Ουσμάν Ντεμπελέ: Ο καλύτερος της 25ετίας! (vid)

Ουσμάν Ντεμπελέ: Ο καλύτερος της 25ετίας! (vid)

bet365

Ο Ουσμάν Ντεμπελέ έγραψε ιστορία φτάνοντας τα 10 γκολ στην Ligue 1 σε ηλικία 18 ετών και 10 μηνών. Ο Λευτέρης Ντανοβασίλης γράφει για τον εκπληκτικό πιτσιρικά της Ρεν.

Χρειάστηκε μόλις 35', για να συστηθεί στον κόσμο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Τον περασμένο Νοέμβριο ο Ουσμάν Ντεμπελέ είχε κάνει το ντεμπούτο του με την Ρεν στο εκτός έδρας ματς με την Ανζέρ, μπαίνοντας αλλαγή στο 86', και στο επόμενο με την Μπορντό ξεκίνησε βασικός, σκοράροντας στο 31'.

Από τότε, η πρώτη σεζόν του 18χρονου Γάλλου μοιάζει βγαλμένη από όνειρο. Έχει κάνει τη μεγαλύτερη αίσθηση από κάθε άλλον έφηβο τα τελευταία χρόνια. Σε 19 συμμετοχές (15 βασικός) έχει ήδη 10 γκολ, τα περισσότερα για παίκτες U20 στα 5 μεγαλύτερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, και 5 ασίστ! Αυτό, τον βάζει στην κορυφή μία εκπληκτικής λίστας, αφήνοντας τις καλύτερες προϋποθέσεις για το μέλλον.

Ο Ντεμπελέ, λοιπόν, με το τέρμα του στο «Βελοντρόμ» στη μεγάλη νίκη με 5-2 επί της Μαρσέιγ πριν από λίγες ημέρες έγινε ο νεότερος που φτάνει τα 10 γκολ στην Ligue 1 τα τελευταία 25 χρόνια σε ηλικία 18 ετών και 10 μηνών. Στο top 10 θα βρείτε μεταξύ άλλων τους Τιερί Ανρί, Νταβίντ Τρεζεγκέ, Αντονί Μαρσιάλ, Εντέν Αζάρ, Ζερεμί Μενέζ και Ντιβόκ Οριζί...

Ο πανικός των μίντια και των οπαδών είναι δικαιολογημένος και με το παραπάνω. Ο Ντεμπελέ είχε βρεθεί ένα βήμα από το να πάρει τη λάθος απόφαση και να φύγει από την Ρεν πριν από λίγους μήνες, όμως ο Μικαέλ Σιλβέστρ, τεχνικός διευθυντής των ρενέ, τον έπεισε και υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2018.

«Είχα δει τον Κριστιάνο Ρονάλντο, όταν είχε έρθει στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην ίδια ηλικία. Ο Ουσμάν έχει τέτοια χαρακτηριστικά, που μου θυμίζουν τον έφηβο Ρονάλντο», τόνισε ο Σιλβέστρ. «Θα το πάω ένα βήμα παραπέρα και θα πω ότι μπορεί να κερδίσει την Χρυσή Μπάλα κάποια μέρα».

Πριν το ματς με τη Ναντ στις αρχές Μαρτίου έγινε γνωστό ότι ο Ρόμπερτ Φερνάντεθ (τεχνικός διευθυντής) θα βρισκόταν στις εξέδρες να τον παρακολουθήσει για λογαριασμό της Μπαρτσελόνα. Ο τεχνικός της Ρεν, Ρολάν Κουρμπίς, αποκάλυψε ότι σκέφτηκε να τον αφήσει στον πάγκο, προκειμένου να μην αγχωθεί και αυτό επηρεάσει την απόδοσή του. «Λίγο πριν ανακοινώσω την ενδεκάδα, οι πιθανότητες ήταν 51% να μείνει στον πάγκο», είχε πει. Τελικά, μάλλον πήρε τη σωστή απόφαση και τον ξεκίνησε. Ο Ντεμπελέ έκανε την καλύτερή του εμφάνιση στη σεζόν και ολοκλήρωσε το χατ τρικ του στα πρώτα 45'! Έτσι, έγινε ο νεότερος που το καταφέρνει μετά τον Ζερεμί Μενέζ το 2005...

Σε εκείνο το παιχνίδι ο 18χρονος Γάλλος είχε παίξει στο κέντρο ως 10άρι. «Έχει ελευθερία στο κέντρο και μπορεί να την εκμεταλλευτεί με τις ικανότητές του», σχολίασε ο Σιλβέστρ, καθώς τόσο ο ίδιος ο Ντεμπελέ όσο και οι προπονητές του ακόμα ανακαλύπτουν τις ικανότητές του. Γι' αυτό και κανένας δεν μπορεί να ξέρει πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει.

«Προσπαθώ να κάνω το παιχνίδι μου στα πρότυπα του Νεϊμάρ», θα πει ο ίδιος σε συνέντευξή του στο BEIN Sports. «Το όνειρό μου είναι να παίξω στην Μπαρτσελόνα, όμως μου αρέσει πολύ και η Bundesliga και η Μπάγερν, στην οποία αγωνίζεται ο Κομάν». Αυτές οι δηλώσεις ήταν αρκετές, για να ξεκινήσουν οι φήμες. Έτσι, σύμφωνα με το France Football η Ρεν απέρριψε πρόταση ύψους 35 εκατ. ευρώ της Μπαρτσελόνα, ενώ σύμφωνα με το BEIN Sports η Μπάγερν ήδη συμφώνησε με τον ίδιο.

Ο Ντεμπελέ έσπευσε να το διαψεύσει, επιδεικνύοντας εντυπωσιακή ωριμότητα. Το τελευταίο που θέλει είναι να παίξει ρόλο στα πρωτοσέλιδα, που θα του αποσπάσουν την προσοχή. «Δε με νοιάζει τι λέγεται και τι γράφεται για μένα. Το μόνο που με νοιάζει είναι να μείνω προσγειωμένος και να μη χάσω τη γη κάτω από τα πόδια μου», θα πει στην Equipe. «Αυτό που έχω ως στόχο είναι να τερματίσω με την Ρεν στην πρώτη 5άδα».

Ο Ντιντιέ Ντεσάν τον παρακολουθεί στενά και αν συνεχίσει έτσι μέχρι το τέλος της σεζόν, γιατί να μην έχει θέση στο ρόστερ των τρικολόρ; Σε συνέντευξή του στο football365 ρωτήθηκε αν σκέφτεται την εθνική. «Όχι, καθόλου. Ελπίζω να προκριθούμε στο Euro με την U19. Θα δούμε τι θα γίνει στη συνέχεια. Ο Ντεσάν, όμως, δεν κοιτάζει μόνο εμένα. Κοιτάζει και πολλούς άλλους. Αν έρθει η κλίση, θα είναι καλό για μένα. Αν δεν έρθει ΟΚ, καθώς δεν είναι στόχος μου».

Όπως και να τελειώσει η σεζόν ένα είναι βέβαιο. Με την ωριμότητα που δείχνει, με την διάθεση που δείχνει για δουλειά είναι δύσκολο να καταλήξει σαν τους παίκτες που απέτυχαν τα τελευταία χρόνια από τις ακαδημίες των ρενέ, όπως ο Εμβιλά ή ο Μαβινγκά. «Η Ligue 1 είναι ήδη πολύ μικρή για εκείνον. Με κάνει να γελάω το γεγονός ότι κάποιοι μου έλεγαν ότι είναι πολύ αδύναμος», θα πει ο Γιανίκ Μενού, πρώην διευθυντής των ακαδημιών της Ρεν, ενώ ο Κουρμπίς τον συμβούλευσε ότι για τα επόμενα 1-2 χρόνια ένας σύλλογος όπως οι ρενέ είναι ιδανικός για την εξέλιξή του.

Και φαίνεται ότι ο Ντεμπελέ το έχει πάρει είδηση και δεν έχει τάσεις φυγής. Με τον Μαρσιάλ, που είναι πλέον ο πιο ακριβός έφηβος στην ιστορία, να μην έχει ξεκινήσει με τέτοια φόρα, δεν είναι καθόλου δύσκολο να σκεφτείς ότι ο επιθετικός της Ρεν αν δεν τον ξεπεράσει, είναι βέβαιο ότι θα φέρει πολλά εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία των ρενέ...

 

Τελευταία Νέα