Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο ή Ρεάλ;

Γιώργος Καραμάνος Γιώργος Καραμάνος
Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο ή Ρεάλ;

bet365

Με τη μάχη κορυφής της Primera στο κόκκινο, ο Γιώργος Καραμάνος διαβάζει σενάρια και πιθανότητες κατάκτησης του τίτλου από Μπάρτσα, Ατλέτικο και Ρεάλ. Εσύ ποιος λες να το σηκώσει;

Και να λοιπόν που συνέβη το απίθανο. Αυτό που δεν πίστευε κανείς ένα μήνα πριν ότι θα συνέβαινε. Τότε που η Μπαρτσελόνα είχε απογειωθεί σε χαοτική διαφορά από την Ατλέτικο και κυρίως τη Ρεάλ. Ελα όμως που τα πάντα άλλαξαν με την παύση των πρωταθλημάτων εξαιτίας των Εθνικών ομάδων. Για τους Καταλανούς είχε ήδη προηγηθεί η ισοπαλία (από το δικό τους 0-2 σε 2-2) στην έδρα της Βιγιαρεάλ, για να ακολουθήσει το χάος με την επιστροφή των διεθνών. Με τη σφαλιάρα της Κυριακής από τη Βαλένθια, έφτασαν τις τρεις διαδοχικές ήττες στην Primera Division, κάτι που είχε να τους συμβεί από τον Γενάρη του 2003!

Η βαθμολογία την 29η αγωνιστική
1. Μπαρτσελόνα 75
2. Ατλέτικο 67
3. Ρεάλ 63

Γενικότερα λοιπόν από τους 12 τελευταίους διαθέσιμους βαθμούς η ομάδα του Λουίς Ενρίκε έχει πάρει μόνο τον έναν! Στα έξι πρόσφατα ματς σε όλες τις διοργανώσεις έχει μόλις μία νίκη και αυτή χρειάστηκε να μείνει με παίκτη λιγότερο η Ατλέτικο στην πρώτη μεταξύ τους συνάντηση στο Champions League, για ν’ ακολουθήσει ο αποκλεισμός. Το παρεάκι του Μέσι δεν τραβάει. Εκείνος σκόραρε έπειτα από το χειρότερο δικό του αρνητικό σερί χωρίς γκολ (515 λεπτά) και όλοι οι άλλοι σέρνονται. Αυτό είναι το ένα ζόρι. Γιατί το άλλο έχει να κάνει με το ότι οι δύο διώκτες από τη Μαδρίτη βρίσκονται στα… ντουζένια τους και μοιάζουν ασταμάτητοι.

Κάπως έτσι λοιπόν η Ατλέτικο έπιασε την Μπάρτσα στην κορυφή και η Ρεάλ ακολουθεί στο -1. Εχουμε κατά συνέpεια απολύτως ανοικτή τη μάχη για την κατάκτηση του τίτλου. Ας δούμε όμως το πρόγραμμα της La Liga (απομένουν πέντε αγωνιστικές) και ας επιχειρήσουμε υποθέσεις αναφορικά με το ποιος θα τερματίσει πρώτος στο φινάλε της περιόδου…


ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
Λα Κορούνια εκτός
Χιχόν εντός
Μπέτις εκτός
Εσπανιόλ εντός
Γρανάδα εκτός

Εδώ υπάρχει ένα ζήτημα σοβαρό πλέον αναφορικά με την αγωνιστική αξιοπιστία της ομάδας. Ετσι όπως έχει κυλήσει ο Απρίλιος, υπάρχει άραγε κανείς που θα έβαζε το χέρι του στη φωτιά ότι οι Μπλαουγκράνα θα πάρουν όλα τα ματς τους μέχρι το τέλος; Πόσο μάλλον τώρα που ακολουθεί την Τετάρτη η πιο δύσκολη από τις αποστολές που τους απομένουν. Μάλιστα στην έξοδο στο «Ριαθόρ» δεν θα εμφανιστεί ο τιμωρημένος Πικέ και αυτό δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την αναξιόπιστη ανασταλτική λειτουργία της ομάδας. Και εάν η Χιχόν και η Εσπανιόλ εντός (σ.σ.: ποτέ δεν ξέρεις με το ντέρμπι της γειτονιάς) φαντάζουν πιο εύκολα έργα και η Μπέτις είναι αδιάφορη, η Γρανάδα την τελευταία αγωνιστική είναι εξαιρετικά πιθανό να παίζει την παραμονή της.


ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
Μπιλμπάο εκτός
Μάλαγα εντός
Βαγιεκάνο εντός
Λεβάντε εκτός
Θέλτα εντός

Η Ατλέτικο πετάει. Βρίσκεται στα καλύτερα της και αφού απέκλεισε τη Μπάρτσα στο Champions League, με το 3-0 επί της Γρανάδα, έβαλε για πρώτη φορά από το 1971 3+ γκολ για τέσσερις διαδοχικές αγωνιστικές στο γήπεδο της. Αυτό για όσους υποστηρίζουν ότι παίζει μόνο άμυνα. Εννοείται ότι έχει και την καλύτερη τέτοια λειτουργία στα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα (έχει δεχτεί μόλις 16 γκολ). Για τους Ροχιμπλάνκος τα θέματα που έχουν να λύσουν είναι δύο. Το πρώτο έχει να κάνει με την επίσκεψη της Τετάρτης στο Μπιλμπάο. Το άλλο είναι τα ημιτελικά του Champions. Κόντρα στη Μπάγερν θα καταναλώσουν άπειρη ενέργεια και θα αποσυντονιστούν θέλοντας και μη από τον στόχο του πρωταθλήματος. Που να παίξουν και τελικό δηλαδή. Μάλαγα και Θέλτα εντός δεν είναι παιχνιδάκια (σ.σ: η Θέλτα τους απέκλεισε στο Κύπελλο μέσα στη Μαδρίτη), η Βαγιεκάνο φαντάζει ευκολότερη, αλλά στο Λεβάντε προτελευταία αγωνιστική οι γηπεδούχοι θα παίζουν την σωτηρία τους.

* Πόσο καταστροφική μοιάζει τώρα εκείνη η ήττα (2-1) με ανατροπή στο φινάλε στο Χιχόν πριν από τέσσερις αγωνιστικές!


ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
Βιγιαρεάλ εντός
Βαγιεκάνο εκτός
Σοσιεδάδ εκτός
Βαλένθια εντός
Λα Κορούνια εκτός

Ο Ζινεντίν Ζιντάν κάνει τα… δικά του. Εχει την δεύτερη καλύτερη συγκομιδή βαθμών στην ιστορία του club για ντεμπούτο προπονητή στα πρώτα 15 ματς (38 αντί 40 του Χουάντε Ράμος) και την καλύτερη επίθεση στο ίδιο διάστημα (51 γκολ). Οι Μερένγκες έχουν βρει ρυθμό, πυροβολούν και βρίσκονται σε υπέροχο momentum, όντας ικανοί πλέον για τα πάντα. Η Βιγιαρεάλ και η Βαλένθια είναι αλήθεια πως δεν είναι ευκολάκια εντός και το κακό είναι ότι έχουν τρεις ακόμα εξόδους, όπου φέτος δέχονται γκολ πάντα από τον Νοέμβριο. Η Βαγιεκάνο τους το… φυλάει για την 10άρα του πρώτου γύρου και η Σοσιεδάδ είδαμε τι έκανε στη Μπάρτσα. Η Λα Κορούνια εκτός τελευταία αγωνιστική θα είναι αδιάφορη, αλλά η ιστορία έχει πολλές γκέλες καταγεγραμμένες στο «Ριαθόρ». Δεν είναι ιδανικό το πρόγραμμα για τη Ρεάλ και ενδιάμεσα εμφανίζεται και η Μάντσεστερ Σίτι ή ένας πιθανός τελικός, που θα αποσυντονίσουν την ιστορία του ολοκληρωτικού come back.




ΣΤΟ ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
Η Μπάρτσα μπορεί να βρίσκεται σε κάκιστη κατάσταση, αλλά έχει μόνο πρωταθλητές στη σύνθεση της. Δεν μπορεί κάπου θα τους βγει ο εγωισμός (σ.σ.: το ίδιο δεν πιστεύαμε όλοι και για το ματς με τη Βαλένθια;) Το πρόγραμμα της είναι μάλλον το πιο εύκολο και εάν περάσει αλώβητη από τη Γαλικία, θα έχει κάνει τεράστιο βήμα δεδομένου ότι δεν έχει αγώνες για το Champions League.

Αυτό το τελευταίο αυξάνει το βαθμό δυσκολίας για τις δύο της Μαδρίτης που έχουν και κάπως πιο ζόρικες εξόδους στην Ισπανία. Λογικά εάν η Ατλέτικο ή η Ρεάλ φτάσουν τελικό ή το κάνει η μία από τις δύο, θα μειώσει ακόμα περισσότερο τις πιθανότητες της για την κορυφή. Τέλος, υπάρχει ένα σοβαρό δεδομένο υπέρ των Καταλανών και αυτό είναι πως υπερτερούν σε οποιαδήποτε ισοβαθμία (ακόμα και σε τριπλή).

Κατά συνέπεια και με τη Ρεάλ να έχει ένα βαθμό λιγότερο, θα μοίραζα τις πιθανότητες κατάκτησης πρωταθλήματος με την εξής σειρά…

Μπάρτσα 40%
Ατλέτικο 35%
Ρεάλ 25%

Follow me: @jorgekaraman

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Καραμάνος
Γιώργος Καραμάνος