Η Μπενφίκα στέλνει... τελικό την Μπάγερν

Η Μπενφίκα στέλνει... τελικό την Μπάγερν

bet365

Οι Βαυαροί υποδέχονται τους «αετούς» της Λισαβόνας στον πρώτο προημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος κάνει αναδρομή σε μία εντυπωσιακή συγκυρία, κάθε φορά που οι δύο ομάδες αναμετρώνται στα ευρωπαϊκά κύπελλα.

Πρόκειται για ένα ζευγάρι με ξεκάθαρο φαβορί και αουτσάιντερ. Η Μπενφίκα ήταν από τις πιο άτυχες ομάδες στην κλήρωση των προημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ, την ώρα που στην Μπάγερν υποδέχθηκαν μάλλον με... ανακούφιση (μετά το θρίλερ με την Γιουβέντους στους 16) την αντίπαλό τους. Εκτός από τη διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων, οι Βαυαροί έχουν και την παράδοση με το μέρος τους, αφού σε έξι συνολικά αναμετρήσεις με τους Πορτογάλους μετρούν τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες. Και φυσικά έχουν 3/3 προκρίσεις.

Αυτό από μόνο του ίσως να μην προξενούσε τόσο μεγάλη εντύπωση, αν δε συνέβαινε το εξής. Κάθε φορά που η Μπάγερν συναντά την Μπενφίκα στα ευρωπαϊκά κύπελλα, φτάνει τουλάχιστον μέχρι τον τελικό της συγκεκριμένης διοργάνωσης. Στις δύο από τις τρεις περιπτώσεις, μάλιστα, κατέκτησε και το τρόπαιο. Για όσους, λοιπόν, φίλους της γερμανικής ομάδας πιστεύουν στις παραδόσεις και στις συμπτώσεις, τότε μάλλον θα πρέπει από τώρα να κλείσουν εισιτήρια για... Μιλάνο, όπου διεξάγεται ο φετινός τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ. Το FourFourTwo του gazzetta.gr γυρίζει το χρόνο πίσω και θυμίζει τι έγινε στις αναμετρήσεις της Μπάγερν με την Μπενφίκα, αλλά και τι έκαναν μετά οι Βαυαροί στον τελικό.

Κύπελλο Πρωταθλητριών 1975-76
Μετά από δύο συνεχόμενες κατακτήσεις του κυπέλλου πρωταθλητριών, η Μπάγερν πήγαινε... τρένο για μία ακόμη. Στα προημιτελικά αντιμετώπισε για πρώτη φορά στην ιστορία της την Μπενφίκα. Μετά τη λευκή ισοπαλία στο πρώτο παιχνίδι, οι Βαυαροί ήταν ισοπεδωτικοί στον επαναληπτικό του Μονάχου. Τελικό αποτέλεσμα 5-1 (Ντουρνμπεργκερ 2, Μίλερ 2, Ρουμενίγκε) και πρόκριση στα ημιτελικά. Εκεί, η Μπάγερν απέκλεισε την Ρεάλ Μαδρίτης και έφτασε στον τελικό, όπου νίκησε με 1-0 την Σεντ Ετιέν στην Γλασκώβη, χάρις σε ένα γκολ του Ροτ και κατέκτησε για τρίτη διαδοχική σεζόν το τρόπαιο.

(Το γκολ στο 0:13 του βίντεο)

Κύπελλο Πρωταθλητριών 1981-82
Μετά από σχεδόν έξι χρόνια Μπάγερν και Μπενφίκα συναντήθηκαν ξανά στα πλαίσια του κυπέλλου πρωταθλητριών, αυτή τη φορά για το δεύτερο γύρο της διοργάνωσης. Το πρώτο παιχνίδι στη Λισαβόνα έληξε χωρίς σκορ (όπως και το ’75-’76) και τα πάντα κρίθηκαν στον επαναληπτικό. Η γερμανική ομάδα πήρε μια εύκολη πρόκριση τελικά, καθώς στο Μόναχο επικράτησε με σκορ 4-1, χάρις σε χατ-τρικ του Χένες και άλλο ένα γκολ από τον Μπράιτνερ. Οι Βαυαροί κατάφεραν να φτάσουν μέχρι τον τελικό, που εκείνη τη χρονιά διεξήχθη στο Ρότερνταμ. Αντίπαλός τους η αγγλική Άστον Βίλα, η οποία με ένα γκολ του Πίτερ Γουίθ ήταν εκείνη που κατέκτησε το τρόπαιο.

Κύπελλο ΟΥΕΦΑ 1995-96
Η τελευταία φορά που αναμετρήθηκαν Μπάγερν και Μπενφίκα δεν ήταν για το κύπελλο πρωταθλητριών (τότε είχε μετατραπεί σε Τσάμπιονς Λιγκ) αλλά για τους «16» του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Ο απόλυτος πρωταγωνιστής και των δύο αγώνων ήταν ο Γιούργκεν Κλίνσμαν. Με «καρέ» τερμάτων στο 4-1 του πρώτου αγώνα στο Μόναχο και με δύο γκολ στο 3-1 της Μπάγερν μέσα στη Λισαβόνα, ο Γερμανός επιθετικός έδωσε μία άνετη πρόκριση στην ομάδα του. Οι Βαυαροί έφτασαν και πάλι στον τελικό, ο οποίος τότε περιελάμβανε δύο αναμετρήσεις. Η Μπάγερν με δύο νίκες (2-0, 3-1) απέναντι στη γαλλική Μπορντό έφτασε εύκολα στην κατάκτηση του τροπαίου.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα