Γκριζμάν και Κοσιελνί απέκλεισαν την Γερμανία

Gazzetta team
Γκριζμάν και Κοσιελνί απέκλεισαν την Γερμανία

bet365

Ο Γκριζμάν ήταν ψύχραιμος για να οδηγήσει την Γαλλία στον τελικό και ο Κοσιελνί ο βράχος που κράτησε την άμυνα.

Οι Τρικολόρ είναι τελικά η αντίπαλος της Πορτογαλίας στον τελικό του Euro 2016 με τον Αντουάν Γκριζμάν να ευστοχεί σε πέναλτι και να σκοράρει μετά την εξαιρετική προσπάθεια και σέντρα του Πολ Πογκμπά. Οι Γερμανοί μπορεί να αισθάνονται ότι ήταν άτυχοι εξαιτίας των απουσιών όπως και για το ότι δικαιούνταν να σκοράρουν με βάση την εικόνα τους στον αγώνα. Οι Bleus ήταν όμως εκείνοι που συνεχίζουν και ελπίζουν να κάνουν αυτό που είχαν κάνει και το 1984, κατακτώντας τον τίτλο μέσα στο σπίτι τους. Αντίπαλος θα είναι η Πορτογαλία, την οποία έχει νικήσει στις τελευταίες 10 μεταξύ τους συναντήσεις. Αν η Γαλλία κατακτήσει τον τίτλο, θα είναι χάρη στην ευστοχία του Γκριζμάν αλλά και στην αμυντική λειτουργία, για την οποία κύριος υπεύθυνος ήταν ο Λοράν Κοσιελνί. Θετικός ήταν και το νέο απόκτημα της Μπαρτσελόνα από την Λιόν, Σαμουέλ Ουμτιτί, ο οποίος πήρε φανέλα βασικού παρότι ο Ραμί ήταν ξανά διαθέσιμος ύστερα από τιμωρία.

Ο πλέον άσος των Μπλαουγκράνα και ο Κονσιελνί μπλόκαραν πολλές προσπάθειες των Γερμανών που ήταν κυρίαρχοι στο πρώτο μέρος έχοντας την κατοχή και παίζοντας στο μισό γήπεδο.

Η Γερμανία δημιουργούσε ευκαιρίες που δεν ολοκληρώνονταν στο στην περιοχή και η Γαλλία δεν κατάφερε να κρατήσει κατοχή, ούτε να κάνει ουσιαστικές αντεπιθέσεις. Φαινόταν μάλιστα να είναι θέμα χρόνου η ομάδα του Λεβ να σκοράρει.

Ομως εκείνη του Ντιντιέ Ντεσάν κατάφερε να επιστρέψει στο ματς, με τον Γκριζμάν να βρίσκει μικρούς χώρους ανάμεσα στις γραμμές.

Την ίδια στιγμή, ο Κοσιελνί έκανε καθοριστικές επεμβάσεις και κρατούσε το «μηδέν» στην άμυνα. Ο Γκριζμάν μετέτρεψε σε γκολ το πέναλτι της Γαλλίας και έδωσε το προβάδισμα στους διοργανωτές.

Ο Κοσιελνί παρέμεινε σταθερός και οργάνωνε την άμυνα...

Στο δεύτερο μέρος, η Γαλλία βελτιώθηκε. Ανέβηκε και πίεσε για το δεύτερο γκολ με το οποίο θα κλείδωνε το ματς.

Η εκπληκτική ντρίμπλα του Πολ Πογκμπά έδωσε τη δυνατότητα στον Γκριζεμάν να εκμεταλλευτεί τη λανθασμένη έξοδο του Νόιερ και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Με το γκολ αυτό ο άσος της Ατλέτικο Μαδρίτης ξεπέρασε τον Τιερί Ανρί σε γκολ σε τελική φάση Euro.

Χάρη στην εξαιρετική δουλειά στο κέντρο από τον Μούσα Σισοκό οι Τρικολόρ κράτησαν το προβάδισμα και την Κυριακή (10/07) έχουν την ευκαιρία να κατακτήσουν τον τίτλο.

Αν τα καταφέρουν, θα είναι χάρη σε μία ακόμα εξαιρετική εμφάνιση από τον Κονσιελνί ο οποίος είναι ο ηγέτης της άμυνας με κοψίματα, διωξίματα και μπλοκάροντας τις προσπάθεις των αντιπάλων.

Μια ακόμα παράσταση από τον Γκριζμάν στην επίθεση, ίσως είναι και αυτή απαραίτητη...

 

Τελευταία Νέα