Πώς να ακυρώσεις τη Μπάγερν του Πεπ σε 4 βήματα

Gazzetta team
Πώς να ακυρώσεις τη Μπάγερν του Πεπ σε 4 βήματα

bet365

Με τη βοήθεια του Stats Zone, το FourFourTwo εξηγεί πως οι παίκτες του Τόμας Τούχελ εκνεύρισαν τους Βαυαρούς.


Υπήρχε μια τρομερή ένταση στο Klasikker του Σαββάτου, αλλά στο τέλος η Ντόρτμουντ δεν κατάφερε να βρει τρόπο για να ωθήσει προς τα πίσω τη Μπάγερν και να ροκανίσει την διαφορά των πέντε βαθμών από τους Βαυαρούς. Ωστόσο, παρότι δεν κατάφεραν να να διασπάσουν την άμυνα των φιλοξενούμενων του Πεπ Γκυοασρδιόλα, οι γηπεδούχοι τουλάχιστον έδειξαν πως είναι εφικτό να περιοριστούν μονάδες όπως ο Ντόουγκλας Κόστα, ο Άριεν Ρόμπεν και ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι.

Με τη βοήθεια της βραβευμένης εφαρμογής του Stats Zone, το FFT παρουσιάζει τέσσερις στατιστικές σημειώσεις από το παιχνίδι, οι οποίες αναδεικνύουν τον τρόπο που μπορεί να περιοριστεί η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα.

1. Περιορισμός της επιρροής του Ρόμπεν

Άπαντες γνωρίζουν ότι πρέπει να σταματήσουν τον Άριεν Ρόμπεν να συγκλίνει με το αριστερό του πόδι και η Ντόρτμουντ το έκανε αποτελεσματικά. Ο έμπειρος Σμέλτσερ συχνά καθοδηγούσε τον Ολλανδό εντός της ακτίνας του Ματς Χούμελς και με τη βοήθεια των Γκουντογκάν και Ρόις που γύριζαν για βοήθειες, περίορισε τον εξτρέμ της Μπάγερν σε μόλις δύο σουτ στο στόχο.

2. Ασφαλίζοντας το δικό σου μισό

Η Ντόρτμουντ επικεντρώθηκε στο να μείνει συμπαγής στο δικό της μισό, πιέζοντας σπάνια στο υπόλοιπο τερέν από την πλευρά της Μπάγερν. Στην πραγματικότητα, δεν νίκησαν ούτε ένα τάκλιν στο μισό της αντιπάλου, ενώ η Μπάγερν πίεσε ψηλά, όπως άλλωστε ποροστάζει ο Γκουαρδιόλα, κερδίζοντας μπάλες μπροστά από τη γραμμή του κέντρου. Αφαλίζοντας το χώρο του κέντρου και την δική τους περιοχή, εκνεύρισαν τους αντιπάλους.

3. Περιορισμός των σεντρών

Ο επικίνδυνος Τόμας Μίλερ κέρδισε δύο κεφαλιές στην αντίπαλη περιοχή, όπως κάνει συχνά με τις ευφυείς κινήσεις του. Ωστόσο, το εξαιρετικό μαρκάρισμα των πλάγιων μπακ, του Μάρσελ Σμέλτσερ και του Λούκας Πίστζεκ, περιόρισε την ποιότητα στις πάσες προς την περιοχή και έτσι ο Μίλερ έμεινε αποκομένος από τροφοδοσία. Ο εξαιρετικός Έρικ Ντουρμ και ο Ζούλιαν Βάιγκλ βοήθησαν επίσης, ταλαιπωρώντας τη μεσαία γραμμή της Μπάγερν και τους ποδοσφαιριστές της που έβγαιναν πλάγια.

4. Εξαναγκάζοντάς τους σε μακρινά σουτ

Με την Ντόρτμουντ επικεντρωμένη στον να περιορίσει τη Μπάγερν από το να κερδίσει τις ατομικές μονομαχίες και από το να βρει χώρους έξω και μέσα στις γραμμές της περιοχής, οι Βαυαροί εξαναγκάστηκαν σε σουτ από απόσταση. Και με τον Ρόμαν Μπούρκι σε καή κατάσταση, όλα κατέληγαν στα χέρια του Βεστφαλού κίπερ. Οι γαλάζιες γραμμές δείχνουν από που προήλθαν οι ευκαιρίες της Μπάγερν και είναι ξεκάθαρο ότι πολλές έγιναν έξω από το «κουτί».

 

Τελευταία Νέα