Πάρντιου, το ματς της ζωής του!

Gazzetta team
Πάρντιου, το ματς της ζωής του!

bet365

Εχει τα προσόντα για να κάτσει στον πάγκο της Αγγλίας; Αν κερδίσει το κύπελλο κόντρα στη Γιουνάιτεντ, ο Αλαν Πάρντιου θα έχει κάθε δικαίωμα να ονειρεύεται!

Ενα ματς, μια κούπα και δυο... συμβόλαια. Γιουνάιτεντ vs Κρίσταλ Πάλας και το Νησί έχει στραμμένα τα βλέμματα στο Γουέμπλεϊ! Ο Αλαν Πάρντιου φαίνεται πως θα υπογράψει μια νέα συμφωνία, αλλά η πτώση της Πάλας στο δεύτερο μισό της σεζόν σημαίνει πως ο Φαν Χάαλ δεν είναι το μοναδικό αφεντικό που έχει ανάγκη από το κύπελλο! Ηταν ο άνθρωπος που είχε φτάσει την ομάδα στην εξάδα, ήταν το όνομά του που έπαιξε για αρκετούς συλλόγους, ωστόσο ο ίδιος δήλωνε ικανοποιημένος στην Πάλας! Ο Κάρλο Αντσελότι τον αποθέωνε δηλώνοντας: «Αν η Αγγλία ήθελε έναν Βρετανό μάνατζερ μετά τον Χόγκσον, η καλύτερη επιλογή θα ήταν ο Πάρντιου. Είναι εξαιρετικός, έκανε πολύ καλή δουλειά στη Νιούκαστλ, και συνεχίζει στην Πάλας. Αυτή τη στιγμή είναι στους κορυφαίους στο Νησί».

Από τότε πάντως πέρασε αρκετός καιρός, η Πάλας... γλίστρησε από τις θέσεις του Τσάμπιονς Λιγκ κι ευτυχώς γι αυτή σταμάτησε λίγο πάνω από την επικίνδυνη ζώνη. Μόλις δυο νίκες στα τελευταία 21 της παιχνίδια πρωταθλήματος, με τους οπαδούς να αισθάνονται ανασφάλεια. Μπορεί η παρουσία της ομάδας στον τελικό του κυπέλλου να... ανακούφισε κάπως τους ανθρώπους του συλλόφου, ωστόσο μένει η πίκρα από την απογοητευτική πορεία στο 2016! Βέβαια, οι Αετοί είναι... 90 λεπτά μακριά από το πρώτο μεγάλο τους τρόπαιο και κατ' επέκταση από τη μεγαλύτερη στιγμή της ιστορίας του. Αν τα καταφέρει ο Πάρντιου θα αφήσει πίσω του Κόπελ, Αλισον, Βέναμπλς και θα γίνει ο πιο επιτυχημένος προπονητής όλων των εποχών.

Η παρουσία της ομάδας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ήταν πάντα κάτι απίθανο, αλλά ο τρόπος που η Πάλας ξεκίνησε τη σεζόν γέννησε πολλές φιλοδοξίες. Οι νίκες κόντρα σε Τσέλσι, Λίβερπουλ, Σαουθάμπτον είχαν σκορπίσει θύελλα ενθουσιασμού και ο Πάρντιου είχε καρπωθεί το μεγάλο μερίδιο επιτυχίας. Η άμυνα της «όπλο» γα κάθε αντίπαλο, ενώ οι αντεπιθέσεις της... φαρμάκι. Ο Βρετανός κόουτς τόνιζε: ««Υπάρχει αμφισβήτηση για το αν μπορούμε να πάρουμε μια θέση στο Champions League. To όνειρό μας δεν είναι η 10αδα, όμως είμαστε αρκετά καλοί για να τερματίσουμε στην εξάδα». Ο Πάρντιου δεν πρόσεξε, δεν κράτησε προσγειωμένη την ομάδα, υπήρχε κριτική για την έλλειψη τακτικής, ενώ αρκετοί θυμήθηκαν πως μετά τα ρεκόρ του ακολουθεί μια παρατεταμένη ανομβρία.

Ο ίδιος ξαναβρήκε τον έλεγχο, πήρε αποτελέσματα παραμονής, ενώ κανείς δεν ξεχνά πως πέταξε εκτός κυπέλλου την Τότεναμ. Ματσάρα και στον ημιτελικό απέναντι στη Γουότφορντ! O Φαν Χάαλ θέλει μόνο κούπα για να έχει ελπίδες παραμονής. Ο Πάρντιου; Ο αυριανός τελικός θα είναι μια τεράστια ευκαιρία για τον ίδιο να παγιώσει τη θέση του στην Πάλας και παράλληλα να μεγαλώσει τον λογαριασμό του στην τράπεζα. Ακόμα και να χάσει όλοι ξέρουν πως η ομάδα του ήταν το μεγάλο αουτσάιντερ. Ομως αν ο ίδιος θέλει να μιλήσει στο μέλλον για μια ευκαιρία στον πάγκο της Αγγλίας, τότε στο Γουέμπλεϊ, το Σάββατο είναι ένα φανταστικό μέρος για να ανοίξει αυτή την κουβέντα.

 

Τελευταία Νέα