Μια ομάδα που δεν αξίζει τη φανέλα

Μια ομάδα που δεν αξίζει τη φανέλα

Γιώργος Κοντογεώργης Γιώργος Κοντογεώργης
Μια ομάδα που δεν αξίζει τη φανέλα

bet365

Ο Γιώργος Κοντογεώργης γράφει για την Ιντερ που πονά σε πολλά σημεία και χάνει τα πάντα μέσα στο 2016.

Ενός κακού μύρια έπονται, είναι γνωστό αυτό και για ακόμα μια φορά επιβεβαιώνεται στη φετινή Ιντερ, η οποία συνεχίζει την ελεύθερη πτώση από την κορυφή της Serie A. Εκεί δηλαδή όπου βρισκόταν ακόμα στις 6 Ιανουαρίου. Ενώ απείχε μόλις 90 λεπτά από το να είναι πρωταθλήτρια χειμώνα, η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι έχασε από την Σασουόλο και μέσα σε δύο μήνες κατρακύλησε στην 5η θέση και το +1 από την Μίλαν, που έκανε απογοητευτικό πρώτο γύρο. Τίποτα δεν πάει καλά πλέον στους Νερατζούρι, που έχασαν με κάτω τα χέρια από την Γιουβέντους και γενικότερα δείχνουν να προδίδονται από τον σχεδιασμό τους. Το κλίμα έχει αντιστραφεί για τον allenatore, ο οποίος έχασε τη φωνή του στο derby στο Juventus Stadium. Οχι όμως και ο Πιέρο Αουζίλιο.

Ο αθλητικός διεθυντής του κλαμπ, πήγε στη συνέντευξή Τύπου αντί του Μαντσίνι και τα είπε χύμα, ίσως όπως μπορεί να τα έλεγε ο οποιοσδήποτε τιφόζο. «Είναι απαράδεκτο να χαρίζουμε γκολ αμέσως μετά το ημίχρονο. Το δεύτερο μέρος ήταν απαράδεκτο. Θα είμαι συγκρατημένος αν μιλήσω για απογοήτευση. Είμαι έξαλλος. Δεν είναι φυσιολογικό να πηγαίνουμε σε ένα τέτοιο ματς και να υστερούμε σε ποιότητα, προσωπικότητα και μαχητικό πνεύμα. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για το ότι η Γιουβέντους είναι εξαιρετική ομάδα, όμως κάτι λείπει όταν φέρνουμε ισοπαλία με την Κάρπι και χάνουμε από την Φιορεντίνα στο τέλος των αγώνων».

Η συνταγή της άμυνας δεν άντεξε να παραμένει επιτυχημένη όσο το Campionato προχωρούσε και σε συνδυασμό με την προβληματική επίθεση τα αποτελέσματα που έφεραν στην κορυφή την Ιντερ μεταμορφώθηκαν σε αποτυχημένα. Ο Μαντσίνι είχε κάνει πρόσφατα σαφές ότι το πραγματικό πρόβλημα βρίσκεται μπροστά και έσπευσε να πάρει επιθετικό τον Ιανουάριο, όμως η ομάδα του δεν πονάει μόνο εκεί. «Κάποιοι λένε ότι ματς λείπει ένας deep-lying-playmaker στο κέντρο, όμως αυτό που μας λείπει είναι παίκτες με δυνατό χαρακτήρα. Η απόδοση της ομάδας την Κυριακή δεν είναι αυτή που αξίζει η φανέλα της Ιντερ» πρόσθεσε ο Αουζίλιο.

Το γεγονός ότι δεν έχει αποκτήσει έναν κορμό είναι κάτι που χρεώνεται στον Μαντσίνι, ο οποίος στην προσπάθειά του να προσαρμοστεί στις τακτικές των αντιπάλων αλλάζει συνεχώς συστήματα και διαλύει την όποια χημεία. Τους τελευταίους μήνες η Ιντερ πούλησε Ματέο Κόβατσιτς, Ερνάνες, Φρέντι Γκουαρίν. Οποιον δηλαδή δημιουργικό μέσο υπήρχε στο ρόστερ και απέκτησε εξτρέμ και... άπειρες επιλογές σε πλάγια μπακ.

Μπορεί ο χαρακτήρας και το πνεύμα νικητή να είναι σημαντικό χαρακτηριστικό των πρωταθλητών, όμως όταν με 3-5-2 έμειναν πίσω στο σκορ από την Γιουβέντους, οι Νερατζούρι φάνηκε καθαρά ότι στερούνται τον παίκτη με στοιχεία playmaker. Αν μπορούσε κάποιος να κάνει κομμάτι αυτής της δουλειάς θα ήταν ο Μαρσέλο Μπρόζοβιτς, όμως και αυτός είναι χαμένος στην έλειψη συνέχειας στις 11άδα του Μαντσίνι, ο οποίος σε ένα ματς που θα μπορούσε να γίνει turning point, έβαλε στο 85' τον παίκτη που πριν μερικές εβδομάδες κόστισε 12 εκατ. ευρώ.

Αν υπήρχε μόνο ο δεύτερος γύρος της Serie A, οι Νερατζούρι θα ήταν στη μέση του πίνακα. Βαθιά ανάσα και πάμε να δούμε στατιστικά και συγκρίσεις από τους 10 τελευταίους αγώνες. Σε αυτό το διάστημα, η Ιντερ έχει πάρει 16 βαθμούς λιγότερους από την Γιουβέντους, 10 από την Νάπολι, 9 από την Ρόμα, 7 από την Μίλαν και 5 από την Φιορεντίνα, με τους Παρτενοπέι και τους Βιόλα να μην έχουν παίξει το μεταξύ τους ματς.

Μόλις τρεις είναι οι νίκες που έχουν έρθει στα πιο πρόσφατα 10 ματς πρωταθλήματος και αυτές είναι κόντρα Σαμπντόρια, Εμπολι, Κιέβο, ομάδες δηλαδή που βρίσκονται σε κακή φόρμα. Το σύνολο του Ρομπέρτο Μαντσίνι στα τελευταία 8 παιχνίδια έχει μόλις 9 βαθμούς, συγκομιδή που είναι στο -1 από αυτές των Βερόνα, Κάρπι (είναι πολύ πιθανό να υποβιβαστούν), Τορίνο και στο -2 από της Κιέβο. Μέσα σε έναν γύρο, η Ιντερ πήρε 21 λιγότερους πόντους από την Γιουβέντους και είδε το -8, που παρέμεινε μετά το μεταξύ τους 0-0 στο Meazza.

Ασχημα είναι πράγματα αν ρίξει κανείς μια ματιά και στο τι έχουν κάνει οι Μιλανέζοι κόντρα στις υπόλοιπες 5 ομάδες του top-6 της Serie A αφού μέχρι σήμερα από 8 αγώνες έχουν μαζέψει 7 βαθμούς, οι οποίοι έχουν έρθει όλοι εντός έδρας (1-0 κόντρα σε Μίλαν, Ρόμα και 0-0 με Γιούβε). Οι ήττες από Φιορεντίνα μέσα-έξω (1-4, 2-1), Μίλαν (3-0), Γιουβέντους (2-0), Λάτσιο (1-2) έχουν φέρει τον μέσο όρο της Ιντερ χειρότερο από αυτούς των Μίλαν (1), Φιορεντίνα (1.28), Ρόμα (1.33), Νάπολι (2), Γουβέντους (2).

Ενας από τους καλύτερους τρόπους να πεις ψέματα είναι η στατιστική, όμως στην προκειμένη περίπτωση λέει την αλήθεια. Οπως αλήθεια λένε μάλλον και οι περισσότεροι Ιταλοί δημοσιογράφοι, που θεωρούν ότι αν στη θέση του Ρομπέρτο Μαντσίνι ήταν κάποιος με επίθετο Ρανιέρι ή Ματσάρι, θα βρισκόταν ήδη στο ταμείο ανεργίας...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Κοντογεώργης
Γιώργος Κοντογεώργης