Και τώρα, ποιος θα το πάρει;

Και τώρα, ποιος θα το πάρει;

bet365

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος προσπαθεί να κάνει μία προσέγγιση των τεσσάρων ημιφιναλίστ, σύμφωνα με την εικόνα που παρουσίασαν στα προημιτελικά, του στυλ παιχνιδιού τους, της ψυχολογίας και της... φανέλας τους.

Ρεάλ Μαδρίτης, Μάντσεστερ Σίτι, Μπάγερν Μονάχου ή Ατλέτικο Μαδρίτης; Τα φαβορί πέρασαν κατά... 50% (Ρεάλ, Μπάγερν), αφού τα αουτσάιντερ (Σίτι, Ατλέτικο) έριξαν... στο καναβάτσο Παρί και Μπαρτσελόνα. Από ‘δω και στο εξής οι λεπτομέρειες μετρούν ακόμη περισσότερο και τα λάθη πληρώνονται πολύ ακριβά. Λίγο πριν την κλήρωση, το FourFourTwo του gazzetta.gr κάνει μια ανάλυση των δεδομένων των τεσσάρων ομάδων που βρίσκονται στα ημιτελικά. Ποιος θέλει ποιον, ποιος θέλει να αποφύγει κάποιον και γιατί, αλλά και πως θα διαμορφωθεί η κατάσταση σε κάθε περίπτωση.

Ατλέτικο Μαδρίτης
Όταν κληρώθηκε με την Μπαρτσελόνα, οι περισσότεροι τη θεωρούσαν ως την πιο άτυχη ομάδα των προημιτελικών, καθώς, τότε, το MSN σκορπούσε τον τρόμο δεξιά κι αριστερά. Πράγματι, οι «μπλαουγκράνα» είναι αγνώριστοι το τελευταίο διάστημα, όμως αυτό ουδόλως μειώνει των «ροχιμπλάνκος», οι οποίοι επιστρέφουν στα ημιτελικά, έπειτα από δύο χρόνια. Και τότε, στην οκτάδα είχαν αποκλείσει την Μπαρτσελόνα. Σημαδιακό; Θα δείξει. Αυτά, όσον αφορά το... χθες. Γιατί το αύριο είναι μια άλλη υπόθεση. Η Ατλέτικο θα μπει στη μάχη των ημιτελικών με τον... αέρα και την ψυχολογία υπέρ της, καθώς έριξε στο καναβάτσο το μεγάλο φαβορί.

Και το ερώτημα είναι το εξής: Ποιος θα ήθελε αντίπαλο σε διπλούς νοκ-άουτ αγώνες τον Τσόλο και τους μαχητές του; Η απάντηση απλή: Κανείς. Η Ρεάλ Μαδρίτης βλέπει «εφιάλτες» κάθε φορά που την αντιμετωπίζει (αν και τη νίκησε στον τελικό του ’14 και την απέκλεισε πέρσι στα προημιτελικά), ο Γκουαρντιόλα δεν τα πάει καλά απέναντι στους συμπατριώτες του (δύο αποκλεισμοί στα ημιτελικά πέρσι από Μπαρτσελόνα και πρόπερσι από Ρεάλ), ενώ η Μάντσεστερ Σίτι έχει πιο... ελαφριά φανέλα από την Ατλέτικο.

Από την άλλη, ποιους θέλουν για αντιπάλους οι Μαδριλένοι; Κατά την άποψή μου, περισσότερο Ρεάλ και Μπάγερν, παρά Μάντσεστερ Σίτι. Γιατί; Με τους «πολίτες» θα είναι θεωρητικά το φαβορί και ίσως χρειαστεί να κάνουν παιχνίδι. Και η Ατλέτικο όταν στα χαρτιά έχει προβάδισμα, δυσκολεύεται περισσότερο (βλέπε φέτος Αϊντχόφεν και πέρσι Λεβερκούζεν), απ’ ότι όταν είναι αουτσάιντερ. Και με Ρεάλ ή Μπάγερν θα είναι αουτσάιντερ. Αυτό, άλλωστε, εξιτάρει περισσότερο τον Σιμεόνε και αγωνιστικά βολεύει περισσότερο την «ατσαλωμένη» Ατλέτικο.

Μάντσεστερ Σίτι
Το νέκταρ της μεγαλύτερης επιτυχίας της (μέχρι την επόμενη;) απολαμβάνει η αγγλική ομάδα. Μετά την παρουσία της για πρώτη φορά στους οκτώ, ήρθε και η πρόκριση για πρώτη φορά στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Μπορεί το παραμύθι να συνεχιστεί; Κανείς δεν ξέρει. Ίσως μόνο ο Ντε Μπρόινε.

Θεωρητικά όλοι θέλουν αντίπαλο την Μάντσεστερ Σίτι στην κλήρωση. Ισχύει, όμως, αυτό; Η Ρεάλ, μπορεί. Άλλωστε, τα προηγούμενα χρόνια, όποτε οι «πολίτες» αντιμετώπιζαν σε νοκ-άουτ ομάδα με βαριά φανέλα (Μπαρτσελόνα) αποκλείονταν με συνοπτικές διαδικασίες. Ίσως για τον ίδιο λόγο και η Σίτι να θέλει να αποφύγει το συναπάντημα με τη «βασίλισσα». Και με την Μπάγερν υπάρχει η διαφορά... βάρους στη φανέλα, όμως σίγουρα θα αποτελέσει γιορτή πιθανή σύγκρουση με τον μελλοντικό προπονητή της. Και ίσως ταιριάζει και στο αγωνιστικό στυλ της. Σε μονομαχία Μπάγερν-Σίτι, οι Βαυαροί θα έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και οι «πολίτες» θα περιμένουν να χτυπήσουν στην αντεπίθεση. Όπως έκαναν και με την Παρί, με τα αποτελέσματα να είναι γνωστά.

Όσο για την Ατλέτικο, τα πράγματα είναι πολύ περίεργα. Από τη μία, η Μάντσεστερ Σίτι δε θα μπει τρακαρισμένη για να αντιμετωπίσει έναν αντίπαλο με βαριά φανέλα (σίγουρα όμως βαρύτερη από τη δική της), ωστόσο δε θα μπορεί να κάνει το αγαπημένο της – όπως έδειξε στον προηγούμενο γύρο – παιχνίδι των αντεπιθέσεων. Ίσως αναγκαστεί να βγει μπροστά και αυτό να βολεύει τους Μαδριλένους.

Μπάγερν Μονάχου
Και τώρα... τι; Χωρίς την Μπαρτσελόνα στους τέσσερις, η Μπάγερν είναι θεωρητικά το φαβορί (σύμφωνα με τις στοιχηματικές εταιρείες), όμως η θεωρία απέχει... χιλιόμετρα από την πράξη. Η εικόνα της ομάδας του Γκουαρντιόλα στα παιχνίδια με την Μπενφίκα δεν ήταν αυτή που περίμεναν οι φίλοι της. Το ισχνό 1-0 (με κίνδυνο ισοφάρισης) στο πρώτο ματς και το 2-2 της ρεβάνς (η Μπενφίκα βρέθηκε να έχει ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα, αν και στη συνέχεια η Μπάγερν πήρε άνετη πρόκριση) δεν ήταν αυτό ακριβώς που φαντάζονταν οι Βαυαροί όταν απέκλειαν με συγκλονιστικό τρόπο την Γιουβέντους και είδαν την κληρωτίδα να τους φέρνει αντιμέτωπους με τους «αετούς».

Αυτά πέρασαν όμως και στο «αντίο» του ο Γκουαρντιόλα έχει την ευκαιρία να φέρει την Μπάγερν εκεί που την παρέλαβε πριν τρία χρόνια... στην κορυφή της Ευρώπης. Ο Ισπανός δε θα ήθελε ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ να βρεθεί αντιμέτωπος με την επόμενη ομάδα του, την Μάντσεστερ Σίτι. Θα γραφτούν πολλά, θα ειπωθούν ακόμα περισσότερα πριν από μία τέτοια συνάντηση, που ενδεχομένως να αποπροσανατόλιζαν τους Γερμανούς και τον ίδιο τον Πεπ.

Τι απομένουν; Οι δύο συμπατριώτισσές του, Ρεάλ και Ατλέτικο. Τα δύο προηγούμενα χρόνια έχει αποκλειστεί ισάριθμες φορές στα ημιτελικά από ισπανική ομάδα (2014 Ρεάλ, 2015 Μπαρτσελόνα) και σίγουρα ο ίδιος δε θα ήθελε να τριτώσει το κακό στην τελευταία του σεζόν στο Μόναχο. Ενδεχομένως να αναζητά μία ρεβάνς από τον Ρονάλντο και την παρέα του για τον προ διετίας αποκλεισμό του. όλα αυτά, όμως, είναι μόνο θεωρητικά. Γιατί στην πράξη, περισσότερο θέλει να έχει και πάλι έναν υγιή και χωρίς τραυματισμούς Ρόμπεν στο ρόστερ του.

Ρεάλ Μαδρίτης
Και ξαφνικά εκεί που βρέθηκε ένα βήμα πριν τον γκρεμό και την ολοκληρωτική καταστροφή (αποκλεισμός από Βόλφσμπουργκ και μακριά από Μπαρτσελόνα στο πρωτάθλημα), η Ρεάλ Μαδρίτης όχι μόνο έμεινε ζωντανή, αλλά έχει και το momentum. Βρίσκεται στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ χωρίς την Μπαρτσελόνα (παίζει σημαντικό ρόλο αυτό στην ψυχολογία). Την τελευταία φορά που έγινε αυτό, η «βασίλισσα» κατέκτησε το τρόπαιο. Και επίσης στα ημιτελικά βρίσκονταν η Μπάγερν, η Ατλέτικο και μία αγγλική ομάδα (φέτος η Σίτι, τότε η Τσέλσι). Για όποιον πιστεύει στις συμπτώσεις, αυτό είναι σημαντικό.

Αγωνιστικά... τα χρειάστηκε απέναντι στην Βόλφσμπουργκ, όμως τώρα όλα είναι πολύ καλύτερα. Όχι μόνο για την ανατροπή, αλλά γιατί το μάτι του Ρονάλντο... γυαλίζει. Ο Πορτογάλος απέκλεισε μόνος του τους «λύκους», λίγες ημέρες μετά το γκολ-νίκη μέσα στο Καμπ Νου επί της Μπαρτσελόνα. Σίγουρα παίζει και για τον εαυτό του πολλές φορές, όμως όσο από αυτό επωφελείται η ομάδα του, τότε... χαλάλι. Με τον Ρονάλντο να μην... κρύβεται στους μεγάλους αγώνες, η Ρεάλ βρίσκεται ένα σκαλοπάτι πιο πάνω από τους υπόλοιπους. Αν το βοηθήσει έστω ένας ακόμα μεσοεπιθετικά, τότε η - σοβαρή Ρεάλ στην άμυνα – είναι Νο1 φαβορί.

Ποιον θέλει στα ημιτελικά; Χωρίς αμφιβολία την Μάντσεστερ Σίτι. Κυρίως γιατί οι «πολίτες» είναι αυτοί που δε θα τη θέλουν για αντίπαλο. Η Ατλέτικο θα της... βγάλει το λάδι, αφού έχει βρει το κουμπί της και ταιριάζει «γάντι» στο αγωνιστικό στυλ της συμπολίτισσάς της (άσχετα αν έχει καλές ευρωπαϊκές εμπειρίες απέναντί της), ενώ η Μπάγερν είναι... η Μπάγερν και μπορεί στα ημιτελικά να έχει προσθέσει και τον Άριεν Ρόμπεν στη φαρέτρα της.

Υ.Γ. Σε τέτοιες ποδοσφαιρικές γιορτές οι... καφενειακές κουβέντες δίνουν επιπλέον «αλατοπίπερο». Όλα τα παραπάνω αποτελούν μία προσέγγιση σε θεωρητικό (και μόνο) επίπεδο. Όπως πάντα, όλα θα κριθούν στο γήπεδο και δεν αποκλείεται να ανατραπούν οποιεσδήποτε σκέψεις ή εκτιμήσεις. Γι’ αυτό, ας ευχηθούμε να απολαύσουμε πέντε παιχνίδια (συμπεριλαμβανομένου και του τελικού) υψηλής ποδοσφαιρικής ποιότητας και ο καλύτερος... ας κερδίσει.

 

Τελευταία Νέα