«Μισό» Euro χωρίς αυτούς...

«Μισό» Euro χωρίς αυτούς...

bet365

Ο Γιώργος Κοντογεώργης γράφει για 13 παίκτες που οι Εθνικές τους βρίσκονται στο Euro αλλά εκείνοι χάνουν το Rendez-Vous της Γαλλίας.

Λίγες μέρες πριν την πρεμιέρα στο Stade de France, εκτός από τις ομάδες και οι πωρωμένοι με την μπάλα ετοιμάζονται για έναν πολύ δυνατό μήνα και ένα από τα σοβαρά θέματα συζήτησης είναι οι παικταράδες που θα παρελάσουν στη γαλλική πασαρέλα. Αστέρια που ήταν πρωταγωνιστές στην Ευρώπη με μεγάλα κλαμπ και άλλοι που έκλεψαν από το πουθενά την παράσταση θα κάνουν τα πάντα για να σηκώσουν την κούπα, όμως την ίδια στιγμή υπάρχουν άλλοι που για διαφορετικούς λόγους δεν θα φορέσουν τη φανέλα με το Εθνόσημο στο μεγάλο τουρνουά. Ακολουθούν 13 παίκτες που στάθηκαν άτυχοι με τραυματισμούς, που δεν πήραν καλό βαθμό μέσα στη χρονιά και που κόπηκαν εξαιτίας της ηλικίας ή της πληρότητας στη θέση τους...

Αντρέα Πίρλο
Μια επιλογή του Κόντε μέσα στις αρκετές που σηκώνουν κουβέντα όσον αφορά την αποστολή της Ιταλίας για το Euro ήταν αυτή να αφήσει εκτός τον Αντρέα Πίρλο (116 ματς, 13 γκολ). Δεδομένου ότι δεν είχε διαθέσιμους τους Μάρκο Βεράτι και Κλαούντιο Μαρκίζιο, ίσως ο Maestro δεν ήταν βάρος σε μια αποστολή που έχει μέσα παίκτες όπως ο Στουράρο. Πλήγμα για τους λάτρεις του beautiful game η απουσία του πρώην άσου των Μίλαν, Γιουβέντους, ο οποίος δεν αντέδρασε στην είδηση του αποκλεισμού του. «Είναι ο προπονητής και παίρνει τις αποφάσεις».

Μάρκο Βεράτι
Ο Ιταλός άφησε πίσω μια προβληματική σεζόν που ήταν γεμάτη τραυματισμούς που κατέληξε σε χειρουργείο και σε απουσία από το Euro. Ο σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν είναι μεγάλη απώλεια για τον Κόντε που τον υπολόγιζε για βασικό, όπως και για την Εθνική Ιταλίας που δεν μπορεί να βρει τέτοια ποιότητα και χαρακτηριστικά σε άλλο παίκτη. «Υπέφερα όταν έμαθα ότι θα χάσω τη διοργάνωση λόγω του τραυματισμού μου, όμως έτσι είναι το ποδόσφαιρο» ήταν τα λόγια του Βεράτι (15 ματς, 1 γκολ).

Ντάνι Καρβαχάλ
Οταν στο 52’ του τελικού του Champions League ο Ντάνι Καρβαχάλ (5 συμμετοχές) έφυγε προς τον πάγκο με δάκρυα στα μάτια, όλοι σκέφτηκαν ότι η ζημιά πρέπει να είναι τέτοια που να του στερεί το Euro. Ο δεξιός μπακ της Ρεάλ Μαδρίτης είχε καταλάβει ότι ο μυικός τραυματισμός που υπέστη θα του στερήσει το ταξίδι στην Γαλλία και αφού έμεινε εκτός δράσης για τρεις εβδομάδες, ο Βιθέντε Ντελ Μπόσκε αναγκάστηκε να τον βγάλει από την αποστολή της Ισπανίας. Τη θέση του 24χρονου στην La Roja πήρε ο Εκτορ Μπεγιερίν της Αρσεναλ.

Μάρκο Ρόις
Εχοντας χάσει το Mundial που κατέκτησε η Γερμανία λόγω τραυματισμού, ο Μάρκο Ρόις, είναι πλέον αναγκασμένος να σφίξει τα δόντια και να συνεχίσει. Ο άσος της Ντόρτμουντ περίμενε όσο τίποτα το Euro με την Manschaft, όμως έμεινε ξανά εκτός αποστολής από τον Γιόακιμ Λεβ εξαιτίας προβλήματος στους προσαγωγούς. Ο τεχνικός των Παγκόσμιων Πρωταθλητών τόνισε ότι ο άσος της Ντόρτμουντ «μπορεί να τρέξει μόνο ευθεία» και αναγκάστηκε να τον κόψει στα 27α γενέθλιά του. «Ο Μάρκο θα έχει την ευκαιρία να παίξει σε μεγάλη διοργάνωση» τον παρηγόρησε ο Κεντίρα. Δύσκολα υπάρχει κάποιος που δεν στεναχωριέται για τον Ρόις.

Βενσάν Κομπανί
Πολύ άσχημη ήταν η σεζόν που ολοκληρώθηκε για τον κεντρικό αμυντικό της Μάντσεστερ Σίτι, ο οποίος αρκετές φορές αναγκάστηκε να εγκαταλείψει αγώνες στο πρώτο 20λεπτο. Πρόβλημα στη γάμπα ήταν το τελευταίο για τον Κομπανί (70 ματς, 4 γκολ), ο οποίος φέτος έπαιξε μόλις σε 10 ματς στην Premier League και φυσιολογικά έμεινε εκτός αποστολής από τον τεχνικό του Βελγίου, Μαρκ Βίλμοτς. Μοναδικό ‘θετικό’ από την απουσία του το ότι λογικά βασικοί θα είναι το δίδυμο της Τότεναμ, Βερτόνγκεν-Αλντερβάιρελντ.

Ντάνι Γουέλμπεκ
Στα μέσα Φεβρουαρίου με δικό του γκολ στο 97’ η Αρσεναλ επικράτησε 2-1 της Λέστερ και μπήκε δυνατά στη μάχη για τον τίτλο στην Premier League. Ηταν ό,τι καλύτερο μπορούσε να φανταστεί ο Ντάνι Γουέλμπεκ (30 ματς, 14 γκολ) ύστερα από σχεδόν έναν χρόνο εκτός δράσης λόγω τραυματισμού. Υστερα από κάποια καλά ματς και γκολ, δυστυχώς ο Αγγλος επιθετικός τραυματίστηκε ξανά σοβαρά στον αγώνα με την Μάντσεστερ Σίτι και τέθηκε εκτός δράσης για 6 μήνες.

Αλαν Τζαγκόεβ
Αυτοί που δεν παρακολουθούν ρωσικό πρωτάθλημα, είχαν την ευκαιρία να δουν τον Αλαν Τζαγκόεβ (49 ματς, 9 γκολ) σε προηγούμενα Euro, όμως δεν θα συμβεί και τώρα κάτι ανάλογο. Ο άσος της πρωταθλήτριας, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, έμεινε εκτός με πρόβλημα στο μετατάρσιο και η Αρκούδα ξέρει ότι έμεινε χωρίς τον star-player που μπορεί να παίξει ως δεκάρι αλλά και στα άκρα. Ο τραυματισμός του 25χρονου ήρθε στο τελευταίο ματς της σεζόν όταν η ομάδα του κατέκτησε τον τίτλο.

Φερνάντο Τόρες
Εχοντας αναγεννηθεί τους τελευταίους μήνες, θα περίμενε κανείς ο Φερνάντο Τόρες (110 ματς, 38 γκολ) να βρίσκεται στην αποστολή της Εθνικής Ισπανίας για το Euro, όμως δεν έγινε έτσι. Παρότι σκόραρε 10 φορές στο πρωτάθλημα για πρώτη φορά μετά το 2010 ο επιθετικός που βοήθησε την Ατλέτικο να χτυπήσει La Liga και Champions League δεν έκανε όσα χρειαζόταν για να πειστεί ο Βιθέντε Ντελ Μπόσκε, ο οποίος άφησε εκτός και τον ασταθή και επιρρεπή σε κάθε μορφής απειθαρχία, Ντιέγο Κόστα. Αντούριθ, Μοράτα ήταν οι επιλογές του Ισπανού εκλέκτορα για φορ περιοχής.

Ραφαέλ Βαράν
Ενας τραυματισμός στον μηρό άφησε τον κεντρικό αμυντικό της Ρεάλ Μαδρίτης έξω από τον τελικό του Champions League κόντρα στην Ατλέτικο και τελικά έμεινε εκτός και από το Euro. Αν και έχει τρομερό ανταγωνισμό με Ράμος-Πέπε, ο Βαράν είναι από τους παίκτες του μέλλοντος στη θέση του στόπερ και τα επόμενα χρόνια θα είναι μάλλον βασικός στην Βασίλισσα. Ο 23χρονος έχει ήδη 29 συμμετοχές και 2 γκολ με τους Τρικολόρ αλλά θα λείψει από το ραντεβού της πατρίδας του.

Χουάν Μάτα
Σαφώς ένας από τους καλύτερους παίκτες της φετινής Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ο Χουάν Μάτα (41 ματς, 10 γκολ), ο οποίος πέτυχε 6 γκολ και έδωσε 5 ασίστ στην Premier League. Ο 28χρονος, ανάμεσα στους σκόρερς του τελικού του 2012 στο 4-0 της Ισπανίας κόντρα στην Ιταλία δεν μπόρεσε να βρει χώρο στην αποστολή, κυρίως λόγω της τρομερής ποιότητας που διαθέτει η La Roja στους μέσους, αν και θα μπορούσε να βρίσκεται στη θέση του Σοριάνο.

Ιλκάι Γκουντογκάν
Οπως και ο Μάρκο Ρόις, ο Γκουντογκάν (16 ματς, 4 γκολ) έχασε το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας στο οποίο η Γερμανία κατέκτησε τον τίτλο και τώρα έμεινε έξω και από το Euro. Ο μέσος/playmaker αντιμετώπισε προβλήματα όλη τη χρονιά, ξεκίνησε μόλις σε 22 αγώνες της Ντόρτμουντ και τώρα με τραυματισμό στο γόνατο τέθηκε εκτός της αποστολής των Πάντσερ από τον Λεβ, ο οποίος θα στηριχτεί στους Κροος, Βάιγκλ, Σβάινσταϊγκερ, Κεντίρα, Κίμιχ για το κέντρο του. H Μάντσεστερ Σίτι πάντως δεν πτοήθηκε και τον έκανε δικό της πριν λίγες μέρες αντί 26 εκατ. ευρώ.

Καρίμ Μπενζεμά
Ενα από τα γεγονότα της σεζόν στο ποδόσφαιρο ήταν η εμπλοκή του Καρίμ Μπενζεμά στην υπόθεση με το sex tape και τον εκβιασμό του Ματιέ Βαλμπουενά. Ο επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης που έχει ήδη 81 συμμετοχές και 27 γκολ, αποκλείστηκε από την αποστολή των Τρικολόρ από τον Ντιντιέ Ντεσάν εξαιτίας των όσων συνέβησαν παρότι ο 28χρονος προέρχεται από την καλύτερη σεζόν του με την Ρεάλ Μαδρίτης με την οποία πέτυχε 24 γκολ στην La Liga. «Εκανε κάτι πολύ ανόητο» ήταν τα λόγια του προέδρου της Ομοσπονδίας, Νοέλ Ντε Γκραέ.

Κλαούντιο Μαρκίζιο
Πλήγμα στο κέντρο του Κόντε -πέρα από τον Βεράτι- ήταν ο τραυματισμός του Κλαούντιο Μαρκίζιο (54 ματς, 5 γκολ), του παίκτη που στην Γιουβέντους πήρε τη θέση και τις ευθύνες του Αντρέα Πίρλο. Ο 30χρονος regista, ικανός αμυντικά και εξαιρετικός πάσερ ήταν βασικό εργαλείο στο απίστευτο fightback των Τορινέζων στην Serie A. Στον αγώνα με την Παλέρμο, ο Principino υπέστη ρήξη χιαστών συνδέσμων και τέθηκε εκτός για 6 μήνες. Τεράστιο πλήγμα για την Squadra.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Κοντογεώργης
Γιώργος Κοντογεώργης