Στα χνάρια του Σόλσκιερ και του Ρουντ!

Πολύδωρος Παπαδόπουλος Πολύδωρος Παπαδόπουλος
Στα χνάρια του Σόλσκιερ και του Ρουντ!

bet365

Σκόουλς, Σόλσκιερ, Φαν Νίστελροϊ και... Ράσφορντ; Σίγουρα ο 18χρονος θέλει να ακολουθήσει τα χνάρια τους και όχι αυτά των Μακέντα, Ρόσι, Σαχά!

«Ο Ράσφορντ έπαιξε πολύ καλά, ίσως καλύτερα απ' ότι στο Γιουρόπα Λιγκ. Οι απαιτήσεις ήταν μεγαλύτερες και τα πήγε πολύ καλά. Σκόραρε δις κιόλας, οπότε σαφώς και είμαι χαρούμενος. Νομίζω πως ίσως έχουμε στα χέρια μας ένα ιδιαίτερο ταλέντο» τόνισε ο Λουίς Φαν Χάαλ που είδε έναν 18χρονο να τον λυτρώνει σε... δυο τελικούς! Γκολ πρόκρισης με τη Μίντιλαντ, τέρματα... ελπίδας με την Αρσεναλ και τα τέσσερα γκολ του και ο Ράσφορντ έγινε το πρόσωπο των ημερών στην ποδοσφαιρική Ευρώπη. Απίθανη πρεμιέρα στην Premier League και γυρίζουμε τον χρόνο πίσω να δούμε ποιοι πέτυχαν κάτι ανάλογο, αλλά και τι συνέβη στην καριέρα τους! Για την ιστορία, 14 παίκτες συνολικά έχουν σκοράρει στο ντεμπούτο τους με τη φανέλα της Μάντσεστερ για την Premier!

Πολ Σκόουλς (με Ιπσουιτς, 24/9/1994)
Επειτα από 62 λεπτά στο Portman Road και τη Γιουνάιτεντ πίσω στο σκορ με δυο γκολ ο νεαρός Σκόουλς μπήκε στο ματς στη θέση του Σαρπ. Ο Καντονά μείωσε, ο κοκκινομάλλης μέσος ισοφάρισε, αλλά δυστυχώς γι αυτόν η Ιπσουιτς πέτυχε και τρίτο γκολ. Τι έκανε ο Σκόουλς; 499 εμφανίσεις στο πρωτάθλημα, 107 γκολ και 11 τίτλους!

Ολε Γκούναρ Σόλσκιερ (με Μπλάκμπερν, 25/8/1996)

Τον ήξερε μόνο ο... Σερ Αλεξ που τον έφερε στην ομάδα από τη Μόλντε. Ο ίδιος όμως συστήθηκε στην Premier League έξι λεπτά με τά την είσοδό του στο ματς, ισοφαρίζοντας 2-2 τη Μπλάκμπερν. Ο δολοφόνος με το αγγελικό πρόσωπο έγινε ένας... απίθανος ήρωας για τη Μάντσεστερ, αφού είχε την... κακή συνηθεία να μπαίνει στο ματς και να σκοράρει!Κέρδισε έξι τίτλους, πέτυχε 91 γκολ σε 235 εμφανίσεις κι αν δεν ήταν οι τραυματισμοί των τελευταίων ετών σίγουρα θα έκανε περισσότερα!

Ρουντ Φαν Νίστελροϊ(με Φούλαμ, 19/8/2001)

Τρελά λεφτά για τον Νίστελροϊ δαπάνησε η Γιουνάιτεντ, δίνοντας 19 εκατ. λίρες στην PSV. H απάντηση του Ολλανδού; Δυο γκολ σε δυο λεπτά και μεγάλη νίκη 3-2 επί της Φούλαμ στο Ολντ Τράφορντ! Μετατράπηκε σε φονική μηχανή της Premier League σκοράροντας 95 γκολ σε 150 ματς πριν την αποχώρησή του από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Αν δεν έφευγε θα είχε κάνει ακόμα περισσότερα...

Λουίς Σαχά (με Σαουθάμπτον, 31/1/2004)

Ο Γάλλος σκόραρε στα 18 λεπτά στην πρώτη του εμφάνιση με την Γιουνάιτεντ. Ήταν ένα 3-2. Νίκη με τους “Άγιους” της Σαουθάμπτον. Πήγε στην ομάδα από την Φούλαμ το 2004 και μήνα Γενάρη. Έκανε αίσθηση με επτά γκολ στα πρώτα 10 ματς που ξεκίνησε όμως μετά στο Ολντ Τράφορντ έπεσαν μαζεμένοι τραυματισμοί. Ωστόσο 26 γκολ σε 86 ματς στην Πρέμιερ ήταν μία αξιοπρεπέστατη παρουσία. Όμως υπήρξε η αίσθηση πως έμεινε εκεί που ξεκίνησε με Έβερτον το 2008...

Τσουζέπε Ρόσι (με Σάντερλαντ, 15/10/2005)

Ο Ιταλός φορ σκόραρε το τελευταίο γκολ της Γιουνάιτεντ μπαίνοντας στο ματς αντί του Φαν Νίστελροϊ στο 3-1 με την Σάντερλαντ στο στάδιο του Φωτός. Η συνέχεια... τραυματική. Είχε τους δανεισμούς του σε Νιουκάστλ και Πάρμα πριν φύγει μόνιμα από την Γιουνάιτεντ το 2007. Έδειξε την αξία του και την εκτελεστική του δεινότητα στη Βιγιαρεάλ και στη Φιορεντίνα. Όμως μία σειρά σοβαρών τραυματισμών του στα γόνατα έφεραν πίσω την καριέρα του. Πρόσφατα γύρισε στην δράση μετά από 16 μήνες εκτός!

Φεντερίκο Μακέντα (με Αστον Βίλα, 5/4/2009)

Η έξυπνη κίνησή του και το τελείωμα της τελευταίας στιγμής έδωσε στην Γιουνάιτεντ μία νίκη τεράστιας σημασίας με την Αστον Βίλα στο Ολντ Τράφορντ το 2009. Το περιβόητο τέρμα του βοήθησε την ομάδα στον δρόμο για τον τίτλο. Τι έγινε στη συνέχεια; Δεν έγινε ποτέ τίποτε άλλο εκτός από μια αλλάφη κι έφυγε μόνιμα για την Κάρντιφ το 2014, ενώ πριν είχε δοθεί και άλλες φορές δανεικός σε Σαμπντόρια, ΚΠΡ, Ντονκάστερ και Μπέρμιγχαμ.

Αλεξαντερ Μπούτνερ (με Γουίγκαν, 15/9/2012)

Ο Ολλανδός μπακ αναδείχθηκε MVP όταν έβαλε γκολ κι έκανε ασίστ στο 4-0 με την Γούιγκαν σε ένα φανταστικό ντεμπούτο. Βλέπετε, οι συστάσεις που τον συνόδευαν από τη Φίτεσε ήταν εξαιρετικές! Η συνέχεια της καριέρας του; Έκανε μόλις 13 ματς στην Premier μετά από 2 σεζόν στο Ολντ Τράφορντ. Έφυγε για τη Ντιναμό Μόσχας τον Ιούνιο του 2014, καθώς δεν πήρε ευκαιρίες κι ενώ είχε και πρόβλημα με τον Λούις Φαν Χάαλ.Από το 2016 αγωνίζεται στην Αντερλεχτ!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Πολύδωρος Παπαδόπουλος
Πολύδωρος Παπαδόπουλος

Tα χρόνια που πέρασαν λένε πως δεν γυρίζουν πίσω, έλα όμως που γυρίζουν, αρκεί να υπάρχει η ιδανική παρέα. Σε αυτή εδώ το «μαγαζί» έχουμε ήδη ζήσει 15 τελικούς τελικούς Champions League, τέσσερα Μουντιάλ, τρία Euro, μα καθημερινά ανασύρουμε αναμνήσεις που μένουν καλά χωμένες στη σωστή θέση του μυαλού μας, αυτή που λατρεύει το ποδόσφαιρο, παθιάζεται μαζί του. Από το 2008 κι έπειτα λατρεύουμε να γράφουμε για μπάλα εκτός συνόρων, από την Ιταλία και την Αγγλία μέχρι τη Ζάμπια και την Αργεντινή. Και κάθε φορά, λοιπόν, που νιώθουμε νοσταλγία για τα περασμένα, κλικάρουμε Gazzetta.gr για να ταξιδέψουμε σε ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού...