Kέιν, ο top-killer της Τότεναμ

Kέιν, ο top-killer της Τότεναμ

Kέιν, ο top-killer της Τότεναμ

bet365

Ο Γιώργος Κοντογεώργης γράφει για τον Χάρι Κέιν, τον παίκτη με τα περισσότερα γκολ για την Τότεναμ επί εποχής Premier League.

Ακόμα και αν κάποιος βρεθεί να κατηγορήσει την Τότεναμ για το ότι έχασε/χάνει το πρωτάθλημα από την Λέστερ, δεν θα μπορεί να υποστηρίξει ότι αυτό συμβαίνει εξαιτίας της προβληματικής επίθεσης. Σε μία απίστευτη πορεία που δεν γίνεται παραμυθένια από πραγματικό θαύμα, οι Spurs έχουν την τύχη να διαθέτουν έναν από τους καλύτερους επιθετικούς αυτή τη στιγμή στην Premier League. Στην πράξη, αφού ο Χάρι Κέιν, με αυτό κόντρα στην Λίβερπουλ στο Anfield έφτασε τα 22 στο φετινό πρωτάθλημα και αφού η ομάδα του -φαίνεται πως- δεν θα κατακτήσει τον τίτλο, ο ίδιος πιθανότατα θα διαδεχθεί τον Κουν Αγουέρο στη λίστα με τους πρώτους σκόρερ της κορυφαίας κατηγορίας στο Νησί. Με την επίδοσή του αυτή, ο 22χρονος Αγγλος έγραψε το όνομά του στα βιβλία της ιστορίας της Τότεναμ...

Ο παίκτης που στο πρόσφατο παρελθόν αγωνίστηκε ως δανεικός σε Νόριτς και Λέστερ, είχε 21 γκολ πριν το ματς με την Λίβερπουλ, αριθμός ο οποίος τον έβαζε σε 'ισοβαθμία' στην κορυφή των παικτών-σκόρερ της Τότεναμ σε μια σεζόν στην Premier League. Στο Anfield ο Κέιν άφησε πίσω τον Λόβρεν και νίκησε τον Μινιολέ για το 1-1 αφήνοντας για πάντα πίσω τους Γκάρεθ Μπέιλ, Γιούργκεν Κλίνσμαν. «Φυσικά και είναι εξαιρετικό και κάτι για το οποίο είμαι περήφανος» είπε για το γκολ με το οποίο έγραψε ιστορία. «Οταν είσαι επιθετικός θέλεις να βάζεις γκολ σε κάθε αγώνα που παίζεις. Είναι καλό το ότι έβαλα έναν ακόμα, όμως θα ήταν ακόμα καλύτερα αν παίρναμε τους τρεις βαθμούς».

Πλέον έχει περισσότερα γκολ σε μία σεζόν στην Premier League από τον Μπέιλ που σταμάτησε στα 21 το 2012-13 και από τον Κλίνσμαν που έφτασε στον ίδιο αριθμό το 1994-95. Σε παρόμοιο επίπεδο είχαν φτάσει επίσης Τέντι Σέριγχαμ (20 το 1992-93) και Ζερμέν Ντεφόε (19 το 2008-09), όμως ο Κέιν ξεπέρασε ακόμα και τον εαυτό του. Κυριολεκτικά, αφού πέρυσι το παιχνίδι του εκτινάχθηκε ύστερα από την έλευση του Μαουρίσιο Ποκετίνο και φέτος παρότι δεν ξεκίνησε ζεστά τη σεζόν, έφτασε στο σημείο να σπάσει το ρεκόρ 6 αγωνιστικές πριν το τέλος.

Αυτό σημαίνει ότι έχει χρόνο να για να πιάσει το ρεκόρ του ανθρώπου που κυνηγά, ο οποίος δεν είναι άλλος από τον σημερινό παρουσιαστή της εκπομπής 'Match of the day', Γκάρι Λίνεκερ. Ο Αγγλος επιθετικός είναι ο τελευταίος που έκανε κάτι ανάλογο με τον Κέιν, μόνο που εκείνος είχε φτάσει στα 28 τη σεζόν 1991-92 και ο νυν άσος των Λονδρέζων έχει σαφώς δύσκολο έργο.

Ο Κέιν έχει αλλάξει επίπεδο τα τελευταία δύο χρόνια. Εχει γίνει κίνδυνος-θάνατος για τις αντίπαλες άμυνες και έχει δείξει ότι μπορεί να σκοράρει με κάθε τρόπο. Μέσα στο 2016 έχει πετύχει 10 γκολ, επίδοση που έχει επίσης μόνο ο Κουν Αγουέρο της Μάντσεστερ Σίτι, και βοηθάει σταθερά την Τότεναμ να βάζει στο σακούλι της βαθμούς από losing positions, όπως έγινε με την Λίβερπουλ αλλά και σε πολλά άλλα ματς της φετινής Premier League.

Σαν γνήσιος ηγέτης, ο Αγγλος εκτός από πολλά, έχει βάλει και κρίσιμα γκολ σε αυτή την πορεία πρωταθλητισμού των Spurs. Του γκολ σε βάρος των Reds έχουν προηγηθεί φέτος αυτά με Μάντσεστερ Σίτι εντός (4-1) και εκτός έδρας (1-2), με την Αρσεναλ στο Emirates (1-1) στο White Hart Lane (2-2) αλλά και με Γουέστ Χαμ εντός (4-1) και Σαουθάμπτον εκτός (0-2). Κοινός παρονομαστής, ότι κάθε φορά που σκοράρει, η ομάδα του Ποκετίνο δεν χάνει.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Κοντογεώργης
Γιώργος Κοντογεώργης