Επαιξαν κι... αυτοί σε Clasico!

Gazzetta team
Επαιξαν κι... αυτοί σε Clasico!

bet365

Δεν είναι μόνο ο Ζιντάν, ο Ροναλντίνιο, ο Ρονάλντο και ο Ρομάριο που έπαιξαν σε Clasico! Yπάρχει και μια ενδεκάδα που τα... κατάφερε να αγωνιστεί στο ντέρμπι των ντέρμπι. Υπάρχει ελπίδα!

Είναι το μεγαλύτερο ντέρμπι στον Πλανήτη, είναι το πιο ακριβό ραντεβού, οι καλύτεροι θα μπουν απόψε στον αγωνιστικό χώρο του Καμπ Νου, όπου θα κάνουν τα πάντα για να αποδείξουν ποιος είναι το αφεντικό! Ποιοι έχουν αγωνιστεί σε αυτό το ματς; Ζιντάν, Φίγκο, Ρομάριο, Κάρλος, Ροναλντίνιο, Ρονάλντο, Στόιτσκοφ, Ραούλ, Ζαμοράνο, Κακά. Την τελευταία 15ετία οι αριθμοί προκαλούν σοκ, Μπάρτσα και Ρεάλ έχουν δώσει δεκάδες εκατομμύρια για να φτιάξουν... γαλαξιακή ομάδα, όμως είχαν και επιλογές που μετάνιωσαν πικρά! Υπάρχουν 11 παίκτες που... κατάφεραν να παίξουν Clasico, κάτι που δεν πίστευαν ούτε οι ίδιοι!

Κάτω από τα γκολπόστ ο... Ντιτρουέλ. Ο Γάλλος γκολκίπερ που αποκτήθηκε από τη Θέλτα δεν μπόρεσε ποτέ να πείσει με τις ικανότητές του και ακόμα και τώρα αναρωτιούνται πως αυτός ο ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε στη Μπαρτσελόνα. Στη διετία 2000-02 έπαιξε μόλις 21 ματς και δέχθηκε... 25 γκολ! Ο Γάλλος όμως αποχώρησε και υπερηφανευόταν πως στο Clasico της σεζόν 2000-01 είχε κρατήσει την εστία του ανέπαφη, με τη Μπαρτσελόνα να κερδίζει 2-0!

Στα δεξιά της άμυνας ο Οσκαρ Μινάμπρες! Ο Ισπανός κατάφερε να ξεχωρίσει μέσα από τις ακαδημίες της Ρεάλ, ωστόσο στην πενταετία 2002-07 πρόλαβε να παίξει μόλις 37 ματς. Δεν ήταν και ο... χειρότερος αμυντικός, σίγουρα όμως ήταν άτυχος, αφού οι τραυματισμοί τον εμπόδισαν να ανέβει επίπεδο. Εφυγε το 2007 για τη Χέρκουλες.

Ακόμα ένας Γάλλος για τη Μπαρτσελόνα, αυτή τη φορά στο κέντρο της άμυνας! Ο Φιλίπ Κριστανβάλ είχε τρελάνει κόσμο με τις εμφανίσεις του στη Μονακό, όμως άλλο Πριγκιπάτο και άλλο Καμπ Νου. Με τους Καταλανούς έπαιξε σε 47 ματς στα δυο χρόνια παρουσίας τους. Το... τρελό της υπόθεσης είναι πως έπαιξε σε τρία ντέρμπι, ενώ στα δυο ξεκίνησε ως βασικός. Με αυτό το βιογραφικό εξασφάλισε μεταγραφές σε Μαρσέιγ και Φούλαμ!

Δίπλα του στην άμυνα ο Αλβάρο Μεχία, ναι, ο Ισπανός που τίμησε και το ελληνικό πρωτάθλημα ως παίκτης του Εργοτέλη! Ακόμα ένα προϊόν των Ακαδημιών της Ρεάλ Μαδρίτης που όμως δεν μπορούσε να μείνει στο Μπερναμπέου. Εξι χρόνια προσπαθούσε να εξασφαλίσει μια θέση βασικού, δίχως όμως αποτέλεσμα. Ναι, τα κατάφερε και έπαιξε σε ένα ντέρμπι. Από το Κατάρ θα δει την αποψινή αναμέτρηση!

Στα αριστερά της άμυνας ακόμα ένας γνώριμός μας, ο Μιγκέλ Τόρες! Βγήκε από τις Ακαδημίες της Ρεάλ, έπαιξε σε 70 παιχνίδια την τριετία 2006-09, αν και οι περισσότεροι απορούσαν γιατί συνέβαινε αυτό... Αγωνίστηκε σε δυο Clasico, πριν φύγει για τη Χετάφε κι έπειτα για τον Ολυμπιακό!

Αμυντικό χαφ που αποθεώνεται από τους φίλους του... ΠΑΟΚ! Ναι, ο Πάμπλο Γκαρσία, ο Ουρουγουανός που δεν μπόρεσε να στεριώσει στην Ισπανία, αλλά λατρεύτηκε τόσο στην Ελλάδα! Στην Οσασούνα τα πήγε περίφημα, αλλά δεν ήταν παίκτης για τη Βασίλισσα! Αγωνίστηκε σε 26 ματς και αντίκρισε κάρτα τις μισές. Ηταν η εποχή που η Ρεάλ μάταια προσπαθούσε να βρει αμυντικό χαφ που θα έκανε τη διαφορά.

Ναι, ο Φάμπιο Ρόσεμπακ μπορεί να υπερηφανεύεται πως στην καριέρα του αντιμετώπισε τον Ζινεντίν Ζιντάν! Ο Βραζιλιάνος δεν ήταν κακός, αλλά ούτε και ο παίκτης που θα έσπρωχνε τη Μπαρτσελόνα στους τίτλους. Αγωνίστηκε με τους Καταλανούς 65 φορές, σκόραρε τρία τέρματα, ενώ έχει και τέσσερις συμμετοχές σε Clasico!

Στα δεξιά λέμε να βάλουμε τον Παλάνκα, ναι, τον Μιγκέλ Παλάνκα! Τον θυμάστε; Μπα... Επαιξε σε τρία ματς με τη φανέλα της Βασίλισσας κι ένα από αυτά ήταν Clasico! Oχι, δεν ξεκίνησε, απλά αντικατέστησε τον τραυματία Σνάιντερ. Ακούμπησε ελάχιστα και η Ρεάλ ηττήθηκε 2-0 από τα γκολ των Μέσι, Ετό! Στα αριστερά ο Ντρέντε, ναι, ο Ολλανδός που έκανε τρελά πράγματα με τη Φέγενορντ. Η Ρεάλ τον απέκτησε αμέσως, αλλά έπεσε έξω... Ο Ντρέντε δεν έπεισε ποτέ τους φιλάθλους της Βασίλισσας, η κριτική ήταν σκληρό και ο σκληρός Ολλανδός λύγισε. Εχει αναμνήσεις από ένα Clasico! Κάπου στα Εμιράτα βρίσκεται τη δεδομένη στιγμή!

Εφτασε η ώρα για τα Κανόνια! Ο Αλφόνσο Πέρες ο φορ που φόρεσε τις φανέλες και των δυο ομάδων! Στη Μαδρίτη σε μια τετραετία έπαιξε 13 ματς, όμως σκόραρε 6 φορές! Δεν ήταν κακός, αλλά υπήρχαν καλύτεροι! Στη Μπέτις έκανε όνομα και η Μπαρτσελόνα πίστεψε πως έκανε την τύχη της. Λάθος... Σε 29 ματς σκόραρε 2 φορές. Εχει αρκετές μνήμες από Clasico, καθώς σε επτά συμμετοχές είχε δυο γκολ! Δίπλα του ο Μάξι Λόπες! Καλύτερο ξεκίνημα δεν μπορούσε να φανταστεί, αφού σκόραρε με το... καλημέρα σε ματς κόντρα στην Τσέλσι!

Ωστόσο, δεν απογειώθηκε ποτέ στη Βαρκελώνη, ενώ στο μοναδικό Clasico είδε την ομάδα να χάνει 4-2 στο Μπερναμπέου! Αλλαγές; Υπάρχουν... Ο Αντεμπαγιόρ που πέρασε, αλλά δεν ακούμπησε από τη Ρεάλ, ο Γκρανέρο που απέτυχε και στην ΚΠΡ, ο Πίντο που σε επτά σεζόν στη Μπάρτσα έπαιξε μόλις 34 ματς πρωταθλήματος, ο Αντόνιο Νούνιες, ο Χαβιέρ Πορτίγιο, ο Γεφρέν που σκόραρε και σε Clasico!

 

Τελευταία Νέα