TOP-5: Αυτοί που έχουν... βγάλει τα λεφτά τους

TOP-5: Αυτοί που έχουν... βγάλει τα λεφτά τους

bet365

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος παρουσιάζει πέντε ποδοσφαιριστές, που πήραν μεταγραφή το περασμένο καλοκαίρι και από την πρώτη σεζόν είναι παίκτες-κλειδιά στη νέα τους ομάδα.

Πόσες φορές στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο έχει συμβεί το φαινόμενο ένας παίκτης δεδομένης αξίας δεν κατάφερε να... πιάσει σε ένα σύλλογο. Είτε γιατί δε βρήκε ποτέ χημεία με τη νέα του ομάδα, είτε γιατί δεν προσαρμόστηκε ποτέ σε ένα διαφορετικό πρωτάθλημα, από αυτό που πρωταγωνιστούσε μέχρι να πάρει μεταγραφή. Υπάρχουν, όμως, και οι περιπτώσεις που ένας ποδοσφαιριστής μπορεί να άργησε να προσαρμοστεί στο νέο του περιβάλλον, όταν όμως τα κατάφερε, έδειξε τις πραγματικές του δυνατότητες και... έβγαλε τα λεφτά του. Αυτό, μάλιστα, συμβαίνει στις περισσότερες περιπτώσεις. Ειδικά όταν ένας παίκτης παίρνει μεταγραφή από μία μικρότερη ομάδα σε μία μεγαλύτερη. Αυτοί, πάντως, που έχουν κάνει ευτυχισμένους τους προέδρους και τους προπονητές ενός συλλόγου είναι οι ποδοσφαιριστές, οι οποίοι από την πρώτη τους κιόλας σεζόν έγιναν όχι μόνο απαραίτητοι, αλλά και πρωταγωνιστές στη νέα τους ομάδα.

Πάουλο Ντιμπάλα
Το περασμένο καλοκαίρι η Γιουβέντους κλήθηκε να καλύψει το κενό του Κάρλος Τέβες, με τον συμπατριώτη του Αργεντινού, Πάουλο Ντιμπάλα να είναι ο εκλεκτός (μαζί με τους Τζάτζα, Μάντζουκιτς) για να αντικαταστήσει τον «Καρλίτος». 32 εκατομμύρια ευρώ έδωσε στην Παλέρμο η «Κυρία», προκειμένου να αποκτήσει τον 22χρονο επιθετικό, με την παρουσία του Ντιμπάλα στον αγωνιστικό χώρο να φανερώνει πως χτύπησε... διάνα. Η βαριά φανέλα της Γιουβέντους δεν αποδείχθηκε ασήκωτη για τον Αργεντινό φορ, ο οποίος παρά το δύσκολο ξεκίνημα, έχει σημειώσει μέχρι στιγμής 17 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις και είναι με διαφορά ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του. Αποτέλεσε ακρογωνιαίο λίθο στο come back της Γιουβέντους στο πρωτάθλημα, δίνοντας με δικά του τέρματα, νίκες στα ντέρμπι απέναντι σε Μίλαν και Ρόμα. Λόγω της τεχνικής, της ντρίμπλας και της ταχύτητας, πολλοί τον συγκρίνουν με τον Μέσι, όμως στους «μπιανκονέρι» αρκεί να έχει το... μισό ταλέντο του συμπατριώτη του.

Κέβιν Ντε Μπρόινε
Στο προηγούμενο πέρασμά του από τα αγγλικά γήπεδα, ο Βέλγος μεσοεπιθετικός αποχώρησε σχεδόν ως... αποτυχημένος. Ίσως ο Ζοσέ Μουρίνιο να έκανε ένα από τα μεγαλύτερα «εγκλήματα» στην καριέρα του, μην πιστεύοντας στο ταλέντο του Κέβιν Ντε Μπρόινε και αφήνοντάς τον να φύγει από την Τσέλσι τον Ιανουάριο του 2014 για λογαριασμό της Βόλφσμπουργκ, έναντι 22 εκατομμυρίων ευρώ. Μέσα σε 1,5 χρόνο με τη φανέλα των «λύκων», ο Βέλγος έκανε... παπάδες στον αγωνιστικό χώρο, με την Μάντσεστερ Σίτι να δίνει το περασμένο καλοκαίρι 74 εκατομμύρια ευρώ στη Βόλφσμπουργκ, προκειμένου να τον κάνει δικό της. Μέχρι να τραυματιστεί τον Φεβρουάριο στο γόνατο, ο Ντε Μπρόινε είχε αγωνιστεί σε όλα τα παιχνίδια της ομάδας του Μάνουελ Πελεγκρίνι, ο οποίος ουσιαστικά «έχτισε» πάνω του την ομάδα. 12 γκολ και 14 ασίστ ήταν ο απολογισμός του 25χρονου άσου μέχρι τον τραυματισμό του, με την επιστροφή του να υπολογίζεται στα μέσα Απριλίου.

Τσιτσαρίτο Ερνάντες
Στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν περιττός και στη Ρεάλ Μαδρίτης δε χωρούσε, με την Λεβερκούζεν να μη χάνει την ευκαιρία να τον κάνει δικό της το περασμένο καλοκαίρι. Μετά από ένα χρόνο δανεισμού, η «βασίλισσα» δεν έκανε κίνηση για να τον αποκτήσει από τους «μπέμπηδες», οι οποίοι αποδέχθηκαν την πρόταση της γερμανικής ομάδας. Με 12 εκατομμύρια ευρώ, οι «ασπιρίνες» βρήκαν το νέο τους ηγέτη στην επίθεση, καθώς από την αρχή της σεζόν ο Μεξικανός θυμίζει τον επιθετικό, που στα νιάτα του είχε προκαλέσει το θαυμασμό του κοινού. Στη Μπάι Αρίνα, ο Τσιτσαρίτο βρήκε την ποδοσφαιρική του... Ιθάκη. Έχει πετύχει μέχρι στιγμής 23 τέρματα σε 33 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις και συνεχίζει απτόητος να κρατάει ζωντανή την Μπάγερ Λεβερκούζεν σχεδόν μόνος του.

Ντάγκλας Κόστα
Ίσως ούτε ο ίδιος, ούτε καν η Μπάγερν Μονάχου περίμενε τέτοια εντυπωσιακή σεζόν. 30 εκατομμύρια ευρώ έδωσαν το περασμένο καλοκαίρι οι «Βαυαροί» (η τέταρτη πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία του συλλόγου), προκειμένου να αποκτήσουν τον Βραζιλιάνο εξτρέμ από την ουκρανική Σαχτάρ Ντόνετσκ. Και λίγα ήταν, όπως αποδεικνύεται. Ο Ντάγκλας Κόστα όχι μόνο «άρπαξε από τα μαλλιά» τις ευκαιρίες, που του έδωσε ο Πεπ Γκουαρντιόλα, καλύπτοντας επάξια το κενό του Φρανκ Ριμπερί, αλλά με τις εμφανίσεις του είναι βασικός και αναντικατάστατος, ακόμα και σε μία πλήρη Μπάγερν. Εκπληκτικός ντριμπλέρ (ίσως ο καλύτερος στον πλανήτη αυτή τη στιγμή), με απίστευτη επιτάχυνση αλλάζει τις ισορροπίες σε κάθε επιθετική προσπάθεια της ομάδας του. Κάτι που μεταφράζεται και στους αριθμούς, αφού ο Ντάγκλας Κόστα έχει δώσει 17 έτοιμα γκολ στους συμπαίκτες του τη φετινή σεζόν. Τα τέρματα που έχει πετύχει (5) μπορεί να είναι πολύ λιγότερα από τις ασίστ, όμως στην καλοκουρδισμένη βαυαρική μηχανή υπάρχουν ο Λεβαντόφσκι, ο Μίλερ και ο Ρόμπεν για να σκοράρουν.

Άντονι Μαρσιάλ
Το προηγούμενο καλοκαίρι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ξόδεψε για μία ακόμη φορά ένα «καράβι» λεφτά, προκειμένου να επιστρέψει στην κορυφή του αγγλικού ποδοσφαίρου. Μέσα στα τόσα αλόγιστα έξοδα, οι «κόκκινοι διάβολου» αποφάσισαν να δώσουν 36 εκατομμύρια λίρες στη Μονακό (το ποσό μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 58 εκατ. λίρες), προκειμένου να κάνουν δικό τους τον Άντονι Μαρσιάλ. Το βάρος του πιο ακριβοπληρωμένου ποδοσφαιριστή κάτω των 20 ετών φαίνεται πως δεν επηρέασε ιδιαίτερα τον Γάλλο επιθετικό, ο οποίος από το ντεμπούτο του κιόλας φρόντισε να δείξει δείγματα του ταλέντου του, σκοράροντας στο ντέρμπι με την Λίβερπουλ. Συνολικά έχει πετύχει δέκα τέρματα σε όλες τις διοργανώσεις και είναι δεύτερος σκόρερ της ομάδας, πίσω μόνο από τον Ρούνεϊ που έχει σημειώσει 14. Μάλιστα είναι αναντικατάστατος από τον Λουίς Φαν Χάαλ, καθώς σε 29 συμμετοχές σε πρωτάθλημα και Ευρώπη, ο Μαρσιάλ έχει 26 (!) 90λεπτά και μόλις τρεις φορές έχει γίνει αλλαγή. Πάντοτε, φυσικά, είναι βασικός.

 

Τελευταία Νέα