ΤΟΡ-5: Οι πιο περίεργες ρήτρες συμβολαίων

Gazzetta team
ΤΟΡ-5: Οι πιο περίεργες ρήτρες συμβολαίων

bet365

Το FourFourTwo του gazzetta.gr παρουσιάζει τους πέντε πιο απίθανους όρους, που μπήκαν ποτέ σε συμβόλαια συνεργασίας μεταξύ ποδοσφαιριστών και συλλόγων.

Όταν ο Κλαούντιο Ρανιέρι υπέγραφε συμβόλαιο συνεργασίας με την Λέστερ και στα μπόνους συμπεριλαμβανόταν ένα μυθικό ποσό, σε περίπτωση που οι «Λύκοι» κατακτούσαν το πρωτάθλημα, ούτε ο ίδιος πίστευε ότι θα έβαζε στην τσέπη του πάνω από 6 εκατομμύρια ευρώ, αλλά ούτε και ο Ταϊλανδός ιδιοκτήτης της ομάδας πως θα τα έδινε. Κι όμως, εκείνη τη στιγμή μπορεί ο συγκεκριμένος όρος να ήταν... για γέλια, όμως τελικά επαληθεύτηκε η παροιμία «ποτέ μη λες ποτέ». Σε αυτό το πνεύμα, λοιπόν, υπάρχουν ομάδες που έχουν βάλει κάποιους απίθανους όρους στα συμβόλαια ποδοσφαιριστών τους, προκειμένου να είναι εξασφαλισμένες για τυχόν «τρέλες». Ή και σε κάποιες περιπτώσεις, οι όροι μπήκαν από τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές. Το FourFourTwo του gazzetta.gr παρουσιάζει τις πέντε πιο παράξενες ρήτρες, που μπήκαν ποτέ.

Λουίς Σουάρες
Το έκανε μία (με τον Άγιαξ), το έκανε δύο (με την Λίβερπουλ), το έκανε τρεις (με την Ουρουγουάη), οπότε η Μπαρτσελόνα αποφάσισε να λάβει τα μέτρα της το καλοκαίρι του 2014. Έβαλε ρήτρα... δαγκώματος στον Λουίς Σουάρες, φοβούμενη μην πιάσει «λύσσα» τον Ουρουγουανό και ξεκινήσει να επιτίθεται και πάλι τους αντιπάλους του. Για το δάγκωμά του στον Κιελίνι, στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, η Μπαρτσελόνα στερήθηκε τις υπηρεσίες του στο ξεκίνημα της σεζόν 2014-15, οπότε ήθελε να εξασφαλίσει πως με τη συγκεκριμένη ρήτρα, ο Σουάρες δε θα είχε ανάρμοστη συμπεριφορά, που θα τον οδηγούσε σε μία ακόμη τιμωρία.

Ντένις Μπέργκαμπ
Παρά το γεγονός πως στον αγωνιστικό χώρο... πετούσε, εντούτοις ο Ντένις Μπέργκαμπ είχε το παρατσούκλι «μη Ιπτάμενος Ολλανδός». Αιτία ήταν ο φόβος που είχε για τα αεροπλάνα, εξαιτίας ενός περιστατικού κατά τη διάρκεια πτήσης με την εθνική ομάδα της χώρας του στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1994. Τότε, ο Μπέργκαμπ αποφάσισε όχι μόνο να μην ξαναμπεί σε αεροπλάνο, αλλά και να ζητήσει τη βοήθεια ψυχολόγου. Για το λόγο αυτό, είχε απαιτήσει στο συμβόλαιο του με την Άρσεναλ να μπει όρος, ο οποίος δεν τον υποχρέωνε να ακολουθήσει εκτός έδρας με την ομάδα, σε προορισμούς που απαιτούνταν να ταξιδέψει με αεροπλάνο. Γι’ αυτό και πολλές φορές ο Ολλανδός έκανε ταξίδια με τρένο ή και με αυτοκίνητο, ώστε να αγωνιστεί σε πόλεις μακριά από το Λονδίνο.

Άλεξ Όξλεϊντ-Τσαμπερλέιν
Όταν ο Άγγλος μέσος πήρε μεταγραφή από την Σαουθάμπτον στην Άρσεναλ, πολλοί ήταν εκείνοι που απορούσαν γιατί ο Αρσέν Βενγκέρ τον χρησιμοποιούσε ελάχιστα και κυρίως προς το τέλος των αναμετρήσεων. Ο λόγος δεν ήταν άλλος από το γεγονός πως οι «Άγιοι» είχαν απαιτήσει να μπει ρήτρα στο συμβόλαιο του Τσαμπερλέιν, όπου γινόταν αναφορά για καταβολή 10 χιλιάδων λιρών από τους «κανονιέρηδες» προς την πρώην του ομάδα, όποτε ο ποδοσφαιριστής αγωνιζόταν πάνω από 20 λεπτά. Κι αν την πρώτη χρονιά, αυτό έγινε πράξη τις περισσότερες φορές, τη σεζόν 2012-13 ο Βενγκέρ τον χρησιμοποίησε πάνω από 20 λεπτά σε 20 συνολικά αναμετρήσεις, με την Άρσεναλ να πληρώνει γι’ αυτό το λόγο στην Σαουθάμπτον 200 χιλιάδες λίρες.

Νεϊμάρ
Επιρρεπής στα πάρτι και την καλή ζωή με την παρέα του, ο Βραζιλιάνος όφειλε να περιοριστεί από τη στιγμή που το 2013 έκανε το μεγάλο άλμα από την Σάντος για την Μπαρτσελόνα. Και για καλό και για κακό, οι Καταλανοί πήραν τα μέτρα τους, βάζοντας μία απίθανη ρήτρα στο συμβόλαιο του Βραζιλιάνου. Επιτρεπόταν μόνο μία φορά στους δύο μήνες να έρχονται οι φίλοι του από την Βραζιλία για να τον επισκεφθούν (και να διασκεδάσουν), με το σύλλογο να καλύπτει μάλιστα και τα έξοδα του ταξιδιού τους στην Βαρκελώνη.

Στέφαν Σβαρτς
Κάποιοι ποδοσφαιριστές είναι θαυμαστές τραγουδιστών, οπότε ξενυχτούν. Ο Σουηδός άσος, όμως, ήταν θαυμαστής του Γιούρι Γκαγκάριν, οπότε τι ήταν αυτό που ήθελε να κάνει; Μα φυσικά, να ταξιδέψει εκτός της Γης. Μάλιστα, ήθελε να γραφτεί στη λίστα των ενδιαφερόμενων για το πρώτο ταξίδι επισκεπτών στο διάστημα. Όλα αυτά έφτασαν έγκαιρα στα αυτιά των ανθρώπων της διοίκησης της Σάντερλαντ, που δεν ήθελαν σε καμία περίπτωση να ρισκάρουν την επένδυση των 4 εκατομμυρίων λιρών, που δαπάνησαν για να τον αποκτήσουν το 1999. Έτσι, έβαλαν όρο, που έλεγε πως αν έφευγε ξαφνικά εκτός... Γης, τότε αυτομάτως θα γινόταν διακοπή συμβολαίου. Γι’ αυτό το λόγο, έμεινε το παρατσούκλι “Spaceman” στον Σβαρτς, ο οποίος εκτός από την Σάντερλαντ είχε αγωνιστεί μεταξύ άλλων σε Μπενφίκα, Άρσεναλ, Βαλένθια και Φιορεντίνα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα