Μπάγερν: Ο κορυφαίος πωλητής

Μπάγερν: Ο κορυφαίος πωλητής

Gazzetta team
Μπάγερν: Ο κορυφαίος πωλητής

bet365

Το FourFourTwo του gazzetta.gr εξηγεί γιατί η Μπάγερν είναι ο κορυφαίος «πωλητής» και γράφει για τα επόμενα στάδια του πρότζεκτ.

Η Μπάγερν βρίσκεται στην καλύτερη οικονομική κατάσταση στην ιστορία της, κάνει άνοιγμα στην παγκόσμια αγορά και αποδεικνύει ότι είναι ο καλύτερα διαχειριζόμενος σύλλογος στον πλανήτη. Το φετινό καλοκαίρι το αποδεικνύει.

Οι Βαυαροί είναι, πλέον, σε θέση να αγοράσουν όποιον παίκτη επιθυμούν. Ο Ούλι Χένες κάποια στιγμή είχε πει: «είπαμε να λάβουμε μέρος στην τρέλα» μετά την απόκτηση του Χάβι Μαρτίνεθ για 40 εκατ. ευρώ από την Μπιλμπάο. Από τότε, η Μπάγερν δεν ξοδεύει αλόγιστα, όμως δεν έχει κανένα πρόβλημα να πληρώσει όσο χρειαστεί για κάποιον παίκτη, που θέλει.

Εκτός αυτού, τις τελευταίες ημέρες αποδεικνύεται και κάτι άλλο: οι Βαυαροί είναι οι καλύτεροι πωλητές. Δεν μιλάμε για τα καθαρά έσοδα, ούτε για παίκτες αναντικατάστατους, που έπρεπε να πουλήσουν. Μιλάμε για τους αναπληρωματικούς, που φέρνουν στα ταμεία αρκετά εκατ. ευρώ. Ο Ρόντε είχε αποκτηθεί από την Άιντραχτ με ελεύθερη μεταγραφή και πουλήθηκε στην Ντόρμτουντ για 12 εκατ. ευρώ.

Ο Χόιμπιεργκ είχε στοιχίσει ψίχουλα, κατάφερε να κάνει ελάχιστες συμμετοχές, δόθηκε δανεικός από εδώ και από εκεί και πουλήθηκε στη Σαουθάμπτον για 15 εκατ. ευρώ. Ο Μπενάτια ζήτησε να φύγει για οικογενειακούς λόγους, προκειμένου να βρει ξανά τον εαυτό του μετά από δύο χρόνια στο Μόναχο γεμάτα από τραυματισμούς. Η Γιουβέντους πλήρωσε 3 εκατ. ευρώ, ενώ η οψιόν αγοράς του ανέρχεται σε 17. Σχεδόν απόσβεση από τα 26, που πλήρωσε η Μπάγερν για έναν παίκτη, που προσέφερε ελάχιστα.

Και τέλος ο Γκέστε, στον οποίο ο Αντσελότι πριν λίγες εβδομάδες είχε πει ότι δεν τον υπολογίζει για βασικό. Ο 24χρονος μέσος είχε αποκτηθεί για 37 εκατ. ευρώ και μετά από 3 χρόνια πτωτικής πορείας έφερε στα ταμεία 22 εκατ. ευρώ συν μπόνους, επιστρέφοντας στην Μπορούσια. Το σύνολο, που θα εισπραχθεί άμεσα ανέρχεται 52 εκατ. ευρώ. Από αναπληρωματικούς! Κάποτε, έμπαιναν ψίχουλα στα ταμεία από πωλήσεις παικτών όπως ο Κοντένο, ο Τσαν ή ο Πέτερσεν.

Πριν λίγες εβδομάδες ο Ρουμενίγκε ανανέωσε το συμβόλαιό του και ήδη το πρότζεκτ... κυριαρχίας συνεχίζεται. Ο Μίχαελ Ρέσκε κάνει εκπληκτική δουλειά στο τμήμα scouting, ενώ η επόμενη μέρα περιλαμβάνει και άλλες «αθόρυβες» κινήσεις, που όμως εντυπωσιάζουν όσους γνωρίζουν τι συμβαίνει πίσω από την αυλαία. Ο άνθρωπος πίσω από την επιτυχία των ακαδημιών της Σάλκε είναι ο Νόρμπερτ Έλγκερτ.

Ο 59χρονος Γερμανός είναι από το 1996 στους βασιλικούς μπλε και θεωρείται ο καλύτερος (όχι άδικα) προπονητής ακαδημιών στην Γερμανία και ένας από τους καλύτερους στην Ευρώπη. Τον περασμένο Μάρτιο σύμφωνα με τα ρεπορτάζ ανακοίνωσε στη διοίκηση της Σάλκε την παραίτησή του, παρά το γεγονός ότι έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2018. «Θέλω να δοκιμάσω κάτι καινούριο. Μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου να κάνει κάτι παρόμοιο, αλλά κάπου αλλού», εκμυστηρεύτηκε σε συνέντευξή του στην Bild ο Έλγκερτ. Ο Ούλι Χένες έχει αναλάβει τις ακαδημίες του 2015 και φαίνεται ότι βρήκε τον εκλεκτό του...

Στο πλάνο βρίσκεται μέχρι και ο Μαξ Έμπερλ, τον οποίο φαίνεται να έχει επιλέξει ξανά ο Χένες, που σύντομα θα ανακοινώσει τον νέο του ρόλο στην Μπάγερν. Ο τεχνικός διευθυντής της Γκλάντμπαχ κατάγεται από την Βαυαρία και τα τελευταία χρόνια έχει κάνει εκπληκτική δουλειά στην Μπορούσια. Από την επόμενη σεζόν ίσως ελαφρύνει τα καθήκοντα του Ρέσκε, αναλαμβάνοντας τον τομέα των διαπραγματεύσεων. Οι Βαυαροί πάντα προσπαθούν να είναι ένα βήμα μπροστά από τον ανταγωνισμό. Και τα καταφέρνουν.

 

Τελευταία Νέα