Που κατέληξαν τα ταλέντα της Μαδρίτης;

Που κατέληξαν τα ταλέντα της Μαδρίτης;

Gazzetta team
Που κατέληξαν τα ταλέντα της Μαδρίτης;

bet365

Ο Μπόρχα Μαγιοράλ είναι το τελευταίο ταλέντο της Ρεάλ Μαδρίτης που χαρακτηρίστηκε «νέος Ραούλ» και ο Kiyan Sobhani θυμόταν τους υπόλοιπους που αναμενόταν να κάνουν μεγάλα πράγματα στο Σαντιάγο Μπερναμπέου αυτόν τον αιώνα.

1. Χαβιέ Πορτίγιο (2002-06)

Η περίπτωση του Πορτίγιο εξηγεί απόλυτα γιατί οι οπαδοί πρέπει να κρατούν χαμηλά τις απαιτήσεις τους για τον Μπόρχα Μαγιοράλ. Αφού έσπασε το ρεκόρ του Ραούλ με 150 γκολ στις μικρές ομάδες, ο Ισπανός επιθετικός μπήκε στην πρώτη ομάδα με την ελπίδα να κοντράρει Φερνάντο Μοριέντες, Ρονάλντο και Ραούλ Ένα γκολ από τα 35 μέτρα απέναντι στον Παναθηναϊκό για το Champions League ανέβασε τα επίπεδα του ενθουσιασμού.

Την επόμενη σεζόν, το 2002/03, Ο Πορτίγιο έκανε ντεμπούτο στη La Liga και σύντομα άνοιξε λογαριασμό. Το πιο αξιοσημείωτο γκολ του ήταν ένα υπέροχο τελείωμα με τη Βάλένθια, ενώ το τέρμα της ισοφάρισης στο 92' απέναντι στη Μπορούσια Ντόρτμουντ έσωσε τη Ρεάλ Μαδρίτης από τον αποκλεισμό στη δεύτερη φάση των ομίλων του Champions League.

2003 February 25 Borussia Dortmund Germany 1 Real Madrid Spain 1 Champions League

Στο σημείο εκείνος, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι η επιτυχία του Πορτίγιο θα τελείωνε τόσο σύντομα. Έβαλε 9 γκολ σε 35 εμφανίσεις δανεικός στη Φιορεντίνα και την Κλαμπ Μπριζ από το 2004 μέχρι το 2006 και όταν η χρονιά στο Βέλγιο τελείωσε και εκείνος ήθελε να επιστρέψει, η Ρεάλ Μαδρίτης δεν τον χρειαζόταν. Με τον Ροουντ Φαν Νίστελροϊ, τον Ραούλ, τον Κασάνο και τον Ρονάλντο μπροστά του, η καριέρα του Πορτίγιο άρχισε να φθίνει άμεσα.

Μια μόνιμη μετακίνηση στην Χιμνάστικ έφερε 11 γκολ και υποβιβασμό, πριν η πορεία του στην Οσασούνα ολοκληρωθεί με τρία σουτ σε δύο σεζόν. Ο Πορτίγιο περιπλανήθηκε μεταξύ των δύο πρώτων κατηγοριών στα τελευταία του πέντε χρόνια ως επαγγελματίας, χωρίς ποτέ να καταφέρει να εκπληρώσει τις προσδοκίες που είχαν οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης. Σταμάτησε το 2015 σε ηλικία 34 ετών.

2) Φρανθίθκο Παβόν (2001-07)

Το όνομα του κεντρικού αμυντικού θα μείνει για πάντα στην ιστορία λόγω της πολιτικής των «Ζιντάνες και Παβόνες», με βάση την οποία η Ρεάλ Μαδρίτης προσπάθησε να συνδυάσει τις μεταγραφές των Γκαλάκτικος με την προώθηση παικτών από το σύστημα υποδομής της. Ενώ ο Παβόν ήταν γεμάτος ελπίδα ως νεαρός, το όνομά του τώρα χρησιμοποιείται ως παρατσούκλι για αμυντικούς χαμηλών απολαβών, που απλά γεμίζουν χώρο στο ρόστερ και βοηθούν στην ισορροπία των λογιστικών βιβλίων.

Ο Παβόν ήταν στην πραγματικότητα μια μεγάλη ελπίδα στο ξεκίνημα της καριέρας του στη Μαδρίτη. Το εντυπωσιακό του ντεμπούτο απέναντι στη Μπιλμπάο το 2001 του έφερε αρκετούς θαυμαστές. Ωστόσο γρήγορα η λάμψη έσβησε και σύντομα φάνηκε ότι δεν είχε όσα χρειαζόταν για να βρει θέση στην ομάδα που κατέκτησε το Champions League.

Χάρη στον Βιθέντε ντελ Μπόσκε, ο οποίος είχε το δύσκολο έργο του να βρει ισορροπία σε μια ομάδα με πολύ μεγαλύτερη δύναμη μπροστά από ότι στην άμυνα, η Ρεάλ Μαδρίτης κατάφερνε να κρύψει την αδυναμία του κεντρικού διδύμου Ιέρο-Παβόν, χρησιμοποιώντας τον Ιβάν Ελγέρα ως sweeper και τον Κλοντ Μακελελέ ως καταστροφέα στο κέντρο. Πνίγοντας τον αντίπαλο με την κατοχή, η Ρεάλ Μαδρίτης κατάφερνε να προστατέψει τον νεαρό και να τον κάνει να δείχνει καλύτερο από ότι πραγματικά είναι.

Μετά από τρεις σεζόν, έχοντας αποκτήσει ρόλο κομπάρσου, ο Παβόν το 2007 μάζεψε τις βαλίτσες του για τη Σαραγόσα στη δεύτερη κατηγορία. Επέστρεψε στη La Liga αμέσως, αφού οι βόρειοι κέρδιζαν την άνοδο, αλλά αμέσως φάνηκε ότι δεν είναι για το υψηλότερο επίπεδο. Τελείωσε την καριέρα του στην Αρλ-Αβινιόν στη Ligue 2 της Γαλλίας, παίζοντας 26 φορές πριν κρεμάσει τα παπούτσια του το 2011.

3. Αλβάρο Μοράτα (2010-14)

Σε αντίθεση με τον Παβόν και τον Πορτίγιο, ο Μοράτα έχει επιτυχία αφού έφυγε από τους Ισπανούς. Ο 23χρονος κατέκτησε νταμπλ με την Γιουβέντους πέρυσι, ενώ έφτασε και στον τελικό του Champions League αποκλείοντας την πρώην ομάδα του στα ημιτελικά.

Ενώ ο Μοράτα έκανε το ντεμπούτο του στη Ρεάλ Μαδρίτης το 2010, έκλεψε τις καρδιές του Μπερναμπέου με την εμφάνισή του στο El Clasico τρία χρόνια μετά. Παρότι δεν σκόραρε, έπαιξε με ωριμότητα και αυτοπεποίθηση, δίνοντας μια ασίστ και γενικά δημιουργώντας πολλά προβλήματα για την άμυνα της Μπαρτσελόνα.

Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν μπορούσε ωστόσο να του εξασφαλίσει θέση βασικού, ωστόσο, οπότε ο Ισπανός διεθνής έφυγε για τη Γιούβε το 2014. Ο Μοράτα επέστρεψε για να πληγώσει τους Blancos με δύο γκολ απέναντί τους στο προαναφερθέν ευρωπαϊκό ματς, επαναφέροντας τις μνήμες του Φερνάντο Μοριέντες που απέκλεισε τους Μαδριλένους το 2004.

Real Madrid 1 1 Juventus Goles 13/05/2015

Υπάρχει πάντως η πιθανότητα να επιστρέψει στην πρώην ομάδα του, η οποία διατηρεί οψιόν επαναγοράς.

4. Ρούμπεν Ντε λα Ρεδ (2004-07, 2008-10)

Η περίπτωση του Ντε λα Ρεδ είναι στενάχωρη, ωστόσο αξίζει να αναφερθεί. Μεγάλο ταλέντο, με υψηλό ποδοσφαιρικό IQ, βγήκε από τις ακαδημίες της Ρεάλ Μαδρίτης με την ελπίδα να λύσει το πρόβλημα της ομάδας στα αμυντικά χαφ. Και ίσως τα κατάφερνε, αν δεν υπήρχαν τα προβλήματα υγείας.

Το πρώτο του γκολ απέναντι στη Βαλένθια ήταν εκκωφαντικό και εντυπωσίασε στις περισσότερες από τις 16 εμφανίσεις του ανάμεσα στο 2004 και το 2007. Ωστόσο ένα καρδιακό θέμα τον οδήγησε στο να σταματήσει το ποδόσφαιρο στα 25 του, δύο χρόνια αφού οδηγήθηκε στο νοσοκομείο μετά την κατάρρευσή του με την Ρεάλ Ουνιόν στο Copa del Rey. Παρέμεινε στο ποδόσφαιρο, ωστόσο και τώρα είναι προπονητής στη δεύτερη ομάδα της Χετάφε.


Επίσης και αυτοί...

Ο Εστέμπαν Καμπιάσο, ο Αλβάρο Νεγρέδο, ο Χουάν Μάτα, ο Ρομπέρτο Σολδάδο, ο Ντιέγο Λόπεθ, ο Σαμουέλ Ετό: Η ποσότητα του ταλέντου που δημιουργήθηκε στη La Fabrica και στη συνέχεια απομακρύνθηκε είναι τεράστια.

Η ομάδα της Μαδρίτης θα έχει σίγουρα μετανιώσει που άφησε κάποιους από αυτούς να φύγουν. Για άλλους όχι. Ανεξάρτητα από αυτό, υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις που λειτουργούν ως υπενθύμιση για τους οπαδούς προκειμένου να μην ενθουσιάζονται υπερβολικά με τον Μπόρχα Μαγιοράλ...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα