Όταν ο Τότι «πάγωνε» το Μπερναμπέου (vids)

Όταν ο Τότι «πάγωνε» το Μπερναμπέου (vids)

bet365

Με αφορμή την αποθέωση που γνώρισε ο αρχηγός της Ρόμα από τους φίλους της Ρεάλ, ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμίζει τι έκανε ο Τότι κάθε φορά που επισκεπτόταν το Σαντιάγο Μπερναμπέου.

«Πάντα ονειρευόμουν να αγωνιστώ σε αυτό το γήπεδο. Σαν παιδί θαύμαζα τη Ρεάλ Μαδρίτης του Μίτσελ, του Ούγκο Σάντσες, του Σούστερ και του Μπουτραγκένιο». Αυτά ήταν τα λόγια του Φρανσέσκο Τότι αμέσως μετά τον πρώτο του αγώνα στο Σαντιάγο Μπερναμπέου. Ήταν στις 15 Ιουνίου του 1995, όταν η Ρεάλ Μαδρίτης φιλοξενούσε τη Ρόμα, σε ένα φιλικό αγώνα προς τιμήν του ινδάλματος του Τότι, Εμίλιο Μπουτραγκένιο. Ο 18χρονος – τότε – Τότι αγωνίστηκε και στα 90 λεπτά της αναμέτρησης, η οποία έληξε με 4-0 υπέρ των Μαδριλένων, με τα γκολ των Λουίς Ενρίκε (ποδοσφαιριστής της Ρεάλ τότε), Ούγκο Σάντσες, Αλκόρτα και Μπουτραγκένιο.

Σχεδόν 21 χρόνια μετά, ήταν η σειρά του Τότι να γνωρίσει την αποθέωση από το κοινό του Μπερναμπέου. Έστω και καθυστερημένα, αφού το 2004 είχε φτάσει μία ανάσα από τη μετακίνησή του στη Ρεάλ. Ο capitano προτίμησε να μείνει για πάντα στην αγαπημένη του Ρόμα και να έχει ως ανάμνηση από τη Μαδρίτη τις εμφανίσεις του απέναντι στους «μερένγκες». Ο πρώτος επίσημος αγώνας του στο συγκεκριμένο γήπεδο ήταν στις 24 Οκτωβρίου 2001 για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και συνοδεύτηκε με γκολ. Ο Τότι ήταν αυτός που είχε ανοίξει το σκορ στο 36’, έπειτα από εξαιρετική προσπάθεια του Καντελά, με τους γηπεδούχους να διαμορφώνουν το τελικό 1-1, χάρις στο εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Λουίς Φίγκο στο 75ο λεπτό.

Στη δεύτερη επίσημη παρουσία του στο Σαντιάγο Μπερναμπέου τα πράγματα πήγαν πολύ καλύτερα, τόσο για τον ίδιο, όσο και για την ομάδα του. Στον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου βρισκόταν και η ΑΕΚ (η οποία είχε πάρει έξι ισοπαλίες), η Ρόμα επικράτησε με 1-0 χάρις σε ένα τέρμα του Τότι στο 27’, σε μία αναμέτρηση με διαιτητή τον «δικό μας», Χιου Ντάλας. «Ήταν το καλύτερο παιχνίδι στην καριέρα μου. Το να κερδίσεις μέσα στην έδρα της, την πρωταθλήτρια Ευρώπης, είναι σπουδαίο», ήταν τα λόγια του Ιταλού τότε.

Στις δύο επόμενες επισκέψεις του στη Μαδρίτη, ο Τότι μπορεί να μη σκόραρε, όμως η Ρόμα είχε πανηγυρίσει (στη δεύτερη) την πρόκριση στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Τότε, οι «τζιαλορόσι» ήταν αυτοί που απέκλειαν με δύο νίκες την Ρεάλ (2-1 και στα δύο ματς), τώρα συνέβη το αντίθετο. Για τον Τότι, όμως, μένει η παρακαταθήκη της αναγνώρισης από ένα κοινό, το οποίο ο ίδιος είχε «πληγώσει» στο παρελθόν. Άλλωστε, οι φίλοι της Ρεάλ έχουν αποδείξει πως ξέρουν να αναγνωρίζουν τις ποδοσφαιρικές αξίες, ακόμη κι αυτών που έχουν πανηγυρίσει εις βάρος τους. Όπως ο capitano στην παρακάτω φωτογραφία...

 

Τελευταία Νέα