Τι μάθαμε από το Τότεναμ - Γουότφορντ

Gazzetta team
Τι μάθαμε από το Τότεναμ - Γουότφορντ

bet365

Ο John Robertson ήταν στο White Hart Lane και γράφει για όσα μάθαμε από την αναμέτρηση της Τότεναμ με την Γουότφορντ.

Η Τότεναμ πρέπει να γίνει πιο αποτελεσματική

Μόλις 1 φορά στα 6 τελευταία της ματς έχει καταφέρει η Τότεναμ να σκοράρει στο πρώτο μισάωρο: την προηγούμενη αγωνιστική με τον Ντέλε Άλι. Αυτό δεν άλλαξε ούτε στο παιχνίδι με την Γουότφορντ, παρά τις πολλές ευκαιρίες που δημιούργησαν τα σπιρούνια.

Μέχρι να πετύχει το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης ο Τριπιέρ στο 64’, οι παίκτες του Ποκετίνο είχαν 17 σουτ, τα 5 εκ των οποίων εντός εστίας. Και δεν ήταν μόνο αυτό, καθώς είχαν 100 πάσες στο 1/3 της επίθεσης. Η Τότεναμ ξέρει να προωθεί την μπάλα στην επίθεση, όμως το αποτέλεσμα δεν είναι σε καμία περίπτωση το επιθυμητό. Ειδικά αν αναλογιστεί κανείς το πόσο πιέζεται η αντίπαλη άμυνα.

Η Γουότφορντ έπαιξε για την ισοπαλία και αυτό οδήγησε στην έλλειψη ρίσκου επιθετικά. Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν αυτή την ατολμία, για να πιέσουν ακόμη περισσότερο. Απέναντι σε μία ομάδα, που θα παίξει πιο επιθετικά, δε θα έχουν την ίδια πολυτέλεια στις χαμένες ευκαιρίες.

Γουότφορντ χωρίς ρίσκο

Ο Κίκε Φλόρες παρέταξε την ομάδα του με στόχο τον βαθμό και παραλίγο να φύγει με αυτόν από το Λονδίνο. Υπήρξαν κάποιες στιγμές, που η Γουότφορντ είχε την κατοχή κοντά στην περιοχή της Τότεναμ, όμως δεν υπήρχε κανένας μέσα σε αυτήν. Ο Ντίνι έμεινε στον πάγκο, για να πάρουν θέση 5 μέσοι.

Αυτό οδήγησε την Γουότφορντ στο να παίζει μόνο άμυνα και όποτε επιχειρούσε να αναπτυχθεί από τα άκρα, γινόταν το λάθος. Ο Ιγκάλο προσπάθησε να τα βγάλει πέρα μόνος του με τις μακρινές μπαλιές, όμως αντιμετωπίστηκε εύκολα από τους Άλντερβαϊρελντ, Βίμερ και Ντάιερ. Οι φιλοξενούμενοι ταξίδεψαν με φόβο και προσπάθησαν να παίξουν κάτι που δεν τους εκφράζει.

Τρίπιερ και Ντέιβις: Τα ιδανικά μπακ

Ο Τρίπιερ έχει καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Ποκετίνο και όχι άδικα. Στην απέναντι πλευρά βρέθηκε ο Ντέιβις, που πριν από αυτό το ματς είχε ξεκινήσει μόλις 12 φορές στην Premier League.

Αυτό που τους κάνει ιδανικό δίδυμο μπακ είναι το μεγαλύτερο προσόν τους: η αντίληψη. Αν και αμφότεροι έχουν τα στοιχεία των σύγχρονων μπακ, κανένας τους δε χάνει ποτέ τη θέση του. Ξέρουν που ακριβώς πρέπει να βρίσκονται ανά πάσα στιγμή. Για το σύστημα της Τότεναμ αυτό είναι μεγάλο συν, καθώς Γουόκερ και Ρόουζ αφήνουν πολλές φορές ακάλυπτα τα νώτα τους.

Ο Βίμερ κερδίζει πόντους

Ο Ποκετίνο παίρνει μερίδιο της επιτυχίας, καθώς το να αντικαταστήσει τόσο επιτυχημένα τον τραυματία Βερτόνχεν με τον Βίμερ δεν είναι καθόλου εύκολο. Μπορεί η Τότεναμ να μη χρειάστηκε ακόμα να παίξει απέναντι στις κορυφαίες ομάδες της κατηγορίας χωρίς τον Βέλγο, όμως ο Βίμερ δείχνει ότι πλέον έχει προσαρμοστεί πλήρως στις απαιτήσεις του προπονητή του.

Και αυτό φαίνεται ότι τόσο από το αμυντικό παιχνίδι του, αλλά από την οργάνωση. Όταν τα μπακ ανεβαίνουν ο Ντάιερ παίρνει θέση στο κέντρο της άμυνας και μαζί με τους Άλντερβαϊρελντ και Βίμερ πρέπει να προωθήσουν την μπάλα. Και το καταφέρνουν περίφημα.

Ο Ντέλε Άλι έκανε (πάλι) τη ζημιά

Μετά την εκπληκτική του εμφάνιση πριν από λίγες ημέρες στο ματς με τη Νόριτς και την αλλαγή του για προληπτικούς λόγους, ο Άλι ξεκίνησε από τον πάγκο. Τη στιγμή που οι συμπαίκτες του ήταν σε θέση να δημιουργήσουν πολλές ευκαιρίες, μόνο όταν μπήκε ο 19χρονος μέσος τα πράγματα άλλαξαν.

Μέσα σε 3’ η Τότεναμ είχε φτάσει στο γκολ και όσο έπαιξε, οι γηπεδούχοι έκαναν 10 τελικές προσπάθειες. Πέντε από αυτές βρήκαν στόχο, κάτι εντυπωσιακό αν αναλογιστεί κανείς ότι στα πρώτα 60’ τα αντίστοιχο νούμερο ήταν ένα… Ο Άλι βελτίωσε τον ρυθμό και δημιούργησε πολλά προβλήματα στην άμυνα της Γουότφορντ.

 

Τελευταία Νέα