«Μπορούσες να δεις ότι ο Άλι θα φτάσει ψηλά»

Gazzetta team
«Μπορούσες να δεις ότι ο Άλι θα φτάσει ψηλά»

bet365

Ο Πολ Ινς μίλησε αποκλειστικά στο FourFourTwo για την εκπληκτική άνοδο του Ντέλε Άλι μέσα σε λίγους μήνες.

Ο Ντέλε Άλι ήταν μόλις 14 ετών, όταν ο Πολ Ινς άφηνε την Μίλτον Κέινς Ντονς. Ακόμα και τότε, όμως, ο πρώην άσος της Γιουνάιτεντ και της Αγγλίας ήξερε τι θα ακολουθούσε. Από τις ακαδημίες της Ντονς, ο Άλι είχε ήδη κάνει τα πρώτα βήματα για ένα λαμπρό μέλλον. Και αυτό δεν κρυβόταν. Μετά από δύο χρόνια έκανε το ντεμπούτο του και τα υπόλοιπα είναι γνωστά.

«Τον είχα δει λίγο στην Ντονς», εξομολογείται ο Ινς στο FourFourTwo. «Πήγαινα με τον Καρλ Ρόμπινσον να δούμε τους μικρούς κάθε Τρίτη βράδυ στο προπονητικό κέντρο και ξέραμε ότι κάποιοι από αυτούς είχαν ελπίδες μέχρι και να βρεθούν στην πρώτη ομάδα. Ένας από εκείνους ήταν και ο Ντέλε. Τον κοιτούσες για μία ώρα και το ταλέντο του ήταν ξεκάθαρο».

Τώρα, ο Άλι ετοιμάζεται για το πρώτο μεγάλο του τουρνουά και παρά το γεγονός ότι είναι 20 ετών, αναμένεται να είναι από τους παίκτες-κλειδιά της Αγγλίας. Η πρώτη του σεζόν με την Τότεναμ, κέρδισε το βραβείο του καλύτερου νέου παίκτη και ο Ινς είναι βέβαιος ότι αυτό είναι μόνο η αρχή.

Dele Alli, MK Dons

«Η άνοδός του είναι πολύ γρήγορη και αυτό είναι ένα από τα καλύτερα στοιχεία του χαρακτήρα του», λέει ο Ινς. «Μπορείς εύκολα να δεις ότι έχει εσωτερική δύναμη και αυτό τον έχει βοηθήσει πολύ. Ξέρει τι θέλει να πετύχει και αυτό φαίνεται στο παιχνίδι του. Έχει πολλά να μάθει ακόμα και είναι σημαντικό να μην παρασυρθεί από τον θόρυβο γύρω του. Κάποια από αυτά που κάνει είναι ανώριμα. Κάνει ανόητα τάκλιν και εκτός φάσης μαρκαρίσματα. Θα πρέπει να βελτιωθεί πολύ σε αυτό.

Έχει, όμως, τα προσόντα να φτάσει στην κορυφή. Μου θυμίζει τον Τζέραρντ. Έχει παρόμοιο σωματότυπο, μπορεί να μαρκάρει, κάνεις εκπληκτικές κούρσες και σκοράρει πολύ. Είναι ιδιοφυής και έχει όλα τα φόντα για να πετύχει, καθώς μπορεί να κάνει τα πάντα».

Η Τότεναμ πλήρωσε αρχικά 5 εκατ. λίρες, για να τον αποκτήσει πριν από 16 μήνες, όταν η μοναδική του εμπειρία από επαγγελματικό ποδόσφαιρο είχε έρθει στην Ligue One. Ο Ινς πιστεύει ότι αυτός είναι λόγος οι προπονητές της Premier League να κοιτάζουν περισσότερο στις μικρότερες κατηγορίες. «Η άνοδός του είναι καλός οιωνός. Αυτό που δείχνει είναι ότι δεν χρειάζεται να ξοδεύεις διψήφιο αριθμό εκατομμυρίων για ξένους παίκτες. Υπάρχουν καλοί παίκτες στην Championship και στην League One. Ίσως δεν τους προσέχουμε αρκετά. Ο Βάρντι είναι ακόμη ένα τέτοιο παράδειγμα.

Για να είμαι ειλικρινής, με ενοχλεί όταν βλέπω τον Ρόι Χότζον να πηγαίνει σε τόσα παιχνίδια της Premier League, απλά για να βλέπει τους ίδιους και τους ίδιους παίκτες. Ξέρουν τι παίκτες είναι και θα ήθελα να τον δω σε παιχνίδια της Championship, για να δει παίκτες όπως ο Άλι, που ήδη βρίσκονται στο επίπεδο της πρώτης κατηγορίας», κατέληξε ο Ινς.

 

Τελευταία Νέα