Η Ισπανία διέλυσε την δειλή Τουρκία

Gazzetta team
Η Ισπανία διέλυσε την δειλή Τουρκία

bet365

Οι Ισπανοί πήγαν στην Γαλλία σαν τρίτο φαβορί για τον τίτλο. Σκόραραν στο τέλος με την Τσεχία όμως έκαναν τη δουλειά από νωρίς κόντρα στους Τούρκους.

«Οι εμπνεύσεις του στο κέντρο ξεκλειδώνουν ακόμα και την πιο σφιχτή άμυνα, ενώ το πόσο καλά βλέπει το γήπεδο έχει γίνει τελειοποιηθεί μέσα στα χρόνια». Ο Αντρές Ινιέστα είναι εκπληκτικός και αποδεικνύει ότι δεν χρειάζεται να γυρίσεις πίσω τον χρόνο, αφού εκείνος γίνεται καλύτερος όσο μεγαλώνει.

Ο μέσος της Μπαρτσελόνα είχε 94% στις επιτυχημένες πάσες, έκανε 3/6 ατομικές ενέργειες και δημιούργησε 3 ευκαιρίες σε open play κόντρα στην Τουρκία χωρίς να βάλει καν τη δεύτερη ταχύτητα. Ηταν εκείνος που όριζε το tempo του αγώνα από την αρχή μέχρι το τέλος και το μόνο που προκαλεί εντύπωση είναι πως έκανε λάθος σε 6 πάσες από τις 99 που επιχείρησε συνολικά.

Δειλή Τουρκία

Η Τουρκία επέλεξε να αφήσει το παιχνίδι στους Ισπανούς στα πρώτα λεπτά, όμως όταν οι Ιβηρες πήραν προβάδισμα, κατέρρευσαν. Ο Τόνι Πιούλις, που έκανε σχόλιο στην τηλεόραση για τον αγώνα, αναρρωτήθηκε αν η Τουρκία έχει θέληση για το αποτέλεσμα ενώ του έκανε εντύπωση πόσο πίσω ήταν η ομάδα του Φατίχ Τερίμ ενώ έχανε.

Το μεγάλο αστέρι της Τουρκίας, Αρντά Τουράν, όπως και ο Χακάν Τσαλχάνογλου, δεν κατάφεραν να κάνουν κάτι στον αγώνα. Ο Τσαλχάνογλου έγινε αλλαγή στο ημίχρονο και ο αρχηγός, Αρντά, άκουσε τις έντονες αποδοκιμασίες από τους φιλάθλους της ομάδας του παρότι ζήτησε συγγνώμη. Η Τουρκία έκανε 4 σουτ χωρίς κάποιο από αυτά να βρίσκει τον στόχο, ενώ δεν δημιούργησε καμία ευκαιρία.

Μοράτα και Νολίτο έκλεισαν στόματα

Ο Νο1 επιθετικός της Ισπανίας, Αλβαρο Μοράτα, δέχθηκε κριτική για την εμφάνισή του κόντρα στην Τσεχία, όμως διόρθωσε την εικόνα του στο παιχνίδι με την Τουρκία. Ο 23χρονος πλέον έχει πετύχει 4 από τα τελευταία 8 γκολ της La Roja.

Ο Νολίτο έδειξε γιατί η Μπαρτσελόνα ήθελε τόσο πολύ να τον αποκτήσει τον Ιανουάριο. Δημιούργησε πολλά προβλήματα στην Τουρκία με τις ντρίμπλες και τις σέντρες του, κάνοντας την ασίστ για το πρώτο γκολ και πετυχαίνοντας ο ίδιος το δεύτερο.

Ο 29χρονος έκανε ντεμπούτο με την Εθνική το 2014 και από τότε είναι βασικό στέλεχος της ομάδας του Βιθέντε Ντελ Μπόσκε.

Ρεκόρ ο Ντε Χέα

Ο Νταβίδ Ντε Χέα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έσπασε ρεκόρ χωρίς να χρειαστεί να κάνει πολλά πράγματα. Κρατώντας την εστία του ανέπαφη, κάτι το οποίο φάνηκε το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο, έφτασε τα 5 clean sheets στα πρώτα 5 ματς του με μεγάλη διοργάνωση σπάζοντας το ρεκόρ του Γκόρντον Μπανκς που είχε 442 ‘καθαρός’ σε τελική φάση major τουρνουά.

 

Τελευταία Νέα