Δεν αξίζει ο Γκαμεϊρό να πάει EURO;

Gazzetta team
Δεν αξίζει ο Γκαμεϊρό να πάει EURO;

bet365

Ο Γάλλος φορ κάνει επική σεζόν, καταρρίπτει ρεκόρ με τη Σεβίλλη, αλλά στην Εθνική Γαλλίας εξακολουθούν να τον αγνοούν και μάλλον αδικαιολόγητα…

Θα τον πάρει ή όχι στην αποστολή; Το δικό του και εκείνο του εκπληκτικού Ν’Γκολό Καντέ της Λέστερ αποτελούν τα μεγαλύτερα θέματα συζήτησης για την Εθνική Γαλλίας. Ο Ντιντιέ Ντεσάν όμως δεν φαίνεται σε πρώτο πλάνο να συγκινείται από τα απίθανα πράγματα που κάνει με τη Σεβίλλη ο Κέβιν Γκαμεϊρό. Ο εκλέκτορας των Τρικολόρ δείχνει να έχει αποφασίσει να αφήσει εκτός Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος τον δεύτερο καλύτερο σκόρερ από τους συμπατριώτες του (σ.σ.: πίσω μόνο από τον φανταστικό Αντουάν Γκριεζμάν που έχει 31).

Στα 29 του όμως ο φορ των Σεβιγιάνων βγάζει μάτια. Βρίσκεται στο κορυφαίο σημείο της καριέρας του και οδηγεί την ομάδα του προς τον τρίτο διαδοχικό τίτλο του Europa League και τρίτο δικό του προσωπικό δηλαδή στον θεσμό. Με τα δύο γκολ που σημείωσε στον ημιτελικό με τη Σαχτάρ Ντόνετσκ, έφτασε τα εννέα στη φετινή διοργάνωση και έγινε ο πρώτος στην ιστορία του club που σημειώνει τόσα πολλά σε μία σεζόν στην Ευρώπη.

Εκεί, εκτός συνόρων δηλαδή έχει γίνει ήδη ο δεύτερος κορυφαίος σκόρερ του συλλόγου. Με 19 τέρματα ισοφάρισε τον Λουίς Φαμπιάνο και υπολείπεται μόνο του Φρεντερίκ Κανουτέ που έχει 28. Τον πλησίασε όμως σε επίπεδο Europa League/ UEFA, όπου ο Κανουτέ έχει 18 και ο Γκαμειρό συνολικά 17 (σ.σ.: τρίτος με 14 ο Κάρλος Μπάκα). Ο Γκαμεϊρό ξεπερνάει σε απόδοση φέτος ακόμα και τον Καρίμ Μπενζεμά (27 γκολ), ενώ τον βασικό ανταγωνιστή του για μία θέση στην Εθνική, Ολιβιέ Ζιρού, τον έχει αφήσει αρκετά πίσω, έχοντας 28 τεμάχια σε 49 αγώνες συνολικά, με τον φορ της Αρσεναλ να έχει μείνει στα 20.

Το μεγάλο ατού του επιθετικού των Ανδαλουσιανών, είναι το ίδιο το «Σάντσεθ Πιθχουάν». Εκεί μέσα έχει πυροβολήσει τις 24 φορές σε ισάριθμα παιχνίδια, έχοντας μόλις τέσσερα γκολ σε 25 εκτός έδρας εξορμήσεις. Στην τρίτη του χρονιά στον ισπανικό Νότο έχει καταφέρει να είναι ο πιο αποτελεσματικός σε αυτό το διάστημα στον 21ο αιώνα για την ομάδα του. Εχει βάλει 66 γκολ στην τριετία, ενώ αντίστοιχα ο Κανουτέ είχε 65, ο Λουις Φαμπιάνο 56 και ο Αλβαρο Νεγρέδο 54.

Οπότε έχει ήδη γίνει legend και σύνθημα στα χείλη των οπαδών. Πόσο μάλλον από τη στιγμή που έχει εξελιχτεί και δήμιο στα τοπικά ντέρμπι με τη Μπέτις. Σε αυτήν έχει προλάβει να σημειώσει πέντε τέρματα σε έξι αναμετρήσεις, με τον ισπανικό Τύπο να απορεί που δεν καλείται στην Γαλλία. Παίξει δεν παίξει πάντως στο EURO, έχει αποκτήσει υπεραξία. Η ρήτρα αποδέσμευσης του βρίσκεται στα 40 εκατ. ευρώ και η Μπαρτσελόνα φέρεται να τον κοιτάζει με μεγάλο ενδιαφέρον. Οι Καταλανοί θα έδιναν τα μισά για να τον αποκτήσουν, ενώ σιγά σιγά συγκεντρώνονται κι άλλοι καλοί υποψήφιοι αγοραστές. Και που να σκοράρει και στον τελικό τι έχει να γίνει…

* Με την Εθνική έχει οκτώ συμμετοχές και ένα γκολ, αλλά έχει να παίξει από τις 11/11/2011!

 

Τελευταία Νέα