Πέρισιτς, μια... κότα με χρυσά αυγά!

Πέρισιτς, μια... κότα με χρυσά αυγά!

bet365

Τον είπαν κότα, κλαψιάρη, ο Κλοπ του ζήτησε να το... βουλώσει, να μην παραπονιέται και είχε δίκιο! Τι κατάφερε; Ηγέτης στην Ιντερ, γκολάρες με την Κροατία και οι μετοχές του στα ύψη!

Αντεπίθεση της Κροατίας, ο Κάλινιτς θα κάνει το γέμισμα και ο Πέρισιτς με διαγώνιο πλασέ πετυχαίνει το 2-1 για την Κροατία και στέλνει τους Ταύρους στους Ιταλούς! Ενα τέρμα που μπορεί να στείλει τη Χρβάτσκα ακόμα και στον τελικό του Euro!

«Επειτα από αυτή την εξαιρετική απόδοση, η αξία σου έχει ανέβει τόσο πολύ, που το όνομά σου άλλαξε. Τώρα σε λένε ΙΒΑΝ Πέρισιτς» έγραψε ο Μάσιμο Μοράτι για να προσθέσει ο Λεονάρντο «Η Κροατία δεν αποτελεί έκπληξη, αλλά ο Πέρισιτς αξίζει ένα standing ovation». Μετά και τη χθεσινή ονειρεμένη απόδοση του Πέρισιτς, οι Νερατζούρι περνούν στην αντεπίθεση και τονίζουν «Αν η Γιουβέντους ζητά 160 εκατ. για τον Πογκμπά, εμείς πρέπει να ζητήσουμε 200 για τον Πέρισιτς!

Αυτή η Κροατία έχει τεράστιους παίκτες, Μόντριτς, Ράκιτιτς, Μάντζουκιτς, Σρνα, Τσόρλουκα, ωστόσο σε αυτό το Euro ο Πέρισιτς είναι το... χρυσό αυγό της ομάδας! Γκολ, ασίστ κόντρα στην Ισπανία και ο παίκτης της Ιντερ έβαλε τη σφραγίδα του στην πρωτιά της Χρβάτσκα! Οι Κροάτες τον αποκάλεσαν «θαυματοποιό». Υπερβολή;

Η ωριμότητά του, το φιλότιμο, η πίστη και η εργατικότητά του ήταν τα στοιχεία που τον κράτησαν δυνατό σε δύσκολες στιγμές! Οι φίλοι του τον αποκαλούσαν «κότα», όχι επειδή δεν είχε θάρρος, αλλά περνούσε πολλές από τις ώρες του στο πτηνοτροφείο του πατέρα του! Φυσικά, αυτό το παρατσούκλι δεν τον συνόδευσε στις πρώτες του στιγμές στη Χάιντουκ, γιατί εκεί απέδειξε πως ήταν ικανός για μεγάλα πράγματα. Έχασε πολλές στιγμές ως παιδί, αφού ο πατέρας του χρειαζόταν βοηθό και δεν είχε χρήματα να δώσει σε εργάτες.

Ο ίδιος δεν παραπονέθηκε ποτέ, ήταν εκεί στο πλευρό του και δούλευε σκληρά για να καταφέρει η οικογενειακή επιχείρηση να βγει από το αδιέξοδο! Η Χάιντουκ υπερηφανευόταν πως είχε βρει το ταλέντο που θα γέμιζε χρήματα τα ταμεία του συλλόγου, άλλωστε οι εμφανίσεις του με την Εθνική Νέων ήταν εντυπωσιακές «Είναι ο νέος Ασάνοβιτς» τόνιζε ο Τύπος της χώρας, ωστόσο ο πατέρας του, Αντε δεν μπορούσε να χαρεί. Το πτηνοτροφείο του βρισκόταν στα πρόθυρα χρεοκοπίας και η αναζήτηση του για ρευστό δεν ευοδώθηκε.

Η λύση ήταν μια, Μεταγραφή! Ο Πέρισιτς δε λύγισε ούτε όταν είδε το παιδικό του όνειρο να παίξει στην ανδρική ομάδα της Χάιντουκ να διαλύεται. Στην πρώτη μεγάλη προετοιμασία του, στη Σλοβενία, ο 17χρονος θα βγάλει μάτια, ο κόουτς, Βούλιτς θα εντυπωσιαστεί και θα του τονίσει πως θα είναι ο αντικαταστάτης του Κράνιτσαρ! Ωστόσο, λογάριαζε χωρίς τα οικονομικά προβλήματα της οικογένειας. Με... δάκρυα στα μάτια ο Πέρισιτς θα αρνηθεί το συμβόλαιο της Χάιντουκ και η Σοσό θα στείλει τζετ στη Σλοβενία.

Η ομάδα της Κροατίας θα καρπωθεί 360.000 ευρώ, η επιχείρηση σώθηκε και ο μικρός μαζί με τη μητέρα του και την αδελφή του μετακόμισε στη Γαλλία! «Ηθελα να τους διώξω, δεν ήθελα να αισθάνονται τον πόνο μου. Δεν μπορούσα να βλέπω τον γιο μου και να ξέρω πως δεν πέτυχε το όνειρό του...».

Στη Σοσό πήρε περισσότερα από 250.000 ευρώ, αλλά δεν έπαιξε ποτέ! Εντυπωσιακός στη Ρόζελαρ, πήρε μεταγραφή στη Μπριζ και σε ένα χρόνο ήταν ο κορυφαίος παίκτης στο Βέλγιο. Στην πρώτη κλήση από τον Σλάβεν Μπίλιτς έδωσε μια... θεϊκή απάντηση «Αν χρειαστεί θα μαζεύω τις μπάλες στην προπόνηση για να πάρω την ευκαιρία και να παίξω με Μόντριτς και Κράνιτσαρ». Η Ντόρτμουντ θα τον κάνει δικό της, αλλά...

«Οταν κάθομαι στον πάγκο... πεθαίνω» έχει τονίσει ο Πέρισιτς και το... πλήρωσε. Η σχέση του με τον Γίργκεν Κλοπ ήταν οριακή και παρά τις μεγάλες του παραστάσεις δεν βρήκε αυτό που ζητούσε! Αλλωστε, στα παράπονά του η απάντηση του Γερμανού ήταν αποστομωτική «Τα κλαψουρίσματα ανήκουν στο σχολείο, εδώ είμαστε ενήλικες. «Να κλείσει το στόμα του και να δουλεύει σκληρά».

Δυο χρόνια αργότερα η Βόλφσμπουργκ θα τον αποκτήσει, ενώ το 2015 η Ιντερ θα δαπανήσει 20 εκατ. ευρώ για να τον φέρει στο Μιλάνο. Οι Κροάτες θυμήθηκαν τον Κλοπ και του... απάντησαν «Είχε δίκιο ο Κλοπ, δεν πρέπει να παραπονιέται ο Πέρισιτς, κοίταξε τι κατάφερε...».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Πολύδωρος Παπαδόπουλος
Πολύδωρος Παπαδόπουλος

Tα χρόνια που πέρασαν λένε πως δεν γυρίζουν πίσω, έλα όμως που γυρίζουν, αρκεί να υπάρχει η ιδανική παρέα. Σε αυτή εδώ το «μαγαζί» έχουμε ήδη ζήσει 15 τελικούς τελικούς Champions League, τέσσερα Μουντιάλ, τρία Euro, μα καθημερινά ανασύρουμε αναμνήσεις που μένουν καλά χωμένες στη σωστή θέση του μυαλού μας, αυτή που λατρεύει το ποδόσφαιρο, παθιάζεται μαζί του. Από το 2008 κι έπειτα λατρεύουμε να γράφουμε για μπάλα εκτός συνόρων, από την Ιταλία και την Αγγλία μέχρι τη Ζάμπια και την Αργεντινή. Και κάθε φορά, λοιπόν, που νιώθουμε νοσταλγία για τα περασμένα, κλικάρουμε Gazzetta.gr για να ταξιδέψουμε σε ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού...