Ο Κέιν κάνει τη διαφορά

Gazzetta team
Ο Κέιν κάνει τη διαφορά

bet365

Ο Paul Wilkes ήταν στο Britannia και γράφει για όσα είδε στην αναμέτρηση της Στόουκ με την Τότεναμ.

Με τον Βέρντι τιμωρημένο για το επόμενο παιχνίδι της Λέστερ με τη Σουόνσι και πιθανότατα το μεθεπόμενο με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, οι αλεπούδες υπέστησαν σημαντικό πλήγμα. Κατά τη διάρκεια της σεζόν, υπήρχε η αίσθηση ότι αν ο Κέιν τραυματιζόταν, η Τότεναμ δεν είχε εναλλακτική στην επίθεση. Τώρα, δεν χρειάζεται κανένας να κάνει τέτοιες σκέψεις.

Ο Άγγλος επιθετικός είναι σε φόρμα, έχοντας φτάσει τα 24 γκολ, ένα περισσότερο από ολόκληρη την Άστον Βίλα. «We are coming for you, Leicester City we are coming for you», φώναζαν οι οπαδοί της Τότεναμ, όταν ο Κέιν άνοιξε το σκορ στο ματς με την Στόουκ. Το δεύτερό του γκολ μπορεί να μην ήταν το ίδιο εντυπωσιακό, όμως η ταχύτητά του ήταν εκπληκτική.

Τώρα, η διαφορά με την Λέστερ έπεσε στους 5 βαθμούς με 4 παιχνίδια να απομένουν και με τον Κέιν σε τέτοια κατάσταση, η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Ο επιθετικός της Τότεναμ είχε ποστάρει μία φωτογραφία με λιοντάρια στο instagram, δείχνοντας τη διάθεσή του: τα σπιρούνια θα κυνηγήσουν μέχρι τέλους την Λέστερ. «Πρέπει να το πιστέψουμε. Είναι καλό για τον ανταγωνισμό ότι η Λέστερ νιώθει την πίεση», είπε ο Ποκετίνο μετά το ματς. «Είμαστε συγκεντρωμένοι μόνο στη δική μας ομάδα».

...

A photo posted by Harry Kane (@harrykane) on

Εκπληκτικές αντεπιθέσεις

Στο πρώτο μέρος, οι κινήσεις των Λαμέλα και Έρικσεν ανάγκασαν τους Κάμερον και Μουνιέσα να παίζουν πολύ πίσω. Αυτό με τη σειρά του ανάγκασε τους Σακίρι και Αρναούτοβιτς να γυρίζουν, για να καλύψουν τις κούρσες των Ρόουζ και Γουόκερ. Στο δεύτερο μέρος, όμως, η Στόουκ έπαιξε με την άμυνά της πολύ ψηλά, κάτι που τελικά βοήθησε πολύ τους παίκτες του Ποκετίνο.

Οι φιλοξενούμενοι έσπαγαν με μεγάλη ευκολία το οφσάιντ και τελείωσαν το παιχνίδι, σκοράροντας 4 γκολ και χάνοντας μεγάλες ευκαιρίες. «Στο δεύτερο μέρος προσπαθήσαμε να πιέσουμε περισσότερο ψηλά, κάτι που μας γύρισε ανάποδα», τόνισε ο Μαρκ Χιουζ. «Είμαστε πολύ περήφανοι για τους παίκτες μας. Δείξαμε χαρακτήρα και πάθος».

Η Στόουκ σκέφτεται τις διακοπές

Αν και οι Potters ήταν κατώτεροι στο πρώτο μέρος, τουλάχιστον κατάφεραν να δείξουν κάποια από τα στοιχεία, που έχουν φέρει την εξέλιξη με τον Χιουζ στον πάγκο. Στο δεύτερο μέρος, όμως, κατέρρευσαν. Ήταν εμφανές ότι υπάρχει διαφορά επιπέδου με την Τότεναμ, όμως η Στόουκ είναι στην πραγματικότητα πολύ καλύτερη από αυτό που έδειξε.

Έχει κερδίσει την Σίτι, την Γιουνάιτεντ και την Τσέλσι στο Britannia και η εμφάνιση με την Τότεναμ ήταν πολύ κατώτερη του αναμενόμενου. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να κάνουν μόλις 5 τάκλιν στα 30 τελευταία λεπτά σε σχέση με τα 21 που είχαν μέχρι εκείνο το σημείο. «Ξέρουμε τι μπορούμε να κάνουμε, όμως σήμερα αμυντικά δεν ήμασταν καλοί», σχολίασε ο Χιουζ. «Κάποιες φορές απλά θα πρέπει να δίνεις τα εύσημα στον αντίπαλο και αυτή τη φορά τα βρήκαμε σκούρα. Είναι πολύ δυνατή ομάδα, γρήγορη και έχουν την αυτοπεποίθηση, που σου δίνει το γεγονός ότι κυνηγάς την Premier League».

Ο Μπόγιαν ως false 9

Ο Μπόγιαν είχε σκοράρει στα δύο τελευταία παιχνίδια με Λίβερπουλ και Σουόνσι, παίζοντας ως 10άρι, όμως ο Χιουζ αποφάσισε να τον χρησιμοποιήσει σε άλλο ρόλο στο ματς με την Τότεναμ. Στη θεωρία η ιδέα ήταν καλή, καθώς θα έδινε περισσότερη ελευθερία και στους Σακίρι και Αρναούτοβιτς. Ο τελευταίος προκάλεσε τα περισσότερα προβλήματα στα σπιρούνια.

Βερτόνχεν και Άλντερβαϊρελντ, όμως, παίζουν ψηλά με τον Ποκετίνο και αυτό λειτούργησε υπέρ της Τότεναμ. Έτσι, ήταν δύσκολο για τον Μπόγιαν ακόμη και να πάρει την μπάλα μακριά από εστία του Γιορίς. Ο Χοσέλου μπήκε στο ημίχρονο, αντικαθιστώντας τον Σακίρι, με τον Μπόγιαν να περνάει δεξιά. Ο Ελβετός βγήκε λόγω τραυματισμού και το πλάνο του Χιουζ πήγε περίπατο από το ξεκίνημα.

 

Τελευταία Νέα