Αυτοί που λατρεύουν... να μισιούνται

Αυτοί που λατρεύουν... να μισιούνται

bet365

Η «μονομαχία» Πικέ-Ρεάλ Μαδρίτης δεν έχει τελειωμό και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος παρουσιάζει κόντρες που έχουν μείνει στην ιστορία μεταξύ ποδοσφαιριστών.

Η συνήθεια που έγινε λατρεία. Κάπως έτσι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το... μίσος του Ζεράρ Πικέ απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης. Σε κάθε ευκαιρία, ο Καταλανός αμυντικός βρίσκει τον τρόπο να «πικάρει» την αιώνια αντίπαλο της Μπαρτσελόνα, κυρίως μέσω του Twitter. «Θέλω πάντα να χάνει η Ρεάλ», «στον αγώνα Γιουβέντους-Ρεάλ φορούσα μία φανέλα του Μπουφόν», «οι Μαδριλένοι μπορούν να πάνε να γαμ...» είναι μερικά από τα σχόλια του Πικέ εναντίον των Μαδριλένων. Κάποια εξ’ αυτών, μάλιστα, έχουν δημιουργήσει και ένταση στις τάξεις της εθνικής Ισπανίας. Αυτή τη φορά, ο Πικέ δεν άφησε ασχολίαστα τα λόγια του Άλβαρο Αρμπελόα. Τον οποίον, βέβαια, είχε «στολίσει» και παλαιότερα, λέγοντας πως είναι... κώνος. Κόντρες σαν αυτή του Πικέ με... ολόκληρη την Ρεάλ Μαδρίτης είναι σπάνιες, όμως συχνό φαινόμενο αποτελούν οι κόντρες μεταξύ ποδοσφαιριστών. Όχι μόνο για αγωνιστικούς λόγους.

Ρόι Κιν – Πατρίκ Βιεϊρά
Τα ντέρμπι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Άρσεναλ στα τέλη της δεκαετίας του ’90 και στις αρχές του 2000 είχαν το «αλατοπίπερο» της κόντρας Κιν-Βιεϊρά. Η ομοιότητα των δύο ποδοσφαιριστών στον τρόπο παιχνιδιού ήταν τέτοια που θα ήταν σχεδόν αδύνατο να μην «κοκορομαχούν» κάθε φορά στο χώρο του κέντρου. Μόνο που η κόντρα τους είχε επεκταθεί από τα κλασικά σκληρά μαρκαρίσματα, σε μονομαχίες ακόμη και μέσα στη φυσούνα των αποδυτηρίων.

Ζινεντίν Ζιντάν – Μάρκο Ματεράτσι
Αν υπάρχει μία στιγμή και μόνο που έχει μείνει στο μυαλό όλων από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006, αυτή δεν είναι άλλη από το χτύπημα του Ζινεντίν Ζιντάν στον Μάρκο Ματεράτσι. Τα mind games του Ιταλού αμυντικού εξόργισαν τον «Ζιζού», ο οποίος απάντησε με μία επική κουτουλιά. Αυτή η κόντρα που δημιουργήθηκε τότε, δεν έσβησε ποτέ, με τον Ζιντάν να λέει αργότερα πως «προτιμώ να πεθάνω, παρά να ζητήσω συγνώμη».

Λουίς Σουάρες – Πατρίς Εβρά
Η κόντρα τους ξεκίνησε το 2011, όταν σε ένα παιχνίδι ανάμεσα σε Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Ουρουγουανός επιθετικός έκανε ρατσιστική επίθεση στον αμυντικό των «μπέμπηδων», με αποτέλεσμα να τιμωρηθεί από την αγγλική ομοσπονδία. Την επόμενη σεζόν, πριν την έναρξη του μεταξύ τους παιχνιδιού στο Ολντ Τράφορντ, ο Σουάρες δεν έδωσε το χέρι στον αντίπαλό του, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης χειραψίας των ποδοσφαιριστών. Ο Εβρά έγινε έξαλλος, η κόντρα ήταν φανερή μέσα στο γήπεδο και στο τέλος του αγώνα ο Γάλλος πανηγύρισε επιδεικτικά μπροστά από τον παίκτη της Λίβερπουλ.

Τζον Τέρι – Άντον Φέρνιναντ
Μία ακόμη κόντρα που ξεκίνησε, έπειτα από μία ρατσιστική επίθεση. «Ένοχος», όπως αποφάνθηκε μήνες αργότερα οι αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία ήταν ο Τζον Τέρι, ο οποίος στον αγώνα της Τσέλσι με την ΚΠΡ το 2012 είχε φραστικό επεισόδιο με τον Άντον Φέρντιναντ. Μήνες αργότερα οι δυο τους ξανασυναντήθηκαν για την αγγλική Πρέμιερ Λιγκ, με τον άσο της ΚΠΡ να αρνείται να δώσει το χέρι του στον αρχηγό της Τσέλσι.

Τζον Τέρι – Γουέιν Μπριτζ
Και πάλι στη λίστα ο αρχηγός της Τσέλσι, αυτή τη φορά εξαιτίας... μιας γυναίκας. Οι δυο τους ήταν φίλοι και συμπαίκτες σε Τσέλσι και εθνική Αγγλίας, μέχρι που μπήκε ανάμεσά τους η Βανέσα Περονσέλ. Η εν λόγω κυρία είχε δεσμό με τον Γουέιν Μπριτζ, όμως αποκαλύφθηκε πως για ένα διάστημα είχε συνάψει ταυτόχρονα ερωτική σχέση με τον Τζον Τέρι. Το αποτέλεσμα αυτού του σκανδάλου ήταν οι δύο ποδοσφαιριστές να τα «σπάσουν» και στην πρώτη συνάντησή τους ως αντίπαλοι (ο Μπριτζ είχε πάει στην Μάντσεστερ Σίτι) να μη δώσουν τα χέρια στην καθιερωμένη χειραψία των παικτών πριν τον αγώνα. Κάτι που συνεχίστηκε και αργότερα όμως...

Μάουρο Ικάρντι – Μάξι Λόπες
Μία ακόμη φιλία που χάλασε, λόγω μιας γυναίκας. Ο Μάξι Λόπες ήταν παντρεμένος με την Γουάντα Νάρα, η οποία όμως ταυτόχρονα είχε ερωτική σχέση με τον τότε συμπαίκτη του συζύγου της στην Σαμπντόρια, Μάουρο Ικάρντι. Όταν έγινε γνωστό όλο αυτό, Μάξι Λόπες και Γουάντα Νάρα χώρισαν, με την «πέτρα του σκανδάλου» να παντρεύεται αργότερα τον Ικάρντι. Την πρώτη φορά που οι δύο ποδοσφαιριστές συναντήθηκαν μετά ως αντίπαλοι, ο ιταλικός τύπος χαρακτήρισε το παιχνίδι Σαμπντόρια-Ίντερ ως «το ντέρμπι της Γουάντα». Φυσικά, ποτέ δεν ξαναμίλησαν και κάθε φορά που αναμετρώνται δε δίνει ΠΟΤΕ ο ένας το χέρι του στον άλλον.

 

Τελευταία Νέα