Το «Φαινόμενο» που... δαγκώνει (vids)

Gazzetta team
Το «Φαινόμενο» που... δαγκώνει (vids)

bet365

Ο Λουίς Σουάρες ξεπέρασε τα 47 γκολ του Ρονάλντο σε μία σεζόν με τη φανέλα της Μπάρτσα και έγινε ο μοναδικός στην ιστορία της La Liga με συμμετοχή σε επτά γκολ σε ένα ματς.

Απόκτημα από την Αϊντχόφεν, ο 20χρονος επιθετικός από τη Βραζιλία ξεκίνησε άμεσα την απόσβεση, καθώς είχε καταστεί η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου (σ.σ.: το ίδιο καλοκαίρι τον ξεπέρασε η μετακίνηση του Αλαν Σίρερ από τη Μπλάκμπερν στη Νιούκαστλ). Τέλος καλοκαιριού του 1996, ο Ρονάλντο έβαλε δύο γκολ στο πρώτο ματς κόντρα στην Ατλέτικο για το Σούπερ Καπ Ισπανίας και με εκείνο το 5-2 (3-1 η Ατλέτικο τη ρεβάνς), η Μπαρτσελόνα κατέκτησε το τρόπαιο. Στο τέλος της σεζόν ο πιτσιρικάς που ακόμα δεν είχε ονομαστεί ως Φαινόμενο, θα έπαιρνε και το Κόπα ντερ Ρέι και θα αποχωρούσε για την Ιντερ.

Ενδιάμεσα, ο Ρονάλντο είχε αφήσει στο «Καμπ Νόου» την απόλυτη μαγεία. Τα γκολ του ακόμα μνημονεύονται στο ποδοσφαιρικό πάλκο της Βαρκελώνης και αυτά δεν ήταν και λίγα. Συνολικά σημείωσε 47 σε 49 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις (9 ασίστ). Εβαλε 34 στο πρωτάθλημα, οκτώ στα εγχώρια Κύπελλα και ακόμα πέντε στην Ευρώπη. Εγινε έτσι ο μοναδικός ξένος της Μπαρτσελόνα (εκτός του Λιονέλ Μέσι) που έπιασε αυτόν τον εκπληκτικό αριθμό τερμάτων και έφυγε με μέσο όρο το φανταστικό 0,96!

Ωσπου εμφανίστηκε ο Λουίς Σουάρες. Οταν έβαλε το πρώτο του στο «Ριαθόρ» την προηγούμενη Τετάρτη, σταμάτησε ένα αρνητικό σερί χωρίς δίχτυα που είχε διάρκεια 287 λεπτών. Το απίθανο είναι ότι δέχτηκε και κριτική γι αυτό, με τον κόσμο να ξεχνάει όλα τα απίθανα που έχει κάνει γενικότερα φέτος. Κόντρα στη Λα Κορούνια όμως, σε αυτό το επικό 0-8, σκόραρε τέσσερις φορές συνολικά και μοίρασε τρεις ασίστ. Κανείς ποτέ στην ιστορία του ισπανικού ποδοσφαίρου δεν έχει κάνει κάτι αντίστοιχο σε ένα και μόνο παιχνίδι. Μόνο που με αυτό το καρέ, έφτασε τα 49 γκολ στην περίοδο 2015-'16 και ξεπέρασε εκείνο το μυθικό επίτευγμα του Ρονάλντο.

Σε αυτό το ματς γενικότερα τα έκανε όλα τέλεια. Είχε επίσης εννέα σουτ, τέσσερις πάσες κλειδιά και όλα αυτά σε 40 επαφές με τη μπάλα. Κάπως έτσι έγινε στο φινάλε του παιχνιδιού ο μοναδικός σε όλη την ιστορία της La Liga που που συμμετείχε άμεσα σε επτά τέρματα στο ίδιο ματς και μάλιστα σε ένα με κάθε 5,7 επαφές! Επόμενο ήταν λοιπόν το ESPN, το WhoScored και η Squawka να του χαρίσουν το απόλυτο 10άρι στη βαθμολογία τους.

Κάπως έτσι ο Ουρουγουανός έφτασε τα 74 γκολ και τις 49 ασίστ σε 92 παρουσίες με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, στην οποία έχει καταστεί κάτι περισσότερο από υπερπολύτιμος. Φέτος έχει έξι χατ τρικ (σ.σ.: όσα και ο Κριστιάνο Ρονάλντο), ενώ είναι ήδη 12 τα ματς στα οποία έχει βάλει 2+ γκολ σε όλες τις διοργανώσεις.

«Είναι απίστευτη τιμή για μένα το να έχω ξεπεράσει τα νούμερα του Ρονάλντο. Ειδικά εάν αναλογιστεί κανείς το πόσο τεράστιος παίκτης υπήρξε»! Η αλήθεια είναι ότι η τιμή πλέον είναι της Μπάρτσα που τον έχει στο δυναμικό της. Γιατί ο Λουίς Σουάρες έχει να στήσει ακόμα άπειρα ρεκόρ...

* Το φετινό ρεκόρ του σε 48 αγώνες
Πρωτάθλημα: 30 γκολ, 18 ασίστ
Champions League: 8 γκολ 4 ασίστ
Κύπελλο: 5 γκολ, 1 ασίστ
Σούπερ Καπ Ισπανίας: 1 ασίστ
Σούπερ Καπ Ευρώπης: 1 γκολ, 1 ασίστ
Μουντιάλ Συλλόγων: 5 γκολ

 

Τελευταία Νέα