Πιο Μέσι από ποτέ…

Πιο Μέσι από ποτέ…

bet365

Ο Αργεντινός θρύλος ανακαλύπτει νέα μονοπάτια για τον εαυτό του και ο Γιώργος Καραμάνος γράφει μετά βεβαιότητας ότι δεν τον έχει ξαναδεί σε τόσο πληθωρική διάθεση.

Πρώτα κρύβεται το τόπι. Εκείνος σταματημένος πάνω στην πλάγια γραμμή, κοντά στο κέντρο, κάνει την σκέψη ματ. Δεν χρειάζεται καν να σηκώσει το κεφάλι, να εντοπίσει με τα μάτια. Ξέρει την κίνηση του Λουίς Σουάρες. Τον γνωρίζει μέσα από τις προπονήσεις, το παιχνίδι και μπορεί να συλλάβει το διαγώνιο τρέξιμο του. Από εκεί και μετά, σε πρακτικό επίπεδο, όλα είναι εύκολα για ‘κείνον. Με το μυτάκι τσιμπάει τη μπάλα, της δίνει τα όσα φάλτσα της πρέπουν και τα υπόλοιπα είναι ιστορία σε ένα βιντεάκι που σε κάνει να το χαζεύεις ξανά και ξανά. Σε μία ποδοσφαιρική ιδέα που είναι σημαντικότερη και από το τελείωμα, τη συνέπεια της, το γκολ.

Ο Λιονέλ Μέσι βρίσκεται στα καλύτερα του. Όχι για τη σεζόν, αλλά θα μπορούσαμε να πούμε και το δύσκολα συγκρίσιμο: για πάντα. Ολες του οι εποχές άλλωστε υπέροχες είναι με εξαίρεση εκείνον τον προπερσινό τραυματισμό στον δικέφαλο και τους εμετούς. Για πέρσι τα λόγια είναι περιττά, καθώς μίλησε για τα κατορθώματα του η πέμπτη «Χρυσή Μπάλα». Το φέτος όμως σηκώνει 2-3 καλές κουβέντες παραπάνω. Το αλλοτινό «false 9» είναι πιο ξεκάθαρα από κάθε άλλη φορά «κρυφό 10άρι». Το ξέραμε, το διαβάσαμε σε αναλύσεις, το είδαμε σε ματς, μα τούτη τη σεζόν ο Αργεντινός θρύλος μοιάζει όλο και πιο πολύ στον «πατέρα» του Ντιεγκίτο αναλογικά με το πώς οργανώσει τα πράγματα από λίγο πιο πίσω.

Και αυτό το κάνει, δίχως να αμελεί τα καθήκοντα του στο σκοράρισμα. Ο Μέσι αυτή τη σεζόν είναι αλήθεια πως δεν την ξεκίνησε τόσο ιδανικά. Στο πρωτάθλημα βρήκε δίχτυα μόνο σε δύο από τις έξι πρώτες αγωνιστικές και εκεί στα τέλη Σεπτεμβρίου τον βρήκε η ζημιά με την κάκωση στο γόνατο. Εμεινε εκτός μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου και σταδιακά άρχισε να μπαίνει στο παιχνίδι σε πιο καλό τέμπο. Το μπαμ όμως το έκανε με το που άλλαξε ο χρόνος. Από το χατ τρικ με τη Γρανάδα (9 Γενάρη) και για τα 11 ματς που έχουν ακολουθήσει στη La Liga, δεν σκόραρε μόνο σε δύο εξ αυτών, βρίσκοντας δίχτυα συνολικά 15 φορές, μετρώντας μάλιστα πέντε από την προηγούμενη Πέμπτη έως και την Κυριακή.

Σε αυτά και μιλώντας για το 2016 μόνο, προστίθενται τα δύο στο Λονδίνο με την Αρσεναλ και το χατ τρικ με τη Βαλένθια στα ημιτελικά του Κόπα ντελ Ρέι. Ετσι έφτασε τα 22 γκολ και τις επτά ασίστ σε 17 αγώνες με το νέο έτος και συνεχίζει, υπενθυμίζοντας πως παραμένει ένας σοβαρός διεκδικητής στη μάχη για το «Χρυσό Παπούτσι» στην Ισπανία (έχει 21 ο Μέσι, 27’ ο Κριστιάνο Ρονάλντο, 26 ο Λουίς Σουάρες), αλλά και στην Ευρώπη (26 Ιγουαΐν). Που να έπαιζε συνέχεια δηλαδή αν και πλέον μετράει μόνο διαδοχικά 90λεπτα (σ.σ.: εννέα σερί μόνο στην Primera) και πιστοποιεί ότι και σε επίπεδο φυσικής κατάστασης βρίσκεται σε τοπ φόρμα.

Περισσότερο όμως από τα τέρματα που σημειώνει και τα νούμερα του που ανεβαίνουν διαρκώς, ο Μέσι παρουσιάζει ένα πιο ολοκληρωμένο ποδόσφαιρο ακόμα και για τον ίδιο τον εκπληκτικό εαυτό του. Εχει διάθεση, γκαζώνει, έχει ανακτήσει τις επιταχύνσεις που φαινόταν να έχει χάσει, έχει προσθέσει στο ρεπερτόριο του τις βελτιωμένες εκτελέσεις φάουλ, γυρίζει παίρνει μπάλες και δεν βαριέται ούτε να μαρκάρει. Το ιδιαίτερο όμως είναι ότι αντιμετωπίζει το παιχνίδι πιο διορατικά από ποτέ και σε κάνει να σκέφτεσαι πως όσο και εάν τούτο μοιάζει απίστευτο: ακόμα τα καλύτερα του δεν τα έχουμε δει…

Follow me: @jorgekaraman

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Καραμάνος
Γιώργος Καραμάνος