Ροδρίγκες, όπως λέμε... Φιλέας Φογκ!

Gazzetta team
Ροδρίγκες, όπως λέμε... Φιλέας Φογκ!

bet365

Ο σύγχρονος Φιλέας Φογκ είναι... Ισπανός, ποδοσφαιριστής και έχει αλλάξει πολλές χώρες! Χρήματα πολλά δεν κερδίζει, το «βιβλίο» του όμως είναι γεμάτο!

Ο Πάμπλο Ροδρίγκες είναι Ισπανός επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και τη δεδομένη χρονική στιγμή αγωνίζεται στην Ινδονησία και στη Μαντούρα Γιουνάιτεντ. Μέσα σε οκτώ χρόνια έχει γυρίσει όλο τον κόσμο κι έχει παίξει σε έντεκα διαφορετικές χώρες! Σας θυμίζει κάτι; Ο Φιλέας Φογκ ήταν ένας πλούσιος εκκεντρικός τζέντλεμαν, όπου μια ημέρα στοιχημάτισε 20.000 λίρες πως μπορεί να κάνει τον γύρο του κόσμου σε 80 μέρες. Κι έτσι ξεκίνησε το ταξίδι! Από Λονδίνο... Βομβάη, Χονγκ Κονγκ, Γιοκοχάμα, Σαν Φραντσίσκο, Νέα Υόρκη...

Ο Ροδρίγκες δεν έβαλε κάποιο στοίχημα, το έκανε για να αποφύγει την κρίση, δεν ακολούθησε το ίδιο δρομολόγιο, αλλά σε αυτό υπήρχε η Αγγλία, η Κύπρος, η Ρουμανία, η Ιρλανδία, η Ονδούρα, οι Φιλιππίνες, η Νορβηγία, οι Μαλδίβες και το ταξίδι συνεχίστηκε στην Ινδονησία!

Στην Ισπανία όλοι τον ξέρουν ως τον δικό τους... Φιλέα Φογκ και η ιστορία του έχει το δικό της ενδιαφέρον! Η πρώτη του εμπειρία ήταν στο Νησί και στη League One με τη Τζίλιγχαμ «Επαιξα μόλις τέσσερις μήνες εκεί, αλλά η εμπειρία Ηταν μεγάλη. Εμαθα τη γλώσσα κι αυτό με βοήθησε αρκετά όλα αυτά τα χρόνια». Επόμενος σταθμός, Κύπρος και Εθνικός Αχνας «Ηταν μια πολύ καλή ομάδα, αλλά είχα προβλήματα με τα χρήματα που έπρεπε να λάβω κι έτσι η περιπέτεια κράτησε λίγο...».

Ο Ροδρίγκες άλλαξε κατεύθυνση και πήγε στη Ρουμανία, στη χειρότερη εμπειρία! «Έπαιξα στη Ντάτσια και η συμπεριφορά ήταν απαράδεκτη. Με απείλησαν πως αν δεν βρω δίχτυα θα με διώξουν, έτσι κατήγγειλα τη σύμβαση κι έφυγα. Ευτυχής η Μπρέι ήταν ωραία εμπειρία. Στην Ιρλανδία ζουν για το ποδόσφαιρο και το Δουβλίνο είναι μια όμορφη πόλη.

Ομως κι εκεί δεν κατάφερε να στεριώσει, αφού έξι μήνες αργότερα επέστρεψε στη Βαλένθια. Η κρίση όμως είχε αγγίξει για τα καλά το ισπανικό ποδόσφαιρο «Είχα έναν συνάδελφο στην Ινδία και με ενθάρρυνε να πάω. Υπέγραψα στην United Sikkim και η εμπειρία ήταν αξέχαστη. Ημουν ο Πρώτος Ισπανός που έπαιξε εκεί. Είναι μια θαυμάσια χώρα, αλλά έχει και μειονεκτήματα. Θυμάμαι τα ατέλειωτα ταξίδια για να πάμε στον προορισμό μας»,κάτι δηλαδή σαν τον Φογκ!

Ηταν ένας απίστευτος προορισμός, για τον ίδιο, μέχρι τον... επόμενο. Η Ονδούρα τον υποδέχθηκε, όχι όμως για πολύ. Ο λόγος «Υπέγραψα στη Marathón, μια ιστορική ομάδα, αλλά με πολλά οικονομικά προβλήματα. Δεν ήταν μόνο αυτό, η βία με τρόμαξε. Είδα μπροστά μου να πυροβολούν κι επέστρεψα άμεσα στην Ισπανία! Το 2014 αποφάσισε να κοιτάξει ξανά την Ασία και οι Φιλιππίνες ήταν ο νέος του σταθμός «Είχα μια προσφορά από την Κaya και δεν το σκέφτηκα όπως έπρεπε... Ηταν βάναυση εμπειρία... Κι εγώ που νόμιζα πως ήταν φιλική χώρα...». Η πατρίδα του καταφύγιο, αλλά τα χρήματα ελάχιστα για να καλύψουν τις ανάγκες του!

Αλλαξε προορισμό, έμεινε Ευρώπη και η παγωμένη Νορβηγία ήταν ένα ευχάριστο διάλειμμα «Με τη φανέλα της Brumunddal πέτυχα 10 γκολ σε 12 αγώνες, αλλά όταν άρχισε το κρύο αποφάσισα να γυρίσω, παρά το γεγονός πως ο σύλλογος ήθελε να μείνω».

KANONDEBUT: Pablo Rodriguez brukte to minutter på å presentere seg på Sveum og scoret tre mål i sin debut.

Μάζεψε ξανά βαλίτσες, έβαλε μόνο... καλοκαιρινά κι αποφάσισε να παίξει μπάλα στις Μαλδίβες! Η ποιότητα ζωής απίθανη, ο Ροδρίγκες έπειτα από αρκετό καιρό ήταν χαρούμενος για την επιλογή του, αισθάνθηκε πως ήταν σημαντικός, όμως η ζωή του είναι ένα ταξίδι, ένα στοίχημα... Η τελευταία του εμπειρία δεν ήταν στον... παράδεισο! Το 2016 τον βρήκε στην Ινδονησία και στην Madura Utama. Παίζει στη μεγάλη κατηγορία και είναι ο καλύτερος παίκτης της ομάδας!

Ο Πάμπλο Ροδρίγκες μετρά στην καριέρα του περισσότερα από 250 ματς κι έχει πετύχει 125 γκολ, ωστόσο οι εμπειρίες, οι εικόνες, τα συναισθήματα γράφουν το καλύτερο βιβλίο. Ο ίδιος πιστεύει πως κέρδισε το στοίχημα, έκανε αυτό που αγαπά και γύρισε σχεδόν όλο τον πλανήτη!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα