Euro... γκολάρες (30-21)

Gazzetta team
Euro... γκολάρες (30-21)

bet365

Το FourFourTwo σας παρουσιάζει τις 50 γκολάρες που έγραψαν την ιστορία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος! Από τον Τρεζεγκέ στον Ιμπρα και στον Μάγο Τζάιτς!

30. Αντον Οντρους, Ολλανδία - Τσεχοσλοβακία, 1976

Ηταν ο παίκτης που με υπέροχη κεφαλιά άνοιξε το σκορ για την Τσεχοσλοβακία, αλλά ήταν κι αυτός που με ένα απίστευτο τακούνι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, πηγαίνοντας έτσι το ματς με την Ολλανδία στην παράταση. Ο Οντρους δεν αποδείχθηκε... μοιραίος, αφού η Τσεχοσλοβακία επικράτησε 3-1 σε ένα επεισοδιακό ματς και προκρίθηκε στον τελικό!

29. Νταβίντ Τρεζεγκέ, Γαλλία - Ιταλία, 2000

«Ηταν το πιο δυνατό μου σουτ» τονίζει ο Νταβίντ Τρεζεγκέ, ο οποίος με άψογο τελείωμα πάγωσε την Ιταλία και έστειλε τη Γαλλία στους επτά ουρανούς. Ο τρόπος που γύρισε το κορμί του και... πυροβόλησε τον Ιταλό γκολκίπερ ήταν μοναδικός.

28. Ρέι Γουίλκινς, Αγγλία- Βέλγιο

Ενα απίθανο γκολ από τον Γουίλκινς, ο οποίος έκανε ό,τι ήθελε την άμυνα του Βελγίου. Με μια κίνηση πέρασε τρεις παίκτες, ενώ κρέμασε και τον γκολκίπερ.

27. Αλι ΜακΚόιστ, Σκωτία - Ελβετία, 1996

Ο Θρύλος της Ρέιντζερς με μια απίθανη σουτάρα εκτός περιοχής έδινε τη νίκη 1-0 κόντρα στους Ελβετούς. Η Αγγλία κέρδιζε 4-0 κι έστελνε τους Σκωτσέζους στην επόμενη φάση. Ωστόσο, το γκολ του Κλάιφερτ... πέταξε στην 3η θέση τη Σκωτία. Ασχημος αποκλεισμός...

26. Ρόνι Γουίλαν, Ιρλανδία - ΕΣΣΔ, 1988

Τι γκολ έβαλε Θέε μου... Ενα από τα καλύτερα που έχουν σημειωθεί ποτέ σε Euro. Eνα απίθανο ψαλίδι από μια εξαιρετική σέντρα του Μικ ΜακΚάρθι και ο Σοβιετικός είδε τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα.

25. Γιάκουμπ Μπλαζικόφσκι, Πολωνία - Ρωσία, 2012

Σήκωσε την Πολωνία στο πόδι! Υπέροχη προσπάθεια από τα δεξιά και σουτάρα με το αριστερό έστειλε τη μπάλα στη γωνία του ανήμπορου να αντιδράσει Ρώσου γκολκίπερ.

24. Φράνκι Βερκότερεν, Βέλγιο - Δανία, 1984

Απίθανο τέρμα από τον «Μικρό Πρίγκηπα» του Βελγίου, ο οποίος υποδέχθηκε τη μπάλα με το κεφάλι, και με απίθανο βολέ πέτυχε το 2-0 για τους Βέλγους. Ωστόσο, όλοι θυμούνται την τεράστια ανατροπή των Δανών και τη νίκη με 3-2.


1984 (June 19) Denmark 3-Belgium 2 (European... από sp1873

23. Γκερντ Μίλερ, Δυτική Γερμανία - ΕΣΣΔ, 1972

Μπορεί ο Γκερντ Μίλερ να έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και να άνοιξε το δρόμο της νίκης για τους Γερμανούς, ωστόσο το γκολ καρπώνεται όλη η ομάδα, η οποία ... σόκαρε τους Σοβιετικούς. Η μπάλα χάθηκε, ενώ ο Μίλερ στην επαναφορά σκόραρε!

22. Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, Σουηδία-Ιταλία, 2004

Τι έβαλες ρε Ιμπρα... Αναταραχή στην άμυνα των Ιταλών, προσπάθεια για ψαλιδάκι από τον Λιούνμπεργκ, αλλά εκεί βρέθηκε ο Ζλάταν, όπου με τρελό τακούνι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

21. Ντράγκαν Ντζάιτς, Γιουγκοσλαβία - Ολλανδία, 1976

Ο «Μάγος Ντράγκαν» σκόραρε ακόμα ένα καλύτερο σε σχέση με αυτό που είχε... σοκάρει του Αγγλους! Το τέρμα του έστειλε το ματς στην παράταση, αλλά οι Ολλανδοί δεν άφησαν τους Γιουγκοσλάβους να πανηγυρίσουν.

Euro... γκολάρες (50-41)

Euro... γκολάρες (40-31)

 

Τελευταία Νέα