Μπαρτσελόνα - Ζιντάν σημειώσατε... Χ2 (vids)

Μπαρτσελόνα - Ζιντάν σημειώσατε... Χ2 (vids)

bet365

Ο Ζινεντάν Ζιντάν θα αντιμετωπίσει για πρώτη φορά την Μπαρτσελόνα ως προπονητής και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος γυρίζει το χρόνο πίσω και θυμίζει τι έκανε ο Γάλλος κάθε φορά που επισκεπτόταν ως παίκτης το Καμπ Νου.

Όταν ο «Ζιζού» αναλάμβανε την τεχνική ηγεσία της Ρεάλ Μαδρίτης τον περασμένο Ιανουάριο, οι φίλοι της «βασίλισσας» εύχονταν ο Γάλλος να έχει από τον πάγκο έστω τις μισές ικανότητες από αυτές που είχε σαν ποδοσφαιριστής. Και όπως από την πρώτη του σεζόν στο Μπερναμπέου με το νούμερο 5 στην πλάτη οδήγησε τους Μαδριλένους στην κορυφή της Ευρώπης, με εκείνο το ασύλληπτο σουτ στον τελικό της Γλασκώβης απέναντι στην Λεβερκούζεν, έτσι και τώρα προσδοκά κάτι αντίστοιχο από το νέο του πόστο.

Για να φτάσει τότε η Ρεάλ στην κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ πέρασε πρώτα το εμπόδιο της Μπαρτσελόνα στα ημιτελικά, με τον Ζιντάν να είναι ο πρωταγωνιστής. Το ραντεβού των δύο ομάδων στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ δεν αποκλείεται να γίνει και πάλι στα ημιτελικά, όμως προς το παρόν ο Γάλλος τεχνικός έχει να αντιμετωπίσει την Μπαρτσελόνα στο πρωτάθλημα. Μία... ακόμη ευχή των φίλων της «βασίλισσας»; Ο Ζιντάν να διατηρήσει την καλή παράδοση που είχε ως παίκτης μέσα στο Καμπ Νου. Με δύο νίκες, δύο ισοπαλίες και μία ήττα σε πέντε παιχνίδια, μάλλον το σημείο ήταν... Χ2!

Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης 1-1 (16/3/2002)
Πριν πάρει μεταγραφή για τη «βασίλισσα», ο Ζιντάν δεν είχε αγωνιστεί ποτέ του απέναντι στην Μπαρτσελόνα. Την πρώτη φορά που την αντιμετώπισε στο Καμπ Νου, ο Γάλλος άνοιξε και το σκορ στο «κλάσικο». Ένα τέρμα, όμως, του Τσάβι διαμόρφωσε το τελικό 1-1 για την 30η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης 0-2 (23/4/2002)
Λίγες εβδομάδες αργότερα, η «βασίλισσα» ταξίδεψε και πάλι στη Βαρκελώνη για τον πρώτο ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Με απίθανο πλασέ στο 55’ ο Ζιντάν ήταν αυτός που και πάλι άνοιξε το σκορ, πριν ο Μακ Μάναμαν διαμορφώσει το τελικό 2-0 για την Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία και με το 1-1 του επαναληπτικού πέρασε στον τελικό, όπου νίκησε την Λεβερκούζεν (με γκολ του Ζιντάν) και κατέκτησε το τρόπαιο.

Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης 1-2 (6/12/2003)
Η νικηφόρα παράδοση του Ζιντάν μέσα στο Καμπ Νου συνεχίστηκε τη σεζόν 2003-04, στην 15η αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος. Αυτή τη φορά μπορεί να μη σκόραρε, όμως ήταν αυτός που σέρβιρε το 0-1 στον Ρομπέρτο Κάρλος. Ο Ρονάλντο «πλήγωσε» την πρώην ομάδα του στην επανάληψη, πριν ο Κλάιφερτ διαμορφώσει το τελικό 1-2.

Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης 3-0 (20/11/2004)
Η μοναδική φορά που ο Ζιντάν έφυγε με κατεβασμένο το κεφάλι από το Καμπ Νου ήταν τη σεζόν 2004-05. Ήταν για τη 12η αγωνιστική της Primera Division, όπου οι «μπλαουγκράνα» νίκησαν με 3-0 (Ετό, Φαν Μπρονκχορστ, Ροναλντίνιο) και αποσπάστηκαν με επτά βαθμούς από την Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία δεν μπόρεσε ποτέ να καλύψει το χαμένο έδαφος και ο τίτλος κατέληξε στην Βαρκελώνη.

Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης 1-1 (2/4/2006)
Το τελευταίο παιχνίδι του Ζιντάν ως ποδοσφαιριστής στο Καμπ Νου κόντρα στην Μπαρτσελόνα έγινε τη σεζόν 2005-06, που ήταν και η τελευταία στην καριέρα του. Τα δύο γκολ από τους Βραζιλιάνους Ροναλντίνιο και Ρονάλντο ήταν αυτά που διαμόρφωσαν το τελικό 1-1 στην 31η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Υ.Γ. Ο Ζινεντίν Ζιντάν δεν είχε αγωνιστεί στις 23 Νοεμβρίου 2002 στο Καμπ Νου, στο 0-0 της Ρεάλ με την Μπαρτσελόνα για την 11η αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος. Πάντως, έχει σημειώσει ένα ακόμη τέρμα εναντίον των «μπλαουγκράνα», αλλά στο Μπερναμπέου, το πρώτο της «βασίλισσας» στο 4-2 στις 10/4/2005 για την 31η αγωνιστική της Primera Division.

 

Τελευταία Νέα