Ζλάταν, σαν το παλιό κρασί

Ζλάταν, σαν το παλιό κρασί

Ζλάταν, σαν το παλιό κρασί

bet365

Ο Γιώργος Κοντογεώργης γράφει για τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς που γίνεται όλο και καλύτερος όπως μεγαλώνει.

«Ποτέ δεν σκέφτομαι να πάρω εκδίκηση» απάντησε πριν τη ρεβάνς με την Τσέλσι. Επιστρέφοντας στο Stamford Bridge μετά την περσινή αυστηρή αποβολή, τράβηξε τα βλέμματα πάνω του, αυτή τη φορά για τον ‘σωστό’ λόγο. Οι οπαδοί των Μπλε βιάστηκαν να φωνάξουν ότι «η μύτη σου είναι οφσάιντ», όμως ο Αντριέν Ραμπιό δεν ήταν μετά την πάσα πάρε-βάλε σε κενό τέρμα του Ζλάταν και ολόκληρος ο Σουηδός καλυπτόταν στο δεύτερο μέρος όταν έγραψε από κοντά το τελικό 1-2 μετά την σούπερ ενέργεια του Ανχελ Ντι Μαρία. Με δύο γκολ και μια ασίστ και νίκες μέσα-έξω, ο Ιμπρα σαφώς και πήρε την εκδίκησή του από τους Μπλε, κάνοντας την Παρί Σεν Ζερμέν την πρώτη γαλλική ομάδα που πάει για 4 σερί χρόνια στα προημιτελικά του Champions League.

Φεύγοντας το 2012 από την Μίλαν αντί μόλις 21 εκατ. ευρώ ήταν πολλοί αυτοί που θεώρησαν ότι πηγαίνει στην Παρί με σκοπό να κολλήσει τα τελευταια ένσημα. Σε ένα πρωτάθλημα που ο ίδιος συντέλεσε σε μεγάλο βαθμό στο να πάψει να έχει κάθε ίχνος ανταγωνιστικότητας, ο Ιμπρα κάνει πλάκα μέχρι σήμερα, όμως στέκεται καλά και μπροστά στον καθρέφτη του Champions League.

Οντας ο μοναδικός που έχει σκοράρει με 6 διαφορετικές ομάδες στην κορυφαία διοργάνωση (Αγιαξ, Γιουβέντους, Ιντερ, Μπαρτσελόνα, Μίλαν), ο Ζλάταν με το γκολ κόντρα στην Τσέλσι έφτασε τα 47 γκολ σε 117 αγώνες και άφησε πίσω Καρίμ Μπενζεμά και Εουσέμπιο. Αν και τη νέα σεζόν παίζει σε ομάδα που συμμετέχει στο glamorous τουρνουά, θεωρείται δεδομένο ότι μπορεί να ‘χτυπήσει’ Αντρέι Σεβτσένκο (48), Αλφρέντο Ντι Στέφανο (49), Τιερί Ανρί (50), Ρουντ Φαν Νίστελροϊ (56) και να φτάσει στο Νο4 όλων των εποχών.

Η ασύγκριτη ποιότητά του έκανε τη διαφορά στη διπλή μονομαχία με την Τσέλσι και για ακόμα μία φορά βρίσκεται 4 παιχνίδια μακριά από τον τελικό της διοργάνωσης που δεν έχει κατακτήσει. «Θα ήθελα να έχω τον τίτλο, όμως η καριέρα μου είναι ούτως ή άλλως φανταστική».

Αν και άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να συνεχίσει την καριέρα του στην Premier League και υπάρχουν αγγλικά κλαμπ που τον σκέφτονται, όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Ζλάταν φέρεται να προτιμά να υπογράψει νέο συμβόλαιο με την Παρί Σεν Ζερμέν. «Θα μιλήσουμε τον Ιούνιο» είπε ο ιδιοκτήτης, Νασέρ Αλ-Κελαϊφί.

Οπως προκύπτει από τα ρεπορτάζ, η οικογένειά του έχει συνηθίσει και είναι καλά εδώ και τέσσερα χρόνια στο Παρίσι όπως φυσικά και ο ίδιος και είναι πιθανό σενάριο η ανανέωση για έναν ακόμα χρόνο με το κλαμπ της γαλλικής πρωτεύσουσας. Παρά το γεγονός αυτό, ο ίδιος τόνισε ότι η οικογένειά του θα αποφασίσει ουσιαστικά για την επόμενη ομάδα της καριέρας του, με την σύζυγό του να φαίνεται να προτιμά να επιστρέψει στο Μιλάνο και κατά συνέπεια ο Ζλάταν στην Μίλαν, με την οποία έχει δεθεί περισσότερο από κάθε άλλη πρώην του.

Πέρα από την απόφαση του ίδιου, σημαντικό ρόλο στο που βρίσκεται το μέλλον του θα παίξει το πως θα πάει η Παρί στις προσπάθειές της για να αποκτήσει κάποιον υπερπαίκτη το ερχόμενο καλοκαίρι. Αν μπορέσει να κλείσει deal για κάποιον εκ των Ρονάλντο, Αζάρ ή Μπέιλ, ο Ζλάταν λογικά θα μείνει πιθανότατα ελεύθερος για να μπορέσει να αντέξει η ομάδα τον μισθό του νέου σταρ.

Υστερα από τα 30 γκολ σε 37 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις πέρυσι, μετρά φέτος ένα τέρμα περισσότερο στους ίδιους αγώνες και μπροστά του 2.5 μήνες ποδοσφαίρου σε τέσσερις διοργανώσεις. Στα 34 του, έγινε ο πρώτος σκόρερ γαλλικής ομάδας στο Champions League (19) και πέρα από τα τρομερά πράγματα που κάνει με την Παρί και προσφέρει στο ποδόσφαιρο, το 2015 ήταν η καλύτερη χρονιά του και με την Εθνική Σουηδίας με απολογισμό 11 γκολ και πρόκριση στο Euro 2016.

Μπορεί στο Μπορντό να υπάρχουν παραδοσιακά τα καλύτερα κρασιά στον κόσμο, όμως το πιο πρωτοκλασάτο, βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Παρίσι. «Ο κόσμος λέει ότι γέρασα, όμως απλά ζεσταίνομαι. Το μέλλον μοιάζει ωραίο. Η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Κοντογεώργης
Γιώργος Κοντογεώργης