα ονόματα. Από το Νησί, κανονικοί Αγγλοι, μόνο δύο είναι οι παίκτες που ενδιαφέρουν σοβαρά τον Πεπ. Ο ένας είναι ο Εκτορ Μπεγιερίν (σ.σ.: έχει αγγλικό διαβατήριο) της Αρσεναλ και ο άλλος ο Τζον Στόουνς της Εβερτον. Εκεί βέβαια θα πρέπει να ξηλωθεί η Σίτι και να πληρώσει συνολικά κοντά στα 100 εκατ. ευρώ. Και αυτό φυσικά εάν και εφόσον τακτοποιήσει κάπως το FFP της. Στη χειρότερη θ' αφήσει κάποιος ακόμα και ελεύθερους, για να μην πληρώνει τους μισθούς τους. Εστω πάντως τη μία από τις δύο αυτές μεταγραφές λογικά θα την κάνει και θα περιμένει για τους άλλους που θέλει (Σανέ, Μάρλος Μορένο, Γκάμπριελ Ζέσους). Για να δούμε λοιπόν κανονικά την ομάδα με τις επιλογές του Γκουαρδιόλα, θα πρέπει να περιμένουμε το επόμενο καλοκαίρι.

Follow me: @jorgekaraman

 

Τελευταία Νέα