4 παίκτες που πρέπει να πάρει η Αρσεναλ

4 παίκτες που πρέπει να πάρει η Αρσεναλ

Gazzetta team
4 παίκτες που πρέπει να πάρει η Αρσεναλ

bet365

Μετά τον Γρανίτ Σάκα, ο Abhinav Kini θεωρεί ότι η Αρσεναλ πρέπει να αποκτήσει ακόμα 4 παίκτες αν θέλει να κατακτήσει την Premier League.

Είναι κάτι το οποίο έχει ακουστεί πολλές φορές τους τελευταίους μήνες, όμως η Αρσεναλ έχασε την ευκαιρία να πάρει το πρώτο της πρωτάθλημα μετά το 2004. Τσέλσι, Γιουνάιτεντ και Σίτι δεν ήταν αυτές που θα περίμενε κανείς. Μετά τη νίκη 2-1 σε βάρος της πρωτοπόρου, Λέστερ, τον Φεβρουάριο, οι Gunners φάνηκε ότι κάνουν σταθερά βήματα προς την κορυφή, όμως δεν έγινε έτσι αφού στο επόμενο κομμάτι του πρωταθλήματος έβαλαν στο σακούλι μόλις 7 από τους 21 διαθέσιμους πόντους και δεν κατάφεραν να πιάσουν ποτέ την ομάδα του Κλαούντιο Ρανιέρι. Το συμβόλαιο του Αρσέν Βενγκέρ λήγει την επόμενη σεζόν και παρότι δεν υπάρχει περίπτωση να απολυθεί, ο ίδιος καταλαβαίνει ότι φέτος απέτυχε. Ο Γκρανίτ Σάκα από την Γκλάντμπαχ αποτελεί την πρώτη μεταγραφή για το κλαμπ του Λονδίνου, όμως ο Ελβετός μέσος πρέπει να είναι απλά η αρχή…

1. Γκονσάλο Ιγουαΐν
Στους οπαδούς της Αρσεναλ σίγουρ δεν άρεσε το φιάσκο του 2013 όταν σύμφωνα με τα ρεπορτάζ η ομάδα του είχε συμφωνήσει για τον Αργεντινό, ο οποίος όμως κατέληξε στην Νάπολι. Μπορεί να είναι πλέον 28 χρονών όμως ο πρώην άσος της Ρεάλ Μαδρίτης θα είναι μια top μεταγραφή για τους Gunners παρά τις όποιες μουρμούρες για τις εμφανίσεις του με την Εθνική ομάδα. Επιθετικός που έχει αποδείξει σε όλες τις ομάδες του ότι σκοράρει σταθερά, έκλεισε τη σεζόν με τους Παρτενοπέι με 36 γκολ σε 35 αγώνες, σπάζοντας ένα ρεκόρ που κρατούσε 90 χρόνια στην Ιταλία.

Μια μετακόμιση στο Λονδίνο μπορεί να είναι δελεαστική για τον Πιπίτα, ο οποίος θα είναι βασικός και θα έχει πίσω του ποιοτικότερους παίκτες για να τον τροφοδοτούν. Είναι σαφώς καλύτερος finisher από τον Ζιρού, μπορεί να τρέξει με την μπάλα και θα είναι εκπληκτικό να παίξει δίπλα σε Μεσούτ Οζίλ και Αλέξις Σάντσες. Αν και θα χρειαστεί ένα τεράστιο ποσό για να τον αποκτήσει, ο Βενγκέρ φέρεται να τον έχει θέσει ως στόχο του για την επίθεση. Αν το κάνει, θα είναι μια δήλωση στην αγορά και προς τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης.


2. Χένρικ Μχιταριάν
Με την αποχώρηση του Τόμας Ροζίτσκι και το αβέβαιο μέλλον του Θίο Γουόλκοτ, ο Μχιταριάν θα ήταν καλή λύση για να προσθέσει βάθος στην επιθετική γραμμή της Αρσεναλ, αφού μπορεί να παίξει στις πτέρυγες αλλά και ως playmaker. Ο Αρμένιος είναι ένας πολυσύνθετος μέσος, προικισμένος τεχνικά, γρήγορος και τα πήγε εκπληκτικά μπροστά από την αντίπαλη εστία έχονρας 11 γκολ και 15 ασίστ στην Bundesliga φέτος.

Οπως προκύπτει, οι scouts της Αρσεναλ είχαν πάνω του τα μάτια του φέτος, ενώ είχε παίξει και κόντρα στους Gunners στους ομίλους του Champion League το 2013-14. Το συμβόλαιό του λήγει το 2017 και αφού δεν έχει ανανεώσει με την Ντόρτμουντ, ο 27χρονος είναι ένας παίκτης που ο Βενγκέρ πρέπει να σκεφτεί σοβαρά να αποκτήσει.

3. Μαρκίνιος
Μια θέση στην οποία η Αρσεναλ χρειάζεται ενίσχυση είναι εκείνη του κεντρικού αμυντικού αφού ο Περ Μερτεζάκερ δεν είναι σταθερός, ο Γκάμπριελ δεν εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες που πήρε φέτος και ο Κάλουμ Τσέιμπερς παραμένει εναλλακτική λύση. Με τον Λοράν Κοσιελνί, να είναι ο μοναδικός στόπερ που εμπιστεύεται ο Αρσέν Βενγκέρ, ο τελευταίος πρέπει να κυνηγήσει την υπογραφή του άσου της Παρί Σεν Ζερμέν, Μαρκίνιος.

Ο 22χρονος είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους αμυντικούς στον κόσμο και έχει βρεθεί πίσω από τους Τιάγκο Σίλβα και Νταβίντ Λουίζ από το 2014 όταν ο τελευταίος αφίχθη στο Parc des Princes. Εκτός από κεντρικός αμυντικός μπορεί να παίξει δεξί μπακ και αμυντικό χαφ και ο πρώην παίκτης της Ρόμα μπορεί να βρεί χρόνο στο Emirates, στο πλευρό του Κοσιελνί. Στο Νησί έχει ήδη θαυμαστές και είναι κλαμπ όπως Τσέλσι, Γιουνάιτεντ, Σίτι.

4. Μίτσι Μπατσουαγί
Επειδή το να δυναμώσει την επιθετική της γραμμή είναι επιτακτική ανάγκη για την Αρσεναλ, ο Βενγκέρ χρειάζεται και μια εναλλακτική για τον Ιγουαΐν και ο Μπατσουαγί είναι ενδιαφέρουσα επιλογή. Με τον Ντάνι Γουέλμπεκ να έχει μείνει εκτός δράσης για 9 μήνες, ο άσος της Μαρσέιγ είναι η τέλεια μεταγραφή για να δώσει ανταγωνισμό και στον Ολιβιέ Ζιρού. Ο 22χρονος, που βρίσκεται στην αποστολή της Εθνικής Βελγίου για το Euro 2016, έβαλε 17 γκολ και έδωσε 9 ασίστ στην Ligue1 και απέδειξε ότι είναι από τους πιο φορμαρισμένους επιθετικούς στην Ευρώπη.

Πολύ πιο ευκίνητος από τον Ζιρού, clinical-finisher και ικανός στις ντρίμπλες, ο Μπατσουαγί έχει κάνει τα περισσότερα top-clubs να ασχοληθούν με την περίπτωσή του. Ο ίδιος έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι είναι fan της Αρσεναλ και παρότι η τιμή του είναι στα 50 εκατ. ευρώ, ίσως αξίζει τον κόπο για να τον Βενγκέρ να κάνει ό,τι και η Γιουνάιτεντ με τον Μαρσιάλ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα