Αποτυχημένοι... αλά Πανένκα (vids)

Gazzetta team
Αποτυχημένοι... αλά Πανένκα (vids)

bet365

Με αφορμή την αστεία εκτέλεση της Βενεζουέλας με την Αργεντινή, θυμόμαστε τις χειρότερες διάσημες προσπάθειες να μιμηθούν το πιο διάσημο πέναλτι της ιστορίας.

Ξημερώματα Κυριακής η Αργεντινή νίκησε 4-1 τη Βενεζουέλα και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κόπα Αμέρικα. Οταν το ματς ήταν στο 2-0, η Βενεζουέλα κέρδισε πέναλτι. Ανέλαβε να το εκτελέσει ο Λουίς Σέιχας, αλλά η επιλογή του ήταν κάκιστη. Σε μία αποτυχημένη προσπάθεια να το βάλει αλά Πανένκα, απλά το έστειλε χαλαρά στην αγκαλιά του Ρομέρο, ο οποίος ούτε καν κουνήθηκε και το απέκρουσε. Με αφορμή αυτό λοιπόν, ας θυμηθούμε ορισμένες αντίστοιχα αποτυχημένος προσπάθειες να μιμηθούν την πιο ιδιαίτερη εκτέλεση πέναλτι όλων των εποχών: εκείνη του Αντόν Πανένκα που έδωσε στην Τσεχοσλοβακία το EURO του 1976 κόντρα στην Δυτική Γερμανία.

Μικαέλ Λαντρό
Ο τελικός του γαλλικού Λιγκ Καπ του 2004 μεταξύ της Ναντ και της Σοσό πήγε στα πέναλτι. Εκεί κλήθηκε να εκτελέσει και ο τερματοφύλακας της Ναντ, Μικαέλ Λαντρό, ο οποίος δεν τα πήγε και τόσο καλά, με συνέπεια η ομάδα του να χάσει και την κούπα.

Φραντσέσκο Τότι
Στα καλύτερα του τότε (2006-'07) δεν ήταν φυσιολογικό να το σουτάρει έτσι χαλαρά. Αυτή σίγουρα κόντρα στη Λέτσε είναι η χειρότερο επιλογή του Capitano από την άσπρη βούλα.

Νεϊμάρ
Το 2010 ο Νεϊμάρ ήταν ακόμα wonderkid στη Σάντος. Κέρδισε με υπέροχη ενέργεια το πέναλτι κόντρα στη Βιτόρια και το εκτέλεσε λες και έδινε πάσα στον πορτιέρο.

Αντρέα Πίρλο
Και όμως έχει συμβεί και στον Αντρέα Πίρλο, ο οποίος είδε τον Πίντο της Μπαρτσελόνα να τον... διαβάζει στο φιλικό με τη Μίλαν το 2012.

Αλεσάντρε Πάτο
Σε αυτή την περίπτωση ήταν τόσο άθλια η προσπάθεια του Αλεσάντρο Πάτο (Κορίνθιανς) απέναντι στον Ντίντα (Γκρέμιο) στα προημιτελικά του Κυπέλλου Βραζιλίας το 2013, που η μπάλα ίσα που σηκώθηκε από το έδαφος.

Κριστιάνο Ρονάλντο
Και αφού συμβαίνει και στα καλύτερα σπίτια, συνέβη και τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Ηταν το 2013-'14 κόντρα στην Κοπεγχάγη για το Champions League. Ελέγχεται βέβαια εάν ήταν αλά Πανένκα, μιας και ήταν τόσο κακό που μοιάζει εξίσου με απλή εκτέλεση στο κέντρο.

Και το κανονικό... αλά Πανένκα

 

Τελευταία Νέα