Ο κορυφαίος γκολτζής στην Αγγλία

Gazzetta team
Ο κορυφαίος γκολτζής στην Αγγλία

bet365

Βάρντι; Όχι. Κέιν; όχι. Αγουέρο; ούτε. Ο κορυφαίος «killer» στην Αγγλία παίζει στη Μπρίστολ Ρόβερς και ετοιμάζεται για μεταγραφή. Το FourFourTwo του gazzetta.gr γράφει για τον Μάτι Τέιλορ.

Κάθε κατηγορία στο Νησί έχει και τα μεγάλα όπλα της. Τους φορ, που στο πλαίσιο του εκάστοτε πρωταθλήματος θριαμβεύουν. Κάποιοι, όπως ο Βάρντι ή παλιότερα ο Τσάρλι Όστιν, αποδεικνύεται ότι ήταν εξαρχής φτιαγμένοι για υψηλότερα. Κάτι ανάλογο φαίνεται ότι συμβαίνει και με τον Μάτι Τέιλορ.

Ο επιθετικός της Μπρίστολ Ρόβερς μετράει μέχρι στιγμής 27 γκολ στο πρωτάθλημα της League Two (28 συνολικά), περισσότερα από κάθε άλλον ποδοσφαιριστή στις επαγγελματικές κατηγορίες της Αγγλίας! Η ομάδα του έχει εξασφαλισμένα τα πλέι οφ και στα δύο ματς που απομένουν θα παλέψει για την απευθείας άνοδο, ωστόσο ο προβιβασμός του 25χρονου φορ το καλοκαίρι θεωρείται σχεδόν δεδομένος.

Ο Τέιλορ δεν είναι πυροτέχνημα. Έκανε απίστευτα πράγματα στη Southern League με την Νorth Leigh, πετυχαίνοντας 80 γκολ σε 92 ματς! Στη συνέχεια πέρασε από τη Φόρεστ Γκριν, έπαιξε 7 ματς δανεικός στην Τσέστερ και τον Ιούνιο του 2014 η Μπρίστολ Ρόβερς, η οποία μόλις είχε υποβιβαστεί στην Κόνφερενς, προχώρησε στην απόκτησή του.

Κάθε αρχή και δύσκολη για τον Τέιλορ, ο οποίος στα 24 περίμενε να είχε κάνει το ξεπέταγμα για μεγαλύτερη κατηγορία. Πέρασε τα πρώτα του 18 ματς στους «Πειρατές» βρίσκοντας δίχτυα μόλις 3 φορές. Ήξερε όμως ότι το ξέσπασμα δεν θα αργούσε. Ολοκλήρωσε τη σεζόν με 20 γκολ και έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στην επιστροφή της ομάδας του στα επαγγελματικά πρωταθλήματα. Και φέτος, κάνει σμπαράλια όποια άμυνα συναντήσει.

Τον Δεκέμβριο, έχοντας πετύχει ήδη 13 γκολ, το όνομά του ακουγόταν για αρκετά κλαμπ από τις μεγαλύτερες κατηγορίες. Η σύγκριση ήταν θέμα χρόνου να συμβεί. Ο προπονητής του, Ντάρελ Κλαρκ, τον παρομοίασε με τον Βάρντι και εκείνος απάντησε: «Είναι ωραίο να σε αναφέρουν στην ίδια πρόταση με τον Τζέιμι Βάρντι. Αυτή η σεζόν είναι καλύτερη για μένα από όταν άρχισα να παίζω επαγγελματικά. Σκόραρα για πλάκα όταν ήμουν ημι-επαγγελματίας με την North Leigh, αλλά ο κόσμος τείνει να μην λαμβάνει υπόψιν του εκείνα τα τέρματα». Η Λέστερ, πάντως, έλαβε υπόψη της το τι έκανε ο Βάρντι στα ερασιτεχνικά και το αποτέλεσμα είναι ορατό σε όλους.

Η ιστορία του έχει αρκετά κοινά με αυτή του Βάρντι. Η ομάδα της πόλης του, Όξφορντ Τάουν, τον απέρριψε δύο φορές. Ο Φιλ Μπάτερ, πρώην υπηρεσιακός στη Μπρίστολ, ήταν προπονητής στην Μάνγκοτσφιλντ Γιουνάιτεντ όταν ο ο Μάτι σκόραρε χατ-τρικ στα ερασιτεχνικά. «Δεν έκανε πολλά παραπάνω από το να σκοράρει δύο γκολ. Βασικά αυτό έκανε όλη τη χρονιά. Μου θύμιζε τον Τζιμ Γκριβς σε αυτό, μπορούσε να σκοράρει κάθε είδους γκολ και είχε την γρήγορη κίνηση που έχουν τα φυσικά ταλέντα στη θέση. Υπήρχαν στοιχεία στο παιχνίδι του που ήθελαν δουλειά, αλλά έβλεπες ότι μπορούσε να γίνει ένας παίκτης που θα μπορούσες να επενδύσεις πάνω του, λόγω της ικανότητας του στο σκοράρισμα», έλεγε στη συνέχεια. Κοντόσωμος, ταχύτατος στην κίνηση και τη σκέψη, ο Τέιλορ είναι εξίσου άνετος και με τα δύο πόδια και έμαθε από πιτσιρικάς να ανταποκρίνεται στα μαρκαρίσματα των πιο δυνατών και μεγαλόσωμων αμυντικών.

Η μεταγραφική περίοδος του Δεκεμβρίου πέρασε χωρίς μεταγραφή, όμως ο Τέιλορ δεν πτοήθηκε. Συνέχισε να σκοράρει κατά ριπάς. Έκανε χατ-τρικ με την Χάρτλπουλ λίγο μετά την πρωτοχρονιά και με εξαίρεση το παιχνίδι με τη Νοτς Κάουντι όπου αντί για γκολ έβγαλε ασίστ, σκόραρε στα επόμενα 8 σερί ματς της ομάδας του! Έκανε ένα διάλειμμα στο 0-0 με την Στίβενεϊτζ και επέστρεψε απέναντι στην Έξετερ. Τρέλανε τους στατιστικολόγους και τους αναλυτές!

Όπως γίνεται απόλυτα αντιληπτό, στην εκδήλωση της Professional Footballers’ Association (PFA), ο Τέιλορ αναδείχθηκε... περίπατο στην καλύτερη 11άδα της χρονιάς για την κατηγορία. «Για τον Μάτι το σημαντικότερο είναι να χτιστεί σωστά η ομάδα τριγύρω του, να έχει τους σωστούς παίκτες δίπλα και επίσης έναν προπονητή που να του δείξει εμπιστοσύνη και πίστη, όπως έκανε ο Ντάρελ Κλαρκ στην Μπρίστολ Ρόβερς», δήλωσε ο πρώην προπονητής του στην North Leigh, Μαρκ Γκι.

Αν πιάσει τα 30 γκολ, θα γίνει ο πρώτος επιθετικός της Μπρίστολ Ρόβερς που το καταφέρνει την τελευταία δεκαετία. Ο ίδιος αρνείται πεισματικά να μιλήσει για το μέλλον του μέχρι η σεζόν να φτάσει στο τέλος και η προσπάθεια για άνοδο να έχει ολοκληρωθεί. Η φετινή του παρακαταθήκη όμως δύσκολα θα περάσει απαρατήρητη...

 

Τελευταία Νέα