Η Σουόνσι βρήκε τον... Θορ της!

Η Σουόνσι βρήκε τον... Θορ της!

bet365

Μπορεί να μην είναι σε θέση να χειριστεί σωστά ένα σφυρί όπως ο Σκανδιναβός Θεός, Θορ, αλλά το δεξί του πόδι… λατρεύεται από την Ουαλία! Ο Σίγκουρντσον έσωσε τη Σουόνσι!

Γκίλφι Σίγκουρντσον, εσύ σούπερ σταρ! Ο Ισλανδός διεθνής σε μια περίοδο που η μπάλα... έκαιγε, το πήρε πάνω του και κράτησε τους Ουαλούς στην Premier League! Κερασάκι στην τούρτα το γκολ με την Τσέλσι, σπάζοντας έτσι το αήττητο του Χίντινκ στο Νησί! Ποιος είναι πιο φορμαρισμένος από τον Σίγκουρντσον;

Μόνο οι Κέιν, Αγουέρο έχουν σημειώσει περισσότερα γκολ στο 2016 από αυτόν (9) στην Premier League! Hταν το 11ο του στο πρωτάθλημα, το τέταρτο στα πέντε τελευταία και ο Γκουιντολίν δεν σταματά να τον αποθεώνει! «Είναι πολύ σημαντικός για μένα και για την ομάδα. Ελπίζω να έχω τη δυνατότητα να συνεργαστώ μαζί του και στο μέλλον, γιατί για μένα είναι το τέλειο 10αρι».

Είναι ο παίκτης του προπονητή, ο άνθρωπος που θα κάνει τα πάντα στον αγωνιστικό χώρο! Τρέχει ασταμάτητα, είναι πολύ καλός επιθετικά, μπορεί να παίξει στον άξονα και δεν έχει κανένα πρόβλημα να αλλάξει θέση. Ο Ισλανδός διεθνής είχε εκμυστηρευθεί στον Ιταλό τεχνικό στην πρώτη συνάντησή τους πως θα κάνει τα πάντα να πετύχει 15 γκολ μέχρι το τέλος της σεζόν και με τα 11 τέρματα είναι μέσα στην υπόσχεση που είχε δώσει! Τι άλλο να ζητήσει ένας προπονητής από το 10αρι του...

Ο Σίγκουρντσον είναι ο πρώτος σκόρερ της Σουόνσι, έφτασε τα 25 τέρματα με τη φανέλα της και θέλει ακόμα ένα για να ξεπεράσει και τον Μπονί! Ηταν στην κορυφαία ενδεκάδα του Μαρτίου, με την «Τelegraph» να τον αποθεώνει και να τονίζει πως είναι η βασική «αιτία» σωτηρία των Ουαλών! Μάλιστα, τον έβαλε πιο πάνω κι από τους Οζίλ, Αγουέρο, Κέιν σε προσφορά για τον συγκεκριμένο μήνα!

Οι εμφανίσεις του Ισλανδού φέρνουν την αποθέωση του βρετανικού Τύπου, αλλά και τον προβληματισμό στην Τότεναμ για το γεγονός πως ένας τέτοιο ταλέντο δεν έμεινε στο Λονδίνο. Αλλωστε, το 2014 η Τότεναμ είχε δώσει τον Σίγκουρντσον και απέκτησε τον γκολκίπερ, Φορμ που... ξεχάστηκε στον πάγκο, αλλά και τον αμυντικό, Ντέιβις! «Είναι φανταστικό για μένα. Ειχα περάσει πολύ όμορφα στην προηγούμενη παρουσία μου και είναι πολύ καλό που επέστρεψα...» ήταν το σχόλιό του που φρόντισε σε μια διετία να πάρει τα πάνω του και να γίνει ο ηγέτης των Κύκνων!

Ο Ιαν Ράιτ προσπαθεί να κατανοήσει πως ο Ποκετίνο δεν κατάλαβε τον θησαυρό που είχε στα χέρια του ο σύλλογος «Είναι συνεπής, ακόμα κι όταν δεν παίζει καλά, είναι ο συνδετικός κρίκος για το γκολ. Κάνει ό,τι χρειάζεται για να σκοράρει. Ήμουν έκπληκτος όταν είδα τους Σπερς να τον αφήνουν εκτός πλάνων. Τώρα βλέπουν τι έχασαν. Πιστεύω πως μπορεί να χωρέσει ακόμα και τώρα στην ενδεκάδα τους».

Ο ρόλος του 10αριού είναι αυτός που ταιριάζει απόλυτα, Κέρτις και Γκουϊντολίν τον κράτησαν ως επιτελικό μέσο και ο Ισλανδός επιβεβαίωσε τις υψηλές τους προσδοκίες! Ο Ισλανδός έχει δημιουργήσει περισσότερες από 50 φάσεις, και το ποσοστό μεταβιβάσεων αγγίζει το 80%. Το μυστικό του, εκτός από το να παίρνει τη μπάλα και να έχει έναν ελεύθερο ρόλο; Η οικογένειά του! Έφυγε από την Ισλανδία στα 15 του χρόνια για να ενταχθεί στη Ρέντινγκ Η μητέρα του και η αδελφή του ήταν τα άτομα που τον βοήθησαν όσο κανείς άλλο στο ψυχολογικό κομμάτι. Ο Σίγκουρντσον πήρε δύναμη, δούλεψε σκληρά, αφοσιώθηκε στο ποδόσφαιρο, αφού οι φιλοσοφίες του δεν έμειναν σε έναν απλό ρόλο σε μια ομάδα της Premier League. Ήθελε να είναι ο ηγέτης!

Ο Σίγκουρντσον σκοράρει και τα πρώτα μεταγραφικά σενάρια άρχισαν! Η Λέστερ ετοιμάζει χτυπήματα και ο Ισλανδός είναι το Νο1 στη λίστα!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Πολύδωρος Παπαδόπουλος
Πολύδωρος Παπαδόπουλος

Tα χρόνια που πέρασαν λένε πως δεν γυρίζουν πίσω, έλα όμως που γυρίζουν, αρκεί να υπάρχει η ιδανική παρέα. Σε αυτή εδώ το «μαγαζί» έχουμε ήδη ζήσει 15 τελικούς τελικούς Champions League, τέσσερα Μουντιάλ, τρία Euro, μα καθημερινά ανασύρουμε αναμνήσεις που μένουν καλά χωμένες στη σωστή θέση του μυαλού μας, αυτή που λατρεύει το ποδόσφαιρο, παθιάζεται μαζί του. Από το 2008 κι έπειτα λατρεύουμε να γράφουμε για μπάλα εκτός συνόρων, από την Ιταλία και την Αγγλία μέχρι τη Ζάμπια και την Αργεντινή. Και κάθε φορά, λοιπόν, που νιώθουμε νοσταλγία για τα περασμένα, κλικάρουμε Gazzetta.gr για να ταξιδέψουμε σε ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού...