Ρόις και Ομπαμεγιάνγκ στο FourFourTwo!

Ρόις και Ομπαμεγιάνγκ στο FourFourTwo!

Μπάτμαν και Ρόμπιν, Ομπαμεγιάνγκ και Ρόις μίλησαν στον Uli Hesse για τη συνεργασία τους και τις πιθανότητες της Ντόρτμουντ για κάποιον τίτλο φέτος.

Πιερ-Εμερίκ τι γνώριζες για την Ντόρτμουντ, όταν υπέγραψες το 2013;

Τα πάντα. Άλλωστε, ήταν ήδη διάσημος σύλλογος. Θυμάμαι ότι παλιότερα έβλεπα την ομάδα, που είχε στην κορυφή της επίθεσης τον Γιαν Κόλερ.

Αρχικά, έπαιζες στα πλάγια, που έμοιαζε να είναι πιο συνηθισμένος ρόλος για σένα. Πώς εξελίχθηκες σε επιθετικό;

Όταν ήμουν μικρός, πάντα έπαιζα στην κορυφή της επίθεσης. Όταν, όμως, έγινα επαγγελματίας, οι προπονητές συνήθιζαν να με βάζουν στα άκρα λόγω της ταχύτητάς μου. Πάντα, όμως, θεωρούσα τον εαυτό μου ως επιθετικό.

Μάρκο, είσαι κι εσύ αρκετά γρήγορος, όμως πάντα έπαιζες στη μεσαία γραμμή. Δεν είναι ασυνήθιστο για μία ομάδα να βάζει στην κορυφή της επίθεσης τον πιο γρήγορο παίκτη της;

Για την ακρίβεια, νομίζω ότι αυτό είναι το πιο λογικό. Οι αντίπαλοι αμυντικοί γνωρίζουν πόσο γρήγορος είναι και προσπαθούν να αποφύγουν τις βαθιές μπαλιές στην πλάτη τους. Από ένστικτο παίζουν πάντα πιο πίσω, κάτι που δίνει στους υπόλοιπους από εμάς ελεύθερους χώρους. Νομίζω ότι αυτή είναι η καλύτερή του θέση. Τα πήγε μια χαρά στο δεξί άκρο, όμως εκεί δεν είχε την ελευθερία που έχει τώρα και χρειάζεται, για να κάνει το παιχνίδι του.

Ποιες είναι οι πιθανότητες για την Ντόρτμουντ να κερδίσει έναν τίτλο φέτος;

Ρόις: Αυτή τη στιγμή η Μπάγερν είναι μπροστά μας. Στόχος μας είναι να μειώσουμε και άλλο τη διαφορά. Φυσικά και έχουμε πιθανότητες για τον τίτλο.

Ομπαμεγιάνγκ: Έχουμε εξαιρετική ομάδα και ξέρω ότι θα κερδίσω τίτλους με την Ντόρτμουντ. Ακόμη και από φέτος. Έχουμε χάσει και δύο τελικούς Κυπέλλου στη σειρά (από Μπάγερν και Βόλφσμπουργκ) και τώρα θέλουμε να επανορθώσουμε. Έχουμε και το Europa League.

Υπάρχει, όμως, κάτι που δεν έχεις καταφέρει ακόμα Πιερ-Εμερίκ. Πιθανότατα δε θα παίξεις ποτέ σε ένα Μουντιάλ. Γιατί, λοιπόν, επέλεξες να εκπροσωπήσεις την Γκαμπόν και όχι την Γαλλία;

Αυτό είναι αλήθεια. Πήρα την απόφαση, όμως, ακούγοντας την καρδιά μου, όχι το μυαλό. Ίσως θα ήταν πιο εύκολο να επιλέξω την Γαλλία. Το να πάω, όμως, στο Μουντιάλ ή να κερδίσω τη Χρυσή Μπάλα με την Γκαμπόν, είναι τεράστιο κίνητρο. Ρόλο στην απόφασή μου έπαιξε και η οικογένειά μου. Το συζήτησα με τους γονείς μου και με έκαναν να νιώσω ότι είναι η σωστή επιλογή.

Τα ταξίδια, όμως, πρέπει να είναι πρόβλημα.

Ρόις: Ταξιδεύει πάρα πολύ. Αυτό ισχύει. Κάποιες φορές μετά από υποχρεώσεις με την εθνική μεσοβδόμαδα επιστρέφει την Παρασκευή. Αυτό, όμως, που δεν γνωρίζουν οι περισσότεροι για τον Ομπαμεγιάνγκ και ίσως δεν καταλαβαίνουν είναι το πόσο σκληρά δουλεύει, για να πετύχει τους στόχους του. Όλη αυτή η δουλειά επιτέλους επιβραβεύθηκε, καθώς αναδείχθηκε καλύτερος ποδοσφαιριστής στην Αφρική για το 2015.