Βιγιαρεάλ: Τα super deals της άμυνας

Βιγιαρεάλ: Τα super deals της άμυνας

Βιγιαρεάλ: Τα super deals της άμυνας

bet365

Με αφορμή την μεταγραφή του Ερίκ Μπαϊγί στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμίζει τους κεντρικούς αμυντικούς έχει παραχωρήσει τα τελευταία χρόνια η Βιγιαρεάλ.

Μία έκπληξη επεφύλασσε η πρώτη μεταγραφική κίνηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, επί εποχής Ζοσέ Μουρίνιο. 38 εκατομμύρια ευρώ (!) δαπάνησαν οι «κόκκινοι διάβολοι», προκειμένου να κάνουν δικό τους τον Ερίκ Μπαϊγί από την Βιγιαρεάλ. Ο κεντρικός αμυντικός από την Ακτή Ελεφαντοστού είχε γίνει κάτοικος «Μαδριγάλ» τον Ιανουάριο του 2015, έναντι 5,7 εκατομμυρίων ευρώ. Δηλαδή, μέσα σε μόλις 1,5 χρόνο, το «κίτρινο υποβρύχιο» βγήκε κερδισμένο κατά 32,3 εκατομμύρια ευρώ.

Αυτό δεν ήταν το μοναδικό super deal, που έχει κάνει η Βιγιαρεάλ για κάποιο στόπερ της. Μπορεί τα μεγάλα ποσά να δαπανώνται γενικά για επιθετικογενείς ποδοσφαιριστές, όμως η ισπανική ομάδα έχει βάλει στα ταμεία της τα τελευταία χρόνια, από πωλήσεις κεντρικών αμυντικών, το ποσό των 45,5 εκατομμυρίων ευρώ. Συν τα 38 εκατομμύρια από τον Μπαϊγι και το συνολικό ποσό ανέρχεται στα 83,5 εκατομμύρια ευρώ. Και μάλιστα για μόλις πέντε αμυντικούς (πέμπτος τώρα ο Μπαϊγί). Καθόλου άσχημα...

Γκάμπριελ Παουλίστα
Οι εμφανίσεις του με τη φανέλα της βραζιλιάνικης Βιτόρια ήταν αυτές που το καλοκαίρι του 2013 κίνησαν το ενδιαφέρον της Βιγιαρέαλ, η οποία δαπάνησε το ποσό των 3 εκατομμυρίων ευρώ για να τον αποκτήσει. Η σταθερή παρουσία του στην ενδεκάδα του «κίτρινου υποβρυχίου» στο τέλος της πρώτης του σεζόν και στις αρχές της δεύτερης κίνησε το ενδιαφέρον του Αρσέν Βενγκέρ. Έτσι, στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου του ’15, μετά την εξασφάλιση της άδειας εργασίας, ο Βραζιλιάνος κεντρικός αμυντικός υπέγραψε στην Άρσεναλ, έναντι 15 εκατομμυρίων ευρώ. Ωστόσο, άργησε να βρει τα «πατήματά» του, καθώς δεν ήταν γνώστης της αγγλικής γλώσσας.

Κριστιάν Ζαπάτα
Μετά από έξι χρόνια σταθερής παρουσίας στην άμυνα της Ουντινέζε, οι μετοχές του Κολομβιανού στόπερ είχαν αυξηθεί κατακόρυφα και αρκετές ευρωπαϊκές ομάδες έριζαν για την απόκτησή του το καλοκαίρι του 2011. Τελικά, νικήτρια αναδείχθηκε η Βιγιαρεάλ. Στο «κίτρινο υποβρύχιο» ο Ζαπάτα πήρε φανέλα βασικού από την αρχή και μετά από μία γεμάτη χρονιά στο ισπανικό πρωτάθλημα, ο Κολομβιανός επέστρεψε άμεσα στη Serie A, αυτή τη φορά για λογαριασμό της Μίλαν. Τη σεζόν 2012-13 ως δανεικός, με τους «ροσονέρι» το καλοκαίρι του 2013 να δαπανούν έξι εκατομμύρια ευρώ για να αποκτήσουν τα δικαιώματά του από την Βιγιαρεάλ.

Ντιέγκο Γοδίν
Ένας από τους κορυφαίους κεντρικούς αμυντικούς στον κόσμο τα τελευταία χρόνια. Μπορεί οι μετοχές τους στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο να έχουν εκτοξευθεί την τελευταία τριετία με την Ατλέτικο Μαδρίτης, όμως ο Ουρουγουανός ήταν «λίρα 100» από τα πρώτα του χρόνια στο ισπανικό πρωτάθλημα. Το 2007 έφυγε από την πατρίδα του και τη Νασιονάλ, με προορισμό την Βιγιαρεάλ, με την οποία πραγματοποίησε τρεις γεμάτες σεζόν. Η τελευταία του χρονιά ήταν και η καλύτερη, με την Ατλέτικο Μαδρίτης να τον κάνει δικό της το 2010, έναντι 8 εκατομμυρίων ευρώ και να λύνει – μέχρι και σήμερα – το αμυντικό της πρόβλημα.

Μάρτιν Κάσερες
Ένας ποδοσφαιριστής που δεν αγωνίστηκε ποτέ με τη φανέλα της Βιγιαρεάλ σε επίσημο παιχνίδι και έφερε κέρδος στην ισπανική ομάδα πάνω από 15 εκατομμύρια ευρώ. Κι αυτό γιατί το «κίτρινο υποβρύχιο» ήρθε σε συμφωνία το χειμώνα του 2007 με την Defensor από την Ουρουγουάη, έναντι 900 χιλιάδων ευρώ, για την απόκτηση του Κάσερες το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς. Η Βιγιαρεάλ, την επόμενη σεζόν, το έδωσε δανεικό στην Ουέλβα, με τον Ουρουγουανό κεντρικό να «βγάζει μάτια» και να... αναγκάζει την Μπαρτσελόνα το καλοκαίρι του 2008 να δώσει το ποσό των 16,5 εκατομμυρίων ευρώ στην Βιγιαρεάλ για να τον αποκτήσει.

 

Τελευταία Νέα