Οι 11 υπέροχοι άγνωστοι του EURO

Οι 11 υπέροχοι άγνωστοι του EURO

bet365

Ο Γιώργος Καραμάνος επιλέγει τους 10+1 παίκτες που δεν περίμενε κανείς και έχουν κάνει από το πουθενά την διαφορά στα γήπεδα της Γαλλίας.

Παικταράδες στο τουρνουά υπάρχουν πολλοί. Και άλλοι τόσοι λιγότερο γνωστοί ή ακόμα και εντελώς άγνωστοι στο ευρύ κοινό. Και εντάξει πες, υπάρχουν ορισμένοι που έχουν την τρέλα και παρακολουθούν άρρωστα ποδόσφαιρο και τους ξέρουν όλους. Πόσοι όμως π.χ. πιστεύετε ότι γνώριζαν πραγματικά το πόσο καλός παίκτης είναι ο Μίχαλ Πάζνταν ή ο Μπίρκιρ Μπιάρνασον; Επιλέξαμε λοιπόν μία 10άδα (δίχως θέσεις) από αυτούς που ήρθαν από το πουθενά και έκαναν πραγματικά τη διαφορά, αλλά και έναν ακόμα τιμής ένεκεν. Επειδή το EURO καλώς ή κακώς δεν είναι μόνο ο Κριστιάνο, ο Μπέιλ ή ο Μπουφόν...

Ασλεϊ Γουίλιαμς
Στα 31 του και έχοντας περάσει σχεδόν όλη την καριέρα του στη Σουόνσι, ηγείται της μαγικής πορείας της Ουαλίας. Φοράει το περιβραχιόνιο, κόβει σαν τρελός πίσω, ενώ στα δύσκολα, την πρώτη φορά δηλαδή που η ομάδα βρέθηκε πίσω στο σκορ, εκείνος ήταν που ισοφάρισε. Θηριώδης, πεισματάρης, παίζει με καθαρό μυαλό και κάνει τις εμφανίσεις της ζωής του.

Τζέιμς Τσέστερ
Ο 27χρονος παρτενέρ του Γουίλιαμς στο κέντρο της άμυνας της Ουαλίας, παίζει λες και είναι ο Καναβάρο. Τρομερός ανασταλτικά έχει τα περισσότερα επιτυχημένα τάκλιν στη διοργάνωση (30) και βγάζει αυτοπεποίθηση Μαλντίνι. Θα πίστευε κανείς ότι αυτός ο υπερ-σέντερ μπακ είναι αναπληρωματικός στη Γουέστ Μπρομ και πέρασε τα περισσότερα χρόνια του στη Χαλ;

Τόμας Χένρι Αλεξ Ρόμπσον-Κανού
Με τέτοιο όνομα δεν γίνεται να μην είσαι παικτούρα. Το φοβερό με την περίπτωση του 27χρονου εξτρέμ είναι ότι κόβει σαν τον θρυλικό Ρόμπσον και σκοράρει σαν τον Νιγηριανό Κανού. Αν και έχει παίξει ελάχιστα στην Premier League, καθώς υπηρετεί τη Ρέντινγκ από το 2007, μπήκε από το πουθενά στο πρώτο ματς με τη Σλοβακία και έβαλε το νικητήριο, για να μας τρελάνει όλους με την ενέργεια του στον προημιτελικό με το Βέλγιο.

Μίχαλ Πάζνταν
Ο Καμίλ Γκλικ ήταν ο γνωστός, αλλά ο διπλανός του στο κέντρο της άμυνας, τρέλανε κόσμο. Εκπληκτική γενικότερα η αμυντική λειτουργία της Πολωνίας, που έκανε την υπέρβαση της. Μαζί και ο 28χρονος της Λέγκια Βαρσοβίας που έγινε πρόσφατα διεθνής. Χαρακτηριστικό ότι κόντρα σε Γερμανία και Πολωνία είχε από επτά κλεψίματα, πέντε τάκλιν και 94% επιτυχημένες μεταβιβάσεις.

Γκάρεθ ΜακΟλεϊ
Οταν βρήκε δίχτυα κόντρα στην Ουκρανία, έγινε ο δεύτερος γηραιότερος σκόρερ στην ιστορία του θεσμού. Ο 36χρονος κεντρικός αμυντικός της Γουέστ Μπρομ έκανε τρομερές εμφανίσεις και ήταν ο κορυφαίος της Βόρειας Ιρλανδίας στην πορεία για τους «16». Τα έφερε όμως έτσι η ατυχία που στο καλύτερο ματς του, αυτό με την Ουαλία, έβαλε το αυτογκόλ του αποκλεισμού.

Τόμας Μουνιέ
Δεξιός μπακ με ύψος 1,94 εκ. Είχε πολλά χρόνια να εμφανιστεί σε αυτό το επίπεδο. Ο 24χρονος της Μπριζ δεν έπαιξε μόνο στο πρώτο ματς με την Ιταλία. Επειτα βρέθηκε βασικός σε όλους τους αγώνες του Βελγίου μέχρι τα προημιτελικά και έκανε εξαιρετική εντύπωση, παίζοντας όλη τη γραμμή και αρκετά επιθετικά. Πλέον βρίσκεται μία ανάσα από την Παρί Σεν Ζερμέν.

Ράφαελ Γκερέιρο
Λίγες μέρες αφότου ξεκίνησε το EURO, η Ντόρτμουντ πλήρωσε 12 εκατ. ευρώ και τον αγόρασε από τη Λοριάν. Πρόσφατα διεθνής ο 22χρονος κοντούλης (1,70 εκ.) αριστερός μπακ έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Φερνάντο Σάντος και καλύπτει τέλεια τα νώτα του Κριστιάνο Ρονάλντο. Ειδικά στο ματς με την Κροατία έκανε το τέλειο παιχνίδι και αδίκως ψηφίστηκε MVP ο Πέπε και όχι αυτός.

Μπίρκιρ Μπιάρνασον
ΟΚ, έχει περάσει από Σαμπντόρια (ελάχιστα έπαιξε) και υπηρετεί τη Βασιλεία, αλλά δεν τον λες και διάσημο. Ο 28χρονος αριστερός μέσος έχει εντυπωσιάσει τόσο οργανωτικά, όσο και στα τρεξίματα και τα μαρκαρίσματα του. Ηταν μάλιστα εκείνος που έβαλε και το πρώτο γκολ των Ισλανδών στη διοργάνωση, το πλασέ κόντρα στην Πορτογαλία.

Ράγκναρ Σίγκουρντσον
Στην πραγματικότητα δεν είναι και τόσο άγνωστος. Με θητεία σε Γκέτεμποργκ, Κοπεγχάγη και Κράσνονταρ, έχει τις εμπειρίες, αλλά και τα χρόνια στην Εθνική. Ο 30χρονος σέντερ μπακ όμως κάνει τρομερό τουρνουά με την Ισλανδία και ειδικά κόντρα στην Αγγλία από τη μία ισοφάρισε και από την άλλη δεν άφηνε να περάσει τίποτα. Θυμηθείτε αυτό το τρελό τάκλιν στον Τζέιμι Βάρντι.

Χάνες Χαλντόρσον
Η αλήθεια είναι ότι η Ισλανδία έχει δεχτεί γκολ σε όλα τα παιχνίδια της. Θα μπορούσε όμως να έχει μετρήσει τα διπλάσια και βάλε και να μην έχει κάνει αυτό το έπος. Ας είναι καλά όμως ο 32χρονος πορτιέρο της, ο οποίος έχει τις περισσότερες αποκρούσεις στη διοργάνωση (18). Το φοβερό είναι ότι αυτή η τερματοφυλακάρα αγωνίζεται στην άγνωστη νορβηγική ομάδα, Σάντνες Ουλφ!

Και τιμής ένεκεν...

Γκάμπορ Κίραλι
Τον γνωρίζουμε όλοι. Και μόνο αυτή η ιστορία με τις φόρμες τον καθιστά διάσημο. Κανείς όμως δεν περίμενε ότι ο 40χρονος που έγινε ο γηραιότερος που έχει εμφανιστεί ποτέ σε EURO, θα είχε τέτοια απόδοση. Συνέβαλε τα μέγιστα στην ανέλπιστα καλή πορεία της Ουγγαρία και ειδικά στον αποκλεισμό από το Βέλγιο είχε 10 επεμβάσεις, τις περισσότερες δηλαδή σε ματς του τουρνουά.


Σεβασμός στους Τζόσουα Κίμιχ (σούπερ ως δεξιός μπακ), Βεντράν Τσόρλουκα, Εμανουέλε Τζακερίνι (ως αριστερός εσωτερικός χαφ) και Μάρκο Παρόλο, Τζο Λέντλι, που άγνωστοι δεν είναι, μα κανείς δεν πίστευε ότι θα μπορούσαν να φτάσουν την απόδοση τους σε τόσο υψηλό επίπεδο...

Follow me: @jorgekaraman

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Καραμάνος
Γιώργος Καραμάνος