Οταν ο Κλίνσμαν άφηνε πίσω την Αρσεναλ!

Gazzetta team
Οταν ο Κλίνσμαν άφηνε πίσω την Αρσεναλ!

bet365

Ηappy St. Totteringham's day... ξανά! Η Τότεναμ δεν κατάφερε ούτε τώρα να αφήσει πίσω της την Αρσεναλ και το σερί μεγαλώνει...

Ηappy St. Totteringham's day, είναι η μέρα που σφραγίζεται και μαθηματικά πως η Τότεναμ δεν θα προσπεράσει στη βαθμολογία την Αρσεναλ και... γιορτάζεται από τους φίλους των Κανονιέρηδων. Αλλωστε, τελευταία φορά που Σπερς άφησαν πίσω τους την Αρσεναλ ήταν το 1995!

Την τελευταία φορά που η Τότεναμ τερμάτισε πάνω από την Άρσεναλ ήταν τη σεζόν 1994 - 1995. Όταν οι Κλίνσμαν και Σέριγχαμ είχαν την ίδια φανέλα και οδηγούσαν την ομάδα και ο Τζορτζ Γκρέιαμ είχε απολυθεί από την Άρσεναλ. Ήταν η τελευταία σεζόν πριν τον Αρσεν Βενγκέρ. Η μέρα του Totteringham που έχει πέσει πιο νωρίς ήταν το 2008 και τις 9 Μαρτίου. Οπως λένε και οι Βρετανοί, αν είχες μία λίρα να ποντάρεις το 1995 - 1996 ότι η Άρσεναλ θα τερμάτιζε πάνω από την Τότεναμ και πως θα συνέχιζαν να ντουμπλάρουν τις αποτυχίες κάθε χρονιά που πέρναγε κι έχαναν, τώρα θα σου χρωστούσε 524.888 λίρες.

Τέσσερις στροφές πριν το τέλος η Τότεναμ διεκδικούσε τον τίτλο στην Premier League, ωστόσο η πίεση τη λύγισε, οι Σπερς πάλευαν για 12 βαθμούς, όμως συγκέντρωσαν μόλις… δυο! Όχι μόνο δεν μπόρεσαν να απειλήσουν τη Λέστερ, αλλά έχασαν και τη δεύτερη θέση και ο.. εφιάλτης εμφανίστηκε ξανά στο Γουάιτ Χαρτ Λέιν. Η Αρσεναλ την άφησε πίσω της πάλι…«Συνέβη ξανά λοιπόν... Ξέρετε ποιο πράγμα» τόνισε ο Σέζνι και οι φίλοι των Κανονιέρηδων βρήκαν φέτος την ευκαιρία να γιορτάσουν. Μόλις δυο φορές στην ιστορία της Premier League έχει καταφέρει η Τότεναμ να προσπεράσουν τους Κανονιέρηδες.

Τη σεζόν 1994-95 που τα κατάφερε η Τότεναμ, ο Βενγκέρ ήταν στον πάγκο της Μονακό και ο Ποκετίνο… 22 ετών! Το ξεκίνημα της περιόδου ήταν εξαιρετικό για τους Σπερς, με τον Κλίνσμαν να σκοράρει πέντε φορές και την ομάδα του να κερδίζει τα τρία από τα τέσσερα ματς! Ο Γερμανός φορ ολοκλήρωσε τη σεζόν με 20 γκολ και η ομάδα του τερμάτισε στην 7η θέση, ενώ η ομάδα χρειάστηκε να αλλάξει προπονητή, αφού στα μέσα της χρονιάς ανέλαβε ο Φράνσις!

Οσο για την Αρσεναλ, οι Κανονιέρηδες τελείωσαν τη σεζόν στην 12η θέση τη χαμηλότερη στο πρωτάθλημα από το 1976! Η Τότεναμ προσπέρασε τη μισητή της αντίπαλο χάρη σε ένα ξέσπασμα από τα τέλη Νοέμβρη μέχρι τον Ιανουάριο, όταν έτρεξε αήττητο δέκα αγωνιστικών! Στο μεταξύ τους ντέρμπι οι Σπερς επικράτησαν 1-0 χάρη στο γκολ του Ποπέσκου!

Το τέλος βρήκε την Αρσεναλ να τρέχει αήττητο, όχι όμως ικανό να μειώσει τη διαφορά των 11 βαθμών! Οι οπαδοί της Τότεναμ γιόρτασαν εκείνο το βράδυ, αλλά κανείς τους δεν θα μπορούσε να προβλέψει πόσο καιρό θα έπρεπε να περιμένουν για να ζήσουν ξανά αυτή την αίσθηση… «Αυτή ήταν η χειρότερή μου μέρα ως προπονητής σε Αγγλία και Ισπανία. Νομίζω πως σήμερα δείξαμε πως αυτή δεν ήταν η ομάδα η οποία έπαιζε τόσο καλά καθ’ όλη την χρονιά» τόνισε ο Ποκετίνο που είδε το… ημερολόγιο να φτάνει τις 7.761 μέρες από την ημέρα που η Τότεναμ… τρόλαρε τους Κανονιέρηδες!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα