Τη σκότωσαν γιατί (δεν) την αγαπούσαν

Τη σκότωσαν γιατί (δεν) την αγαπούσαν

Τη σκότωσαν γιατί (δεν) την αγαπούσαν

bet365

Με αφορμή τα γκολ του Ρομέλου Λουκάκου κόντρα στην Τσέλσι, ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμίζει κι άλλους πρώην ποδοσφαιριστές των «μπλε», που σκόραραν εναντίον της παλιάς τους ομάδας.

Ένα από τα μεγάλα «λάθη» του Ζοσέ Μουρίνιο, κατά τη διάρκεια της δεύτερης παρουσίας του στον πάγκο της Τσέλσι. Ο Πορτογάλος ουσιαστικά δεν πίστεψε ποτέ στις δυνατότητες του Ρομέλου Λουκάκου, αφού το καλοκαίρι του 2014 τον άφησε να φύγει από τους «μπλε» για λογαριασμό της Έβερτον. Σχεδόν δύο χρόνια αργότερα, ο Βέλγος επιθετικός πήρε την εκδίκησή του, αφού τα δύο δικά του τέρματα έδωσαν τη νίκη στους «εφοπλιστές» επί της Τσέλσι και ταυτόχρονα έριξαν ταφόπλακα στις ελπίδες των «μπλε» για την κατάκτηση κάποιου τίτλου φέτος στην Αγγλία. Στο πρόσφατο παρελθόν έχουν υπάρξει κι άλλοι «Λουκάκου», που είχαν αγωνιστεί στην Τσέλσι, όμως σκόραραν εναντίον της με κάποια από τις επόμενες ομάδες τους. Κάποιοι από αυτούς την αγαπούσαν ακόμα, κάποιοι άλλοι όχι...

Φρανκ Λάμπαρντ
Κανείς δεν πίστευε ότι θα φύγει ποτέ από την Τσέλσι. Κανείς δεν πίστευε ότι θα αγωνιζόταν ποτέ εναντίον της. Πόσο μάλλον και να σκοράρει απέναντι στη μεγάλη του αγάπη. Όλα τα παραπάνω, τελικά, έγιναν, με τον Φράνκ Λάμπαρντ να βρίσκει δίχτυα στον πρώτο του αγώνα κόντρα στους «μπλε», μετά τη φυγή του από το Στάμφορντ Μπριτζ. Ήταν στις 21 Σεπτεμβρίου του 2014, με την Μάντσεστερ Σίτι να υποδέχεται την Τσέλσι και τους Λονδρέζους να έχουν το προβάδισμα. Στο 78’ ο Μανουέλ Πελεγκρίνι αποφασίζει να περάσει ως αλλαγή στον αγωνιστικό χώρο τον Λάμπαρντ, ο οποίος επτά λεπτά αργότερα ισοφαρίζει και διαμορφώνει το τελικό 1-1. Ο ίδιος δεν πανηγύρισε ποτέ το συγκεκριμένο τέρμα, ενώ μετά τη λήξη της αναμέτρησης γνώρισε την αποθέωση από τους οπαδούς και των δύο ομάδων.

Σον Ραϊτ-Φίλιπς
Στα τρία χρόνια που ήταν κάτοικος Στάμφορντ Μπριτζ (2005-2008) κατέκτησε όλους τους εγχώριους τίτλους, πριν επιστρέψει και πάλι στην Μάντσεστερ Σίτι. Το 2011 έγινε και εκ νέου κάτοικος Λονδίνου, αυτή τη φορά για λογαριασμό της ΚΠΡ. Με τους «Ρέιντζερς», ο Άγγλος μεσοεπιθετικός πέτυχε σε τέσσερα χρόνια όλο κι όλο ένα τέρμα στο πρωτάθλημα. Κι αυτό ήταν στις 2 Ιανουαρίου του 2013 στο Στάμφορντ Μπριτζ, απέναντι στην παλιά του ομάδα. Με μία «βολίδα» στο 78ο λεπτό, ο Σον Ράιτ-Φίλιπς σκόραρε εναντίον της Τσέλσι, με το τέρμα αυτό να διαμορφώνει το τελικό 0-1 και «πληγώνει» την... πρώην, αν και ο ίδιος δεν πανηγύρισε αυτό το γκολ.

Ντάνιελ Στάριτζ
Ένας ακόμη ποδοσφαιριστής, που δεν πίστεψαν στο ταλέντο του οι άνθρωποι της Τσέλσι. Τον Ιανουάριο του 2013, οι «μπλε» δέχθηκαν την πρόταση της Λίβερπουλ ύψους 12 εκατομμυρίων ευρώ, με τον Άγγλο επιθετικό να μετακομίζει στο Άνφιλντ, όπου βρίσκεται μέχρι και σήμερα. Τρεις μήνες αργότερα, η Λίβερπουλ υποδέχθηκε την Τσέλσι και στον πρώτο του αγώνα εναντίον της πρώην του ομάδας, ο Ντάνιελ Στάριτζ ήταν ο πρωταγωνιστής. Ένα γκολ και μία ασίστ στο τελικό 2-2, σε ένα παιχνίδι που έμεινε στην ιστορία για το δάγκωμα του Σουάρες στον Ιβάνοβιτς.

Υ.Γ. Στην ίδια κατηγορία ανήκει και ο Σάμουελ Ετό, ο οποίος αγωνίστηκε στην Τσέλσι τη σεζόν 2013-14 και την αμέσως επόμενη χρονιά φόρεσε τη φανέλα της Έβερτον, με την οποία σκόραρε εναντίον της πρώην του ομάδας. Το τέρμα του, πάντως, δε βοήθησε τους «εφοπλιστές», καθώς το παιχνίδι ολοκληρώθηκε 6-3 υπέρ της Τσέλσι. Γι’αυτό και ο Καμερουνέζος δεν μπήκε στη λίστα αυτών που... σκότωσαν την παλιά τους ομάδα (Τσέλσι).

 

Τελευταία Νέα