Κόντρα στις παραδόσεις

Gazzetta team
Κόντρα στις παραδόσεις

bet365

Το FourFourTwo του Gazzetta γράφει για τον Ζινεντίν Ζιντάν ο οποίος καλείται να δώσει ψυχολογική ώθηση στην Ρεάλ και να σπάσει παραδόσεις.

Η σεζόν 2011-12 ήταν εκείνη των ρεκόρ για την Ρεάλ Μαδρίτης που με Ρονάλντο-Μπενζεμά-Ιγουαΐν έβαλε 121 γκολ στο πρωτάθλημα και έγινε η πρώτη ομάδα που φτάνει τους 100 βαθμούς. Μέχρι σήμερα, είναι η τελευταία που κατέκτησε τον τίτλο στην La Liga και πέρα από τους αριθμούς που έγραψαν ιστορία, τον είχε σφραγίσει με νίκη στο Camp Nou. Σε εκείνο το ματς αν η Μπαρτσελόνα επικρατούσε θα μείωνε στο -1 όμως ο Κριστιάνο Ρονάλντο σκόραρε μετά την πάσα του Οζίλ και καθησύχασε τους Madridistas για το ότι το πάρτι στις Θιβέλες δεν θα χαλάσει. Ο CR7 υπέγραψε τον θρίαμβο και έδειξε... calma και από τότε που ο Ζοσέ Μουρινιο αποχώρησε από το Santiago Bernabeu, οι Blancos δεν έχουν καταφέρει να νικήσουν ξανά στην έδρα της Μπαρτσελόνα. Με τον Special One είναι και η τελευταία της Ρεάλ γενικά στο Camp Nou, η οποία ήρθε την περίοδο 2012-13 στο Copa del Rey με 1-3.

Τέσσερα χρόνια αργότερα, ο Ζινεντίν Ζιντάν, είναι ο άνθρωπος που έχει σειρά να προσπαθήσει να σπάσει το άσχημο σερί και η αλήθεια είναι ότι πρέπει να το κάνει κόντρα σε μία Μπαρτσελόνα που διαθέτει μία επιθετική γραμμή που είναι από τις πιο τροματικές όλων των εποχών. Αν ο Γάλλος τεχνικός μπορέσει να κάνει αυτό που, βάσει των δεδομένων, μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο, θα μειώσει τη διαφορά από το Νο1 της La Liga στο -7, όμως δεν είναι αυτό το πιο σημαντικό. Με 7 αγωνιστικές να απομένουν στη συνέχεια, ειδικά σε ένα πρωτάθλημα σαν το ισπανικό που ελάχιστες ομάδες μπορούν να κόψουν βαθμούς από τους μεγάλους, η Μπάρτσα δεν απειλείται.

Για την Ρεάλ το κέρδος δεν θα είναι ότι θα πλησιάσει τους Μπλαουγκράνα και θα χτυπήσει τον τίτλο της πρωταθλήτριας αλλά η ώθηση που θα πάρουν όλοι ενόψει των αγώνων με την Βόλφσμπουργκ. Το Champions League είναι εδώ και καιρό ο μοναδικός τίτλος που διεκδικεί η Ρεάλ και φυσικά είναι ικανός να σώσει μία χρονιά που έχει διαλυθεί πριν φτάσουμε καν στα μέσα της.

Πέρα όμως από τα ψυχολογική οφέλη που θα φέρει μια πιθανή νίκη, θα είναι κάτι μεγάλο για τον Ζιζού. Αυτό γιατί αυτή τη στιγμή η Μπαρτσελόνα είναι αήττητη σε 39 διαδοχικούς αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις και θα είναι πολύ σημαντικό για τον Γάλλο, που ανέλαβε πριν τρεις μήνες, να είναι εκείνος που θα της σπάσει το εκπληκτικό σερί και μάλιστα μέσα στην έδρα της.

Ο Ζιντάν καλείται να σπάσει μια ακόμα αρνητική παράδοση που έχει να κάνει με τους προπονητές που πάνε για πρώτη φορά στο Camp Nou αφού από τη σεζόν 2008-09 μέχρι σήμερα, όσοι βρέθηκαν στον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης, όταν επισκέφτηκαν για πρώτη φορά την έδρα της Μπαρτσελόνα, ηττήθηκαν.

Τελευταίος που κράτησε όρθιους τους Merengues ήταν ο Μπερντ Σούστερ το 2007-08, όταν η Ρεάλ είχε νικήσει 0-1 χάρη στο γκολ του Ζούλιο Μπαπτίστα, ενώ υπάρχει και κάτι ακόμα που χαλάει το πρεστίζ των Μαδριλένων όσο πιο κοντά στο σήμερα βρισκόμαστε αφού στα τελευταία 11 παιχνίδια με Μπαρτσελόνα-Ατλέτικο, η Ρεάλ έχει πετύχει μόλις μία νίκη…

 

Τελευταία Νέα