Όταν το Λονδίνο παίζει μπάλα!

Gazzetta team
Όταν το Λονδίνο παίζει μπάλα!

bet365

Τότεναμ vs Αρσεναλ και στο βάθος... κούπα. Ο χαμένος... χάνεται στο ντέρμπι δίχως αύριο! Τέσσερα λονδρέζικα ραντεβού που έγραψαν ιστορία.

Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε και το Λονδίνο υποδέχεται ματσάρα... τίτλου, αφού ο νικητής θα παραμείνει ζωντανός στη μάχη της κορυφής και ο χαμένος... χάνεται «Είναι ένα ντέρμπι με τον τίτλο να κρέμεται σε μια κλωστή και δεν μπορούν να γίνουν εκτιμήσεις και να μιλήσει κανείς με σιγουριά για ό,τι μπορεί να συμβεί αυτή τη στιγμή» τόνισε ο Αρσέν Βενγκέρ που γνωρίζει καλά πως τρίτη διαδοχική ήττα θα κάνω άνω - κάτω την ομάδα. Το Γουάιτ Χαρτ Λέιν υποδέχεται ένα τεράστιο παιχνίδι και την τελευταία 15ετία οι συγκινήσεις είναι πολλές. Ανοίγοντας το χρονοντούλαπο στεκόμαστε σε τέσσερα μεγάλα ματς πέρασαν στην ιστορία!

Τότεναμ - Αρσεναλ 3-1, Απρίλιος 1991
Το Γουέμπλεϊ φιλοξενεί τον ημιτελικό του Κυπέλλου και θα ζήσει μοναδικές στιγμές. Ποιος θα ξεχάσει όταν ο Πολ Γκασκόιν έστηνε τη μπάλα και με έναν κεραυνό δεν άφηνε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Ντέιβιντ Σίμαν. Ματσάρα κι από τον Γκάρι Λίνεκερ, ο οποίος έκανε τα πάντα για να στείλει τους Σπερς στον Τελικό. Εκεί βρήκε τη Νότιγχαμ και πανηγύρισε τον τελευταίο της τίτλο στο FA Cup!


Τότεναμ 2-2 Αρσεναλ, Απρίλιος 2004
Mε Βιεϊρά, Πιρές, Ανρί, Κόουλ και τ' άλλα παιδιά, η Αρσεναλ πανηγύρισε τον τίτλο μέσα στο Γουάιτ Χαρτ Λέιν! Πεντε στροφές πριν το τέλος, η ομάδα του Βενγκέρ ήθελε τον βαθμό για να εξσφαλίσει και μαθηματικά την κατάκτηση του τρίτου τίτλου. Πήγε στο ντέρμπι αήττητη και φρόντισε να δείξει τις προθέσεις της. Ο Βιεϊρά άνοιξε το σκορ, ο Πιρές πέτυχε το 2-0 και μετά... πάρτι. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ρέντναπ και ο Ρόμπι Κιν μπορεί να της στέρησαν τη νίκη, όχι όμως κα τον τίτλο. Μια απίθανη χρονιά για τους «Κανονιέρηδες» που πήραν κούπα αήττητοι!

Αρσεναλ 1-1 Τότεναμ, Απρίλιος 2006

Μπορεί ο τίτλος να έμεινε στο Λονδίνο, αλλά στο ντέρμπι του Απριλίου Τότεναμ και Αρσεναλ μάχονταν για την τέταρτη θέση και την έξοδο στο Champions League. Η ομάδα του Μάρτιν Γιόλ ήταν συγκλονιστική στο Χάιμπουρι, τα έδωσε όλα και βρέθηκε μια ανάσα από τη νίκη που θα την οδηγούσε στ' αστέρια. Ποιος θα ξεχάσει την φάση του Κάρικ που προσπάθησε να μιμηθεί τον Ντιέγκο, αλλά στο τέλος τα... θαλάσσωσε. Στο 66' ο Ρόμπιν Κιν πάγωσε τους γηπεδούχους δίνοντας προβάδισμα στην Τότεναμ. Οταν όμως υπάρχει ο Ανρί, όλα μπορούν να γίνουν. Ο Αντεμπαγιόρ τον έβγαλε σε θέση βολής και με το μαγικό του μυτάκι ο Γάλλος έδωσε τον πολύτιμο βαθμό!

Αρσεναλ 5-2 Τότεναμ, Φεβρουάριος 2012

Η Τότεναμ ήταν επτά βαθμούς μπροστά από την Αρσεναλ και για πρώτη φορά από το 1995 φλέρταρε με ένα υψηλότερο πλασάρισμα στην Premier League από τους Λονδρέζους. Σαχά και Αντεμπαγιόρ έδωσαν ένα μεγάλο προβάδισμα στους Σπερς, αλλά πριν κλείσει το ημίχρονο, ο Σανιά με τον Φαν Πέρσι είχαν φέρει το ματς στα ίσα. Στην επανάληψη; Καταιγίδα... Ροσίτσκι και Γουόλκοτ σόκαραν την άμυνα της Τότεναμ πετυχαίνοντας τρία γκολ!


«Ηappy St. Totteringham's day»

Είναι η μέρα που σφραγίζεται και μαθηματικά πως η Τότεναμ δεν θα προσπεράσει στη βαθμολογία την Αρσεναλ και... γιορτάζεται από τους φίλους των Κανονιέρηδων. Αλλωστε, τελευταία φορά που Σπερς άφησαν πίσω τους την Αρσεναλ ήταν το 1995! Ομως αυτή τη φορά η Τότεναμ είναι τρεις βαθμούς μπροστά και με 10 ματς μπροστά. Οι Σπερς έχουν βάλει 5 παραπάνω γκολ.

Την τελευταία φορά που η Τότεναμ τερμάτισε πάνω από την Άρσεναλ ήταν τη σεζόν 1994 - 1995. Όταν οι Κλίνσμαν και Σέριγχαμ είχαν την ίδια φανέλα και οδηγούσαν την ομάδα και ο Τζορτζ Γκρέιαμ είχε απολυθεί από την Άρσεναλ. Ήταν η τελευταία σεζόν πριν τον Αρσεν Βενγκέρ. Η μέρα του Totteringham που έχει πέσει πιο νωρίς ήταν το 2008 και τις 9 Μαρτίου. Οπως λένε και οι Βρετανοί, αν είχες μία λίρα να ποντάρεις το 1995 - 1996 ότι η Άρσεναλ θα τερμάτιζε πάνω από την Τότεναμ και πως θα συνέχιζαν να ντουμπλάρουν τις αποτυχίες κάθε χρονιά που πέρναγε κι έχαναν, τώρα θα σου χρωστούσε 524.888 λίρες.

 

Τελευταία Νέα