Ο Ρονάλντο ψάχνει τον τίτλο που θα σφραγίσει το πρεστίζ του κορυφαίου

Gazzetta team
Ο Ρονάλντο ψάχνει τον τίτλο που θα σφραγίσει το πρεστίζ του κορυφαίου

bet365

Ακόμα και αν ο Κριστιάνο Ρονάλντο χάσει στον τελικό του Euro, θα έχει τις ευκαιρίες για να πάρει τους τίτλους που θα ‘υπογράψουν’ ότι είναι ο καλύτερος.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει την ευκαιρία να βάλει ένα ακόμα αστέρι στη μυθική καριέρα του, αφού η Πορτογαλία να παίζει με τη διοργανώτρια, Γαλλία, στον τελικό του Euro 2016 την Κυριακή (10/07). Αν η ομάδα του Φερνάντο Σάντος τα καταφέρει κόντρα στα προγνωστικά στο Stade de France, οι συγκρίσεις θα είναι αναπόφευκτες. Ο CR7 θα έχει έναν μεγάλο τίτλο με την Εθνική του, κάτι το οποίο μπορεί να αποτελέσει κλειδί στην ‘υστεροφημία’ του δεδομένου ότι ο Λιονέλ Μέσι είπε ‘αντίο’ στην Αργεντινή έχοντας χάσει στον τελικό του Mundial το 2014 και σε αυτούς του Copa America το 2015 και το 2016. Ο σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης με αυτό τον τρόπο θα μπορέσει επίσης να μειώσει τη διαφορά από τον Μέσι στο 5-4 στις Χρυσές Μπάλες.

Το κοινό με τους δύο παίκτες που είναι ότι κανένας από τους δύο, τουλάχιστον μέχρι την Κυριακή, δεν έχει τίτλο με την Εθνική του και είναι κάτι που κάνει τους Πελέ και Ντιέγο Μαραντόνα να αποτελούν το ζευγάρι των καλύτερων όλων των εποχών.

Εχει ενδιαφέρον να ρίξει κανείς μια ματιά στο ότι οι κορυφαίοι του σήμερα προκύπτουν από κριτήρια που παρεκλίνουν από το ποδόσφαιρο. Πελέ και Μαραντόνα είχαν σπουδαίες επιτυχίες με Σάντος και Νάπολι και έβαλαν το κερασάκι κατακτώντας τίτλο με την Εθνική τους. Σε έναν όχι τόσο ιντερνετικό κόσμο, ήταν ο μοναδικός τρόπος να δείξεις το πόσο υψηλό είναι το επίπεδό σου. Σαν teenager, ο Πελέ κατέκτησε το Mundial του 1958 και στη συνέχεια εκείνο του 1962 και το 1970 έδιωξε την κακή εικόνα του 1966 όταν η Βραζιλία έχασε το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Κάθε σημαντικός παίκτης που δεν καταφέρνει να κατακτήσει το Euro, μπορεί να σβήσει την αποτυχία κατακτώντας το Champions League, να πάρει τη δόξα μεγαλώνοντας τον μύθο του και πάλι από την αρχή. Υπάρχουν πολλοί να διαλέξεις. Η Γερμανία δεν τα κατάφερε αφού ο Τόμας Μίλερ δεν μπορούσε να σκοράρει, ο Πολ Πογκμπά έκανε ελάχιστα πράγματα στον δρόμο της Γαλλίας προς τον τελικό, ο Νταβίντ Αλάμπα ήταν χαμένος ανάμεσα στους παίκτες της καλύτερης Αυστρίας των τελευταίων ετών, το Βέλγιο δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί όλα αυτά τα αστέρια, η Ισπανία έμεινε έξω και η Αγγλία…

Ο πρώτος σκόρερ του τουρνουά και καλύτερος παίκτης της Γαλλία, Αντουάν Γκριζμάν, στέκεται μόνος του διπλά σε αστέρια που απέτυχαν, αν και ο προπονητής του, Ντιντιέ Ντεσάν τον άφησε στον πάγκο στο ματς με την Αλβανία στο οποίο μπήκε αλλαγή και πέτυχε στο 90’ το πρώτο από τα 6 γκολ του. Ο τεχνικός των Τρικολόρ είπε ότι έπρεπε να διαχειριστεί το πολύ φορτωμένο πρόγραμμα που είχε όλη τη σεζόν με την Ατλέτικο Μαδρίτης. Σε μια ανάλογη περίπτωση, στο Μεξικό το 1986, o Μαραντόνα δεν έχασε λεπτό και κατέκτησε τον τίτλο βάζοντας 5 γκολ και δίνοντας 5 ασίστ για την Αργεντινή, έχοντας εκπληκτική παρουσία.

Οι overachievers του Euro 2016, Ουγγαρία, Β. Ιρλανδία, Ισλανδία και Ουαλία, με εξαίρεση την τελευταία, δεν μπορούν να υπολογίζουν σε αστέρια επιπέδου Champions League και δεν μπορούν να προκαλέσουν εκπλήξεις κόντρα σε πιο δυνατούς αντιπάλους. Αυτές οι καλά οργανωμένες τακτικά ομάδες βασίστηκαν σε παίκτες οι οποίοι ουσιαστικά σε εκείνο το σημείο προσπαθούσαν να κάνουν το βήμα παραπάνω. Πελέ και Μαραντόνα έκαναν το ίδιο στις μέρες τους. Μέσι και Ρονάλντο σε λίγες μέρες θα κοντράρονται ξανά κάθε εβδομάδα μετά το τέλος της σεζόν.

«Πάντα ονειρευόμουν να κατακτήσω κάτι με την Πορτογαλία, ελπίζω να είναι η σειρά μας τώρα» είπε ο Ρονάλντο μετά τη νίκη στον ημιτελικό. Αν αυτό το όνειρο γίνει πραγματικότητα στο Stade de France, θα είναι το ρομαντικό τέλος σε μια εκπληκτική καριέρα. Αν το όνειρο πεθάνει, θα είναι κάτι που δεν θα μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη θέση του Πορτογάλου στο πάνθεον του ποδοσφαίρου.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα