Τα 10 καινούργια παλάτια (pics)

Gazzetta team
Τα 10 καινούργια παλάτια (pics)

bet365

Δείτε σε αντίστροφη μέτρηση τα πιο όμορφα ολόφρεσκα ποδοσφαιρικά στολίδια του κόσμου που άνοιξαν τις θύρες τους μέσα στο 2015.

10. Avaya Stadium (Σαν Χοσέ – Η.Π.Α.)
Απλό, μικρό, το 18.000 θεατών άντρο των San Jose Earthquakes ολοκληρώθηκε τον Γενάρη του 2015. Μπορεί να μην θεωρείται ακριβώς παλάτι, αλλά είναι άκρως ποδοσφαιρικό και θεωρείται ήδη από τις καλύτερες έδρες στην MLS.


9. Suita City (Οζάκα – Ιαπωνία)
Οχι ότι το προηγούμενο «Osaka Expo 70» ήταν παλιό. Το 1980 είχε χτιστεί, αλλά ξέρετε τώρα, Ιάπωνες είναι αυτοί. Πλήρωσαν λοιπόν 14 δισ. γιεν (χμ, τώρα πόσα να είναι αυτά;) και έφτιαξαν αυτό το στολίδι των 40.000 θέσεων για την Γκάμπα Οζάκα. Ανοιξε τις πύλες του τον Σεπτέμβριο του 2015.


8. Stade Municipal de Kindele (Μπραζαβίλ – Κονγκό)
Θα μπορούσε αλήθεια να διανοηθεί κανείς ότι στο βασανισμένο Κονγκό θα έφτιαχναν τέτοιο στάδιο; Το ολοκλήρωσαν τον Αύγουστο του 2015 και ουσιαστικά το έχτισαν για τους Παναφρικανικούς Αγώνες. Το φοβερό είναι ότι ακόμα δεν παίζει κάποια ομάδα σε αυτό το θηρίο των 60.000 θεατών. Δεν υπάρχει αναφορά για το πόσο κόστισε.


7. Baku Olimpiya (Μπακού – Αζερμπαϊτζάν)
Στο Αζερμπαϊτζάν γενικότερα επικρατεί κατασκευαστικός οργασμός και ξεφυτρώνουν συνεχώς εκπληκτικά γήπεδα σε όλα τα σπορ. Μόνο που το Ολυμπιακό τους στάδιο παραδόθηκε τον Μάρτιο του 2015 αποκλειστικά για τους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες. Χωράει 69.000 θεατές και αποτελεί την έδρα της Εθνικής ομάδας.


6. Ordos Sports Center (Ορντος – Κίνα)
Το ίδιο με ότι συμβαίνει στο Αζερμπαϊτζάν και ακόμα περισσότερο, βιώνουν στην Κίνα. Δεν είναι τυχαίο ότι τα τρία από τα 10 γήπεδα της εν λόγω λίστας, είναι δικά τους. Αλλωστε φέτος βλέπουμε όλοι τι γίνεται αναφορικά με τις μεταγραφές που κάνουν οι κινεζικές ομάδες. Το φοβερό με αυτό το γήπεδο είναι πως χτίστηκε (Ιούλιο του 2015) σε μία πόλη που βρίσκεται στην έρημο Γκόμπι και η ομάδα της που παίζει στην Β' Κατηγορία, δεν υπάρχει ποτέ περίπτωση να μαζέψει 60.000 κόσμο.


5. Cuauhtemoc (Πουέμπλα – Μεξικό)
Η νέα έδρα της Πουέμπλα άνοιξε τον Νοέμβριο του 2015 και έτσι η ομάδα της ομώνυμης πόλης άφησε το παλιό γήπεδο της που επίσης είχε την ίδια ονομασία. Ουσιαστικά πρόκειται για ολική ανακατασκευή με χωρητικότητα 51.000. Το παλιό γήπεδο είχε φιλοξενήσει αγώνες για τα Μουντιάλ του 1970 και του 1986.


4. Xaixia Olympic Center (Φουζού – Κίνα)
Ουσιαστικά δεν πρόκειται για έδρα κάποιας ομάδας αν και είναι πιθανό να το χρησιμοποιήσει τελικά η Φουζού, με την πόλη να έχει και το ίδιο όνομα. Πρόκειται για υπερκατασκευή που περιλαμβάνει εκτός του ποδοσφαιρικού και κλειστό κολυμβητήριο και ένα ακόμα κλειστό για μπάσκετ, βόλει, χάντμπολ. Οσον αφορά πάντως την βασική του μορφή, έχει χωρητικότητα 60.000 θεατές και ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο του 2015.


3. Zhanjiang Olympic Center (Ζανγιάνγκ – Κίνα)
Η ομώνυμη ομάδα της πόλης Ζανζιάνγκ έχει συμφωνήσει να αγωνίζεται εκεί από το επόμενο πρωτάθλημα. Το τεράστιο συγκρότημα παραδόθηκε τον Μάρτιο του 2015 και χωράει 40.000 θεατές.


2. Bancomer (Γουαδελούπη – Μεξικό)
Η καινούργια έδρα της Μόντερεϊ παραδόθηκε τον Αύγουστο του 2015 και θεωρείται τρομερά πρωτοποριακό επίτευγμα μηχανικής και σχεδίασης. Το γήπεδο των 53.θέσεων έχει ένα σωρό τεχνολογικές καινοτομίες και είναι άκρως ποδοσφαιρικό.


1. Matmut Atlantique (Μπορντό - Γαλλία)
Παραδόθηκε τον Μάιο του 2015 και κόστισε 168 εκατ. ευρώ. Το νέο στολίδι της Μπορντό είναι μόνο για μπάλα και ράγκμπι. Είναι τόσο υπέροχο αρχιτεκτονικά εντός και εκτός που θεωρείται ό,τι πιο σύγχρονο έχει υπάρξει στην κατασκευή γηπέδων. Με 43.000 θέσεις εννοείται ότι θα υποδεχτεί αγώνες για το επερχόμενο EURO.

 

Τελευταία Νέα