Μαζί (δεν) κάνουν και χώρια δεν μπορούν

Μαζί (δεν) κάνουν και χώρια δεν μπορούν

bet365

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος παρουσιάζει κάποια δίδυμα ποδοσφαιριστών, που αγωνίστηκαν μαζί όχι μόνο σε μία ομάδα, αλλά σε δύο ή περισσότερες.

Οι περισσότερες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών, που έχουν αποτελέσει δίδυμο με κάποιον άλλον, αφορούν την κοινή τους καριέρα σε ένα και μόνο σύλλογο. Κάποιος από τους δύο μπορεί να πάρει μεταγραφή και να μην αγωνιστούν ποτέ ξανά μαζί. Όμως υπάρχουν και οι περιπτώσεις παικτών που δεν υπήρξαν ποτέ συμπαίκτες σε κάποιο σύλλογο, αλλά βρίσκονταν μαζί στην εθνική τους ομάδα. Το πλέον σπάνιο φαινόμενο είναι αυτό της κοινής παρουσίας δύο ποδοσφαιριστών σε πάνω από ένα σύλλογο. Είτε παίρνοντας ταυτόχρονα μεταγραφή, είτε ο ένας μετά τον άλλον. Το FourFourTwo του gazzetta.gr παρουσιάζει τις χαρακτηριστικότερες περιπτώσεις της τελευταίας εικοσαετίας.

Ρονάλντο – Λουίς Φίγκο
Ο λόγος για το «φαινόμενο» και όχι για τον συμπατριώτη και πρώην συμπαίκτη του Φίγκο στην εθνική Πορτογαλίας, Κριστιάνο. Ο Βραζιλιάνος αγωνίστηκε μόλις για μία σεζόν (1996-97) με τον Πορτογάλο στην Μπαρτσελόνα, καθώς το καλοκαίρι του 1997 πήρε μεταγραφή για την Ίντερ. Αντίθετα, ο Φίγκο παρέμεινε στη Βαρκελώνη μέχρι το 2000, όταν πήγε στη μισητή Ρεάλ Μαδρίτης και έγινε «κόκκινο πανί» για τους φίλους της Μπαρτσελόνα. Δύο χρόνια αργότερα, Ρονάλντο και Φίγκο ξανάσμιξαν, καθώς ο Βραζιλιάνος πήρε μεταγραφή για τη Ρεάλ Μαδρίτης. Η κοινή τους παρουσία στο Μπερναμπέου διήρκησε πολύ περισσότερο απ’ ότι στο Καμπ Νου, καθώς αγωνίστηκαν μαζί στη «βασίλισσα» μέχρι το 2005.

Ντέιβιντ Μπέκαμ – Ρουντ Φαν Νιστελρόι
Ο μεν γνήσιο τέκνο της γενιάς του ’92, ο δε έγινε η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 2001. Στο Ολντ Τράφορντ έμειναν μαζί για μόλις δύο χρόνια όμως, καθώς το 2003 ο Ντέιβιντ Μπέκαμ αποχώρησε για την Ρεάλ Μαδρίτης. Το ίδιο δρομολόγιο ακολούθησε τρία χρόνια αργότερα και ο Φαν Νιστελρόι, ο οποίος το 2006 έγινε και πάλι συμπαίκτης με τον Μπέκαμ. Αυτή τη φορά μόλις για μία σεζόν, αφού και πάλι ο Άγγλος αποχώρησε, αυτή τη φορά για τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους Λος Άντζελες Γκάλαξι.

Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι – Μάριο Γκέτσε
Δύο από τους παίκτες που «σημάδεψαν» την εποχή Κλοπ στην Μπορούσια Ντόρτμουντ. Ο Μάριο Γκέτσε βρισκόταν από μικρό παιδί στην ομάδα και για πρώτη φορά έσμιξε με τον Λεβαντόφσκι το 2010, όταν ο Πολωνός επιθετικός αφίχθη στο Βεστφάλεν. Για τρία χρόνια έκαναν... παπάδες (μαζί και με τον Μάρκο Ρόις την τελευταία σεζόν), με τον Γκέτσε να αποχωρεί το 2013 για λογαριασμό της Μπάγερν Μονάχου. Ένα χρόνο αργότερα, το ίδιο δρομολόγιο ακολούθησε και ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, με τους δυο τους να είναι μέχρι και σήμερα συμπαίκτες στους «Βαυαρούς».

Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς – Μάξγουελ
Έχουν γραφτεί και ειπωθεί τόσα και τόσα για το συγκεκριμένο δίδυμο ποδοσφαιριστών, που έχουν αγωνιστεί μαζί σε τέσσερις (!) διαφορετικούς συλλόγους. Αυτό που έχει κυριαρχήσει, μάλιστα, είναι πως ο Ζλάταν σε κάθε ομάδα που παίρνει μεταγραφή... απαιτεί και την απόκτηση του «κολλητού» του. Πρώτη φορά συναντήθηκαν το 2001 στον Άγιαξ και από τότε... έδεσαν. Έμειναν μαζί στον «Αίαντα» μέχρι το 2004, όταν ο Ιμπραϊμοβιτς πήγε στη Γιουβέντους. Το 2006 πήγαν «πακέτο» στην Ίντερ, όπου έμειναν για τρία χρόνια. Το 2009 - και πάλι ταυτόχρονα - πήραν μεταγραφή για την Μπαρτσελόνα. Στο Καμπ Νου έμειναν μαζί για δύο χρόνια, ενώ από το 2012 έως και σήμερα είναι συμπαίκτες στην Παρί Σεν Ζερμέν.

Ντιέγκο Κόστα – Τιμπό Κουρτουά
Για τρία χρόνια (2011-2014) αποτέλεσαν τους ακρογωνιαίους λίθους στην αγωνιστική «εκτόξευση» της Ατλέτικο Μαδρίτης. Ο Κουρτουά ήταν σε όλο αυτό το διάστημα δανεικός από την Τσέλσι, με την αγγλική ομάδα να τον καλεί πίσω στο Στάμφορντ Μπριτζ το 2014. Το ίδιο καλοκαίρι και ο Ντιέγκο Κόστα ακολούθησε με μεταγραφή το δρομολόγιο Μαδρίτη-Λονδίνο (όπως και ο Φελίπε Λουίς), με τους δυο τους αυτή τη στιγμή να συμπληρώνουν πέντε χρόνια συνεχόμενης κοινής παρουσίας σε Ατλέτικο Μαδρίτης και Τσέλσι.

Σεσκ Φάμπρεγας – Πέδρο
Γνήσια δημιουργήματα της «Μασία» δε θα μπορούσαν να μην είχαν αγωνιστεί μαζί στην Μπαρτσελόνα. Από το 2011 και για τα τρία επόμενα χρόνια, Φάμπρεγας και Πέδρο φόρεσαν ταυτόχρονα τα «μπλαουγκράνα», κατακτώντας σχεδόν τα πάντα. Το 2014, όμως, ο Φάμπρεγας αποχώρησε από το Καμπ Νου για λογαριασμό της Τσέλσι, με τον συμπαίκτη του (και) στην εθνική Ισπανίας, να τον ακολουθεί ένα χρόνο αργότερα. Μάλιστα, ο Φάμπρεγας ήταν αυτός που υποδέχθηκε και ξενάγησε τον Πέδρο στις εγκαταστάσεις των «μπλε», στην πρώτη μέρα του τελευταίου στο Λονδίνο.

Κάρλος Τέβες – Πατρίς Εβρά
Ο Γάλλος αριστερός μπακ ήταν κάτοικος Ολντ Τράφορντ για οκτώ συνεχόμενα χρόνια. Στα δύο από αυτά υπήρξε συμπαίκτης με τον Κάρλος Τέβες. Ο Αργεντινός επιθετικός πήρε μεταγραφή στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 2007 και έμεινε εκεί για δύο σεζόν. Το 2013 (και μετά από τέσσερα χρόνια στην Μάντσεστερ Σίτι), ο Τέβες έγινε παίκτης της Γιουβέντους, με τον Πατρίς Εβρά να μετακομίζει κι αυτός με τη σειρά του στο Τορίνο ένα χρόνο αργότερα και μετά την ολοκλήρωση της οκταετίας του στο Μάντσεστερ (2006-2014). Τη σεζόν 2014-15, Τέβες και Εβρά αγωνίστηκαν μαζί στη «Μεγάλη Κυρία», με τον Αργεντινό να αποχωρεί από τη Γιουβέντους το προηγούμενο καλοκαίρι και να επιστρέφει στην πατρίδα του.

Έντινσον Καβάνι – Εζέκιελ Λαβέτσι
Ο Αργεντινός βρισκόταν στην ιταλική Νάπολι από το 2007 και τρία χρόνια αργότερα υποδέχθηκε τον Αργεντινό στο Σαν Πάολο. Από το 2010 και για δύο σεζόν, οι δύο τους αποτέλεσαν τους ακρογωνιαίους λίθους της εξαιρετικής πορείας των «παρτενοπέι» σε Ιταλία και Ευρώπη. Το 2012, ο Λαβέτσι αποχώρησε από την ομάδα, για λογαριασμό της Παρί Σεν Ζερμέν, με τον Καβάνι να τον ακολουθεί ένα χρόνο αργότερα. Μέχρι και πριν λίγες ημέρες, οι δυο τους αγωνίζονταν μαζί στην Παρί (χωρίς να έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο, που είχαν στη Νάπολι), όμως ο Αργεντινός δελεάστηκε από το χαλί εκατομμυρίων, που του έστρωσαν οι Κινέζοι και μετακόμισε στην Άπω Ανατολή. Λέτε να γίνουν και στην Κίνα συμπαίκτες κάποια στιγμή;

Υ.Γ. Το άρθρο ασχολήθηκε με δίδυμα ποδοσφαιριστών της τελευταίας εικοσαετίας, καθώς αν γινόταν αναδρομή και σε προηγούμενα χρόνια, η λίστα δε θα είχε... τελειωμό.

 

Τελευταία Νέα