Οι νέοι goleadores της La Liga

Οι νέοι goleadores της La Liga

bet365

Ο Γιώργος Κοντογεώργης ρίχνει μια ματιά στους πρωτοεμφανιζόμενους παίκτες που αφήνουν το σημάδι τους στο ισπανικό πρωτάθλημα.

Μέσι, Ρονάλντο, Σουάρες, Μπενζεμά, Γκριεζμάν, Νεϊμάρ είναι λογικό να κλέβουν την παράσταση και να μονοπωλούν το ενδιαφέρον όσον αφορά το κομμάτι του σκοραρίσματος, όμως στην La Liga υπάρχουν κι άλλοι παίκτες που αξίζουν τα φώτα. Επιθετικοί που για πρώτη φορά αγωνίζονται στην κορυφαία κατηγορία του ισπανικού ποδοσφαίρου δίνουν τη δική τους μάχη καθιέρωσης. Πάμε να δούμε την κόντρα για τον πρώτο σκόρερ από τους ποδοσφαιστές που φέτος κάνουν ντεμπούτο στην κατηγορία και δεν ανήκουν σε κάποια από τις παραδοσιακές δυνάμεις...

10 | Αντόνιο Σανάμπρια
'Ενα πραγματικά σπάνιο πράγμα μπορεί να διαβάσει κανείς στο βιογραφικό του 20χρονου επιθετικού, καθώς είναι ίσως ο μοναδικός που έφυγε επειδή ο ίδιος το ήθελε από την Μπαρτσελόνα. Το 2014 αποφάσισε να αφήσει πίσω του τους Μπλαουγκράνα παρότι τον υπολόγιζαν και σήμερα φαίνεται το γιατί. Ο Παραγουανός υπέγραψε στην Ρόμα και το 2014-15 έπαιξε από ένα 6μηνο στους Τζαλορόσι και δανεικός στην Σασουόλο κι από φέτος -και πάλι με ενοίκιο- συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Primera Division. Βασικό στέλεχος της Σπόρτινγκ Χιχόν που προσπαθεί να σωθεί παίζοντας επιθετικά, ο Σανάμπρια με 10 γκολ σε 20 ματς (19 βασικός) είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του και σίγουρα κάνει τους ανθρώπους των Ρωμαίων να τρίβουν τα χέρια τους για την επιλογή τους.


10 | Σεντρίκ Μπακαμπού
Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο στην Σοσό και αφού εκείνη υποβιβάστηκε στην Ligue2 το 2014, πήρε μεταγραφή στην Μπούρσασπορ, που έδωσε ένα σχετικά μικρό ποσό για να τον αποκτήσει. Η 'μετοχή' που απέκτησε το τουρκικό κλαμπ πήρε μεγάλη αξία τη σεζόν 2014-15 όταν με τη φανέλα του πέτυχε 13 γκολ σε 27 ματς και έκανε την Βιγιαρεάλ να δώσει 10 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει. Ο διεθνής επιθετικός έπεσε αμέσως στα βαθιά με τους Αμαρίγιος και τα έχει πάει καταπληκτικά καθώς σε 26 ματς (18 βασικός) στην La Liga έχει 10 γκολ και 3 ασίστ, ενώ μπορεί να μιλά και για το Europa League, όπου μετρά 5 τεμάχια σε 8 αγώνες. Ο Μπακαμπού είχε παίξει σχεδόν σε όλες τις μικρές Εθνικές της Γαλλίας, όμως είναι διεθνής με την Ανδρών του Κονγκό με την οποία έχει 4 εμφανίσεις.

9 | Ντέιβερσον
Ξεκίνησε από την Mangaratibense της Βραζιλίας και αφού πέρασε από την ακαδημία της Μπενφίκα έμεινε ελεύθερος να πάει στην Μπελενένσες. Πέρυσι έπαιξε δανεικός στην Κολονία και ύστερα από ένα μόλις γκολ στην Bundesliga, αποκτήθηκε από την Λεβάντε. Στους Βαλενθιάνους έκανε restart και με τα γκολ του κάνει ότι μπορεί για να τους βγάλει από την τελευταία θέση της La Liga. Ο 24χρονος έχει 20 ματς ως βασικός (5 αλλαγή) και αγωνιζόμενος στην κορυφή της επίθεσης έχει βάλει 9 γκολ και έχει δώσει μία ασίστ. Τα πιο διάσημα θύματα του επιθετικού της Λεβάντε είναι οι Ρεάλ Μαδρίτης, Βιγιαρεάλ, Θέλτα.

6 | Κάρλος Κάστρο
Και δεύτερος παίκτης της Χιχόν στη λίστα. Μόνο που αυτός είναι από πολύ μικρός στην Σπόρτινγκ και στα τμήματα υποδομής του κλαμπ είχε βάλει 167 γκολ. Εδειχνε ότι το έχει, όμως ο χαρακτήρας και ο επαγγελματισμός του τον άφηναν εκτός. Οταν πέρυσι ο Αμπελάρδο τον χρησιμοποίησε στην Segunda έβαλε 10 γκολ και βοήθησε τα μέγιστα στην άνοδο όμως φέτος ο προπονητής του ήταν... δύσκολος στο να τον εμπιστευτεί. Οταν τελικά το έκανε δικαιώθηκε απόλυτα καθώς μέχρι στιγμής έχει βάλει 6 γκολ σε 17 αγώνες. Το ένα από αυτά σε βάρος της πρωταθλήτριας και πρωτοπόρου, Μπαρτσελόνα.


6 | Τζον Γκουιντέτι
Παίζοντας από τα 16 του στην Brommapojkarna κέρδισε την Μάντσεστερ Σίτι η οποία όμως τον έδινε συνέχεια δανεικό, μεταξύ άλλων σε Μπέρνλι, Φέγενορντ, Στοουκ, Σέλτικ. Σήμερα, στα 23 του ο Σουηδός αποτελεί περιουσιακό στοιχείο της Θέλτα και έχει καταφέρει να δείξει κάποια από τα πράγματα που στον περελθόν τον είχαν φέρει σε θέση να θεωρείται wonderkid. Σε μια ομάδα που έχει πολύ ταλέντο στην επίθεση (Νολίτο, Ιάγο Ασπας) ο 5 φορές διεθνής Σουηδός έρχεται κυρίως από τον πάγκο και σε 7 ματς βασικός και 19 ως αλλαγή έχει σκοράρει 6 φορές στην πρώτη του σεζόν στην La Liga.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Κοντογεώργης
Γιώργος Κοντογεώργης