Αυτό το βραβείο ποιος θα το πάρει;

Αυτό το βραβείο ποιος θα το πάρει;

bet365

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος γυρίζει το χρόνο πίσω και θυμίζει τις επικές μάχες που έχουν γίνει την τελευταία αγωνιστική στην Premier League για τον τίτλο του πρώτου σκόρερ του πρωταθλήματος.

Πριν τη διεξαγωγή της τελευταίας αγωνιστικής στην Premier League σχεδόν τα πάντα έχουν ξεκαθαρίσει. Η Λέστερ έχει ήδη σηκώσει το τρόπαιο του πρωταθλητή, Τότεναμ και Άρσεναλ έχουν εξασφαλίσει ένα εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ Νιούκαστλ, Νόριτς και Άστον Βίλα έχουν ήδη αποχαιρετίσει την κατηγορία. Εκκρεμεί η οριστικοποίηση των υπόλοιπων ευρωπαϊκών εισιτηρίων, αλλά και ένας ακόμη τίτλος. Αυτός του πρώτου σκόρερ του πρωταθλήματος.

Ο Χάρι Κέιν της Τότεναμ προπορεύεται με 25 γκολ στο ενεργητικό του, ενώ ακολουθούν Σέρχιο Αγουέρο της Μάντσεστερ Σίτι και Τζέιμι Βάρντι της Λέστερ με 24 τέρματα. Η μάχη για το «Χρυσό Παπούτσι» θα κριθεί στο νήμα, όπως έχει γίνει και σε προηγούμενες σεζόν στην Premier League. Συγκεκριμένα, έξι φορές ο τίτλος του πρώτου σκόρερ έχει κριθεί την 38η και τελευταία αγωνιστική. Το FourFourTwo του gazzetta.gr γυρίζει το χρόνο πίσω και θυμίζει αυτές τις «τιτανομαχίες».

1997-98
Ήταν η πρώτη φορά που το «Χρυσό Παπούτσι» στα γήπεδα της Premier League μοιράστηκε και μάλιστα στα τρία. Πριν την 38η αγωνιστική, αυτός που προπορευόταν στον πίνακα των πρώτων σκόρερ ήταν ο Μάικλ Όουεν της Λίβερπουλ με 18 τέρματα και ακολουθούσαν ο Κρις Σάτον της Μπλάκμπερν και ο Ντίον Ντάμπλιν της Κόβεντρι με 17 γκολ ο καθένας. Την τελευταία αγωνιστική, Σάτον και Ντάμπλιν βρήκαν δίχτυα, αντίθετα με τον Όουεν, που δε σκόραρε, με αποτέλεσμα και οι τρεις ποδοσφαιριστές να κερδίσουν τον τίτλο του πρώτου σκόρερ. Η μόνη μεταξύ τους διαφορά ήταν πως ο Σάτον έφτασε τα 18 γκολ σε 35 παιχνίδια, ενώ οι άλλοι δύο σε 36 αγώνες.

1998-99
Για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν το «Χρυσό Παπούτσι» στην Αγγλία... κόπηκε στα τρία. Ο Μάικλ Όουεν της Λίβερπουλ, ο Ντουάιτ Γιορκ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ο Τζίμι Φλόιντ Χασελμπάινκ ήταν οι ποδοσφαιριστές που αναδείχθηκαν πρώτοι σκόρερ, πετυχαίνοντας ο καθένας από 18 τέρματα, όσα είχαν φτάσει και πριν τη διεξαγωγή της 38ης αγωνιστικής. Στο τελευταίο ματς της σεζόν, ο επιθετικός της Λίβερπουλ δεν αγωνίστηκε, αντίθετα με τους άλλους δύο, οι οποίοι έπαιξαν κανονικά, όμως δεν κατάφεραν να βρουν δίχτυα. Ο Όουεν έφτασε τα 18 γκολ σε 30 παιχνίδια, ο Γιορκ και ο Χασελμπάινκ σε 33 και 36, αντίστοιχα.

2001-02
Εναλλαγή στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ πραγματοποιήθηκε την τελευταία αγωνιστική της Premier League τη συγκεκριμένη σεζόν. Ο Τζίμι Φλόιντ Χασελμπάινκ της Τσέλσι και ο Ρουντ Φαν Νιστελρόι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προπορεύονταν με 23 τέρματα, ενώ ακολουθούσαν οι Τιερί Ανρί της Άρσεναλ και Άλαν Σίρερ της Νιούκαστλ με 22 γκολ. Οι δύο πρώτοι, όμως, δεν αγωνίστηκαν στα τελευταία παιχνίδια των ομάδων τους, αντίθετα με τους Ανρί και Σίρερ, που έπαιξαν κανονικά και άλλαξαν τα δεδομένα. Ο επιθετικός της Νιούκαστλ σημείωσε ένα τέρμα και έφτασε τα 23, ενώ αυτός της Άρσεναλ πέτυχε δύο στο 4-3 επί της Έβερτον, με αποτέλεσμα το «Χρυσό Παπούτσι» να καταλήξει στον Γάλλο φορ, που ολοκλήρωσε τη σεζόν με 24 γκολ στο ενεργητικό του.

2002-03
Ένα ακόμη θρίλερ διαδραματίστηκε την επόμενη σεζόν στην Premier League, αναφορικά με τον τίτλο του πρώτου σκόρερ. Ο Ρουντ Φαν Νιστελρόι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν πρώτος με 24 γκολ και ακολουθούσαν ο Τιερί Ανρί της Άρσεναλ και ο Τζέιμς Μπίτι της Σαουθάμπτον με 23. Ο τελευταίος δε σκόραρε την 38η αγωνιστική, αντίθετα με τους άλλους δύο, που πέτυχαν από ένα τέρμα. Αποτέλεσμα ήταν το «Χρυσό Παπούτσι» να καταλήξει στον Ολλανδό επιθετικό, που έφτασε τα 25 γκολ στο πρωτάθλημα.

2008-09
Την τελευταία αγωνιστική κρίθηκε ο τίτλος του πρώτου σκόρερ και τη συγκεκριμένη σεζόν. Μόνο που αυτή τη φορά οι διεκδικητές ήταν δύο και με σαφώς λιγότερα τέρματα στο ενεργητικό τους. Ο λόγος για τον Νικολά Ανελκά της Τσέλσι και τον Κριστιάνο Ρονάλντο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Αμφότεροι είχαν στο ενεργητικό τους από 18 τέρματα, όμως την ευκαιρία για το προσπέρασμα την είχε μόνο ο ένας στην 38η αγωνιστική. Ο Πορτογάλος δεν αγωνίστηκε στο παιχνίδι της Γιουνάιτεντ με την Χαλ, αντίθετα με τον Γάλλο επιθετικό της Τσέλσι, που έπαιξε κανονικά στον αγώνα των «μπλε» στην έδρα της Σάντερλαντ. Με ένα πολύ όμορφο σουτ ήταν αυτός που άνοιξε το δρόμο προς τη νίκη της ομάδας του με 3-2, κερδίζοντας με αυτόν τον τρόπο το «Χρυσό Παπούτσι» της Premier League με 19 γκολ.

2010-11
Η τελευταία φορά που... μοιράστηκε στα δύο το βραβείο του πρώτου σκόρερ στα γήπεδα της Premier League. Πρωταγωνιστές ήταν ο νυν παίκτης του ΠΑΟΚ και τότε της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ, και ο Κάρλος Τέβες της συμπολίτισσας Σίτι. Και οι δύο είχαν σημειώσει από 20 τέρματα μέχρι την 38η αγωνιστική και στο τελευταίο παιχνίδι της σεζόν αγωνίστηκαν με στόχο τη... μοναξιά της κορυφής. Κανείς από τους δύο δε σκόραρε, όμως, με αποτέλεσμα το «Χρυσό Παπούτσι» να καταλήξει και στους δύο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα